Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családon belüli erőszak esetén miért van az hogy a bántalmazó bocsánatot kér a párjától?
Ahogy az első írja...
Stockholm szindróma. Érdemes utána olvasni.
Nem értem, hogy miért ilyen egyértelmű ez mindenki számára, pedig amúgy nem az. Apám az egész családot bántalmazta fizikálisan és lelkileg, egyszer abbahagyta bocsánatot kért mindnekitől, és megváltozott teljesen. Nem mondom hogy tökéletes lett, mert nagyon nem(még mindig mintha ég és föld lettünk volna, alig támogat valamiben, alig dicsér, de legalább már nem is ellenez semmit, és nem vág az arcomhoz dolgokat), de megszűnt szinte(néha még ideges, de tárgyakon vezeti le) az összes agresszió, vagy elfojtotta, vagy kezelni kezdte. És ettől nem azt mondom, hogy ki lett törölve minden, mert még mindig utálom azt amilyen volt, és szerintem soha életembe nem fogok tudni oldottan beszélgetni vele emiatt, de megkönnyítette a mi életünket amíg még otthon voltunk ezzel az egésszel.
Emberek változhatnak, viszont a kérdés az, hogy mennyire tud együtt élni ezzel a kedves bántalmazott, illetve hogy esetleg nem-e volt ő is egy hunyója a dolognak, hogy tudja mivel lehet feszíteni a húrt, és tudatosan arra ráül teljesen, hogy a másik direkt érezze magát szarul miatta.(ekkor sem agresszió a megoldás, de nem mondanám, hogy nem megérdemelt.)
Szegény Edgar.....:-(
Nekem a nevelőapám volt ilyen. Egy életre megnyomorít az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!