Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy nőt érdekel a pszichológia, az egy férfit, pasit elriaszt?
Ez nem ezobio marhaság, meg plázitisz. Miért riasztana? Bárcsak ilyen tudományok érdekelnék a nőket... Engem is érdekel a pszichológia, elemzem is, hogy az exemnek mi baja, hogy miért "sok" neki az hogy én szerettem, és vele akartam lenni, és segítettem neki, miért adta folyton elő magát, hogy milyen sikeres mikor mondtam, hogy ez nem érdekel, miért a prolisznob mutogatós autók a mániái, és miért mondott engem igénytelennek mert inkább ár/értékre hajtok, és nem a felszínes rongyrázásra... stb
31/F
Végzős pszichológushallgató vagyok, az elmúlt évek során kaptam hideget-meleget, mikor ez kiderült.
Sokaknak szimpatikus és értékelik egyébként, sok férfit is érdekel. Ott van a kevésbé tájékozott réteg, aki még mindig összevonja a társadalomtudományt az ezotériával,
ebből kifolyólag idiótának tart, aki jóformán egy tenyérjós szintjén mozog (én ezzel személy szerint nem tudok és nem is akarok mit kezdeni, szíve joga abban "hinni", amiben akar, nem fogom elmagyarázni neki az empirikus kutatások lényegét és a biológiai hátterét a dolgoknak). Továbbá, van az a réteg, akit ez elrettent és ezt maximálisan meg tudom érteni, két okból is. Egyrészt, sok szakos ismerősöm egyszerűen "nem ide való" (de ki vagyok én, hogy ezt eldöntsem?), nem olyan indíttatásból tanulja ezt, ami bárkinek a segítségére lenne, önigazolást vár, a saját problémáival küzdve jött ide (illetve még mindig küzd vele), nagyon aljas dolgokra akarja használni a tanultakat (engem kicsit megbotránkoztatott szaktársam szájából hallani, hogy ő embereket akar manipulálni és irányítani és föléjük kíván kerekedni azáltal, hogy minél többet tud a működésükről -ez elég naiv elképzelés, de akkor is). A másik oldalról pedig elkezdik tartani a távot, tartanak attól, hogy bármi olyat mutatnak, ami nekem szemet szúr abban az értelemben, hogy bolondnak, vagy rossz embernek tartom őket, ilyesmi. Ezt vissza tudom vezetni arra, hogy szintén sokan szeretnek kérés nélkül mindenkit elemezgetni, mindenkinek minden szava közé mögöttes jelentést képzelni, spekulatív feltételezésekkel gyakorlatilag szétboncolni az illetőt, magukat is félrevezetve. Randiztam már pszichós érdeklődésű sráccal, mindenáron bele akarta magyarázni a mondandómba, hogy hogyan bántalmaztak a szüleim és mi a bajom a férfiakkal (semmi). Na, ez nevetséges és senkinek sem hiányzik. És rossz fényt vet az egész szakmára/tudományra. Viszont sok pozitív tapasztalatom is van, vagy félig pozitív (túl hamar megnyíltak, a korábbiakkal pont ellenkezőleg, de azért becsülöm a bizalmat), de volt olyan is, aki nagyon örült neki, mert végre valaki, aki tudja kezelni a veszekedéseket, a játszmákat, ért a gyerekekhez és mindent meg tudunk beszélni és jaj, de jó. :D Nyilván ez sincs teljesen így, én is ember vagyok, én is hibázok, nekem is van ettől még rossz napom, de a tudatosságot szokták szeretni ebben és az alapvető "jó tulajdonságait" a segítő szakmának (megértés, emberközpontúság, empátia, tudatosság... -ezek ragadnak az emberre anélkül is, hogy szakos lenne, mondjuk, elég, ha érdekli ez a megközelítés).
Nem lehet tudni, milyen reakciót váltasz ki az emberekből. :) Ez olyan, mintha egy kocka (nem kifejezetten gamer) srácról beszélnénk. Van, aki a magányos, szociofób lúzert látja benne, van, aki meg a nyugis, józan kis zsenit.:)
Én 4 évig tanultam 4 ágát is de úgy érzem nem tudok belőle semmit pedig érdekel. Nagyon felszínesnek érzem a tudásom.
Vannak nők akik azt mondják hogy érdekli őket, közben pedig náluk az internetes gagyi cikkek meg az oravec nóra írások teljes mértékben kielégítik ezen igényeket.
Szóval én egyiktől sem ijedek meg, csak másként kategorizálom őket.
Engem is érdekel, főként az emberkék manipulálása, illetve adott reakciók vizsgálata/kiszámíthatósága mit/miért kapcsolat. :)
Nem tanulnék tovább ilyesmiben, de "hobbiként" egész korrekt terület.
Én bírnám, ha tudnánk egymáson gyakorolni a lánykával.
21f
6-os pszichológus-jelöltkém <3
A gyik-on ebben a rovatban még senki nem beszélt ennyire okosan tisztán normálisan.
Ha lelki bajom lenne nyugodt szívvel fordulnék hozzád. Nagyon jó leszel a szakmában. Ez az írás meg beveztőnek jó lesz a szakdolgozatodhoz.
Gratula
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!