Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ennyire nehéz a nőkkel beszélgetni?
Nem, nem valami lelki gátról beszélek. Valójában elég jól tudok társalogni: gyors az észjárásom, rengeteg dolog érdekel, viszonylag művelt is vagyok. Humornak sem vagyok híján, azt mondják. Nemcsak elméletben, hanem az életben is viszonylag "izgalmas" vagyok; jó, lehet, hogy ez túlzás, de semmiképpen sem egy unalmas, hétköznapi alak. Nem mindennapi sportokat űzök, van több hobbim, állatom, a munkám is viszonylag érdekes.
Lényeg a lényeg, jó vagyok a beszélgetések kezdeményezésében, fenntartásában. Teljesen jól el tudok beszélgetni akár a nőiesebb témákról is, mint például a divat, stb. Még akkor is, ha a másik fél -- kezdetben -- csak úgy félig-meddig van jelen lélekben.
És éppen itt a probléma: a nők többségéről csak úgy sugárzik a totális indifferencia. Tökéletesen hidegen hagyja őket egy-egy beszélgetés. Oké, válaszolnak, vissza is kérdeznek, de nulla a "hozzáadott érték". Egyszerűen semmivel nem járulnak hozzá a beszélgetéshez. Egyoldalú az egész: én aktív vagyok, ők passzívak. Csak az abszolút minimumot adják.
Itt biztos felmerül, hogy nem jövök be nekik, azért nem válaszolnak. Azonban ez sem így van: ugyanezt tapasztalom, ha képcsere nélkül beszélgetünk, esetleg tök más (nem társkeresési) szituációban. De az is előfordult, hogy szexuális együttlét előtt/után volt végig ilyen a hölgy. Oké, ez a ritkább eset, mert normálisan ezt a jelenséget lekoptatásként érékelem.
Jó, tény, akadnak kivételek. Viszont nagyon kevés, szerintem maximum olyan 5%. Nem egyszerű, szakmunkás lányokról beszélünk, hanem értelmiségi, többnyire budapesti nőkről.
Velem van a hiba, és csak nem értek a nőkhöz? Vagy ne is számítsak arra, hogy 5-10%-nál nagyobb legyen azoknak az aránya, akik képesek egy normális beszélgetés lefojtatására, és ezen képességüket használják is?
A ksh adatai alapján 5,03% az arányuk a te régiódban.
Egyébként,ne aggódj, ez előfordul férfiaknál is, hogy én lányként/nőként próbálnék egy témát jobban kifejteni és belemélyedni...és a reakciója meg az,hogy nem érti,vagy éppen nincs rá igénye.
Nem hinném, hogy benned van a hiba valószínűleg egyszerűen nem érdekled őket annyira.
Bennem is sokszor felmerült már ez a dolog mint most benned, miután én is rengetegszer tapasztaltam hogy nem lehet velük beszélgetni. Aztán időről-időre felbukkan 1-1 lány akikkel nagyon jól eltudok beszélgetni és ilyenkor rájövök, csak nem érdekeltem annyira az előzőket hogy többet beletegyenek. (Vagy 2 számjegyű az IQ-juk és képtelenek normális társalgásra) Bár ezek a lányok valamiért mindig csak barátként tekintettek rám végül, amit nem értettem mert eléggé egy hullámhosszon voltunk végig, de ez most más téma.
Szóval valószínűleg egyszerűen nem érdekled őket komolyabban, de nem akarnak lekoptatni meg bunkónak tűnni, ezért válaszolgatnak ezt-azt, próbálják lassan leépíteni a beszélgetést és abban reménykednek egyszer megunod. Igen, tényleg ezt csinálják, mert sokkal egyszerűbb ez mint egyszerűen megmondani mi a helyzet és befejezni a beszélgetést, nemde? :)
Női logika.
Az a baj, hogy szerintem ez ilyen globális átok, mert a férfiaknál is ezt tapasztaltam. El tudok beszélgetni mindenkivel, de néha annyira buták, vagy semmilyenek, hogy egyszerűen nem kielégítő a beszélgetés színvonala számomra, én meg eléggé verbális beállítottságú vagyok, abba tudok beleszeretni, akivel lehet jókat beszélgetni, és adnak valami szellemi értéket is, nem csak üresen szövegelnek.
Sajnos nálam az is játszik, hogy inkább a szex az, ami érdekli őket, nem én, így értelemszerűen nem tartják fontosnak belemenni egy komolyabb beszélgetésbe azzal, akiben csak egy jó éjszakát akarnak látni.
Nem hiszem, hogy veled van a hiba, az emberek egyszerűen igénytelenek. Lusták gondolkodni, csak valamit beböfögnek, vagy kérdeznek, de tényleges kapcsolat nincs a két fél között.
21N
Valamiért nem kelted fel az érdeklődésüket, ha külső alapján meg is van, a beszélgetés során eltűnik. Nekem kifejezetten előnytelen a külsőm (125 kiló), mégsem tapasztalom az általad leírtakat, hétköznapi szituációkban gyakorlatilag soha, szórakozóhelyeken is viszonylag ritkán, ha túljutunk az első pár mondaton.
Nem beszélsz túl sokat magadról? Nem érződik erőltetettnek a humorod? Ha a lány mond valamit, akkor ahhoz kapcsolódva fűzöd tovább a beszélgetést, vagy amin épp járt közben az agyad?
Nem érdekli őket a mondanivalód. Ennyi. Hidd el, ezek a lányok, akik a semmibe merednek, mikor beszélsz hozzájuk képesek órákig beszélgetni mindenről és bármiről a saját barátaikkal, de rád valamiért nem voltak kíváncsiak. Megesik, nem kell ezen ennyire törni a fejed, és elméleteket gyártani arról, hogy a női nem minden tagja szájzárat kap, ha naponta 5 mondatnál többet beszél.
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy sok nő személyes tapasztalatok miatt nehezebben nyílik meg férfiaknak, mint más nőknek.
Hasonlóan érzek mint Te, csak én még beférek az ajtón az arcommal. (Bocs, magas labda :D)
Viccet félretéve! Amióta kijöttem a szakítós depressziós hullámvölgyemből, próbálkozok itt-ott én is, de csak szolid módon természetesen. :) Nekem annyi a pechem, hogy azok a hölgyek akikkel tök jól, értelmesen el tudok beszélgetni, azok vagy foglaltak, vagy van köztünk egy "enyhe" generációs szakadék. :D
Ahogy én sem, természetesen téged is arra ösztönözlek, hogy ne add fel a dolgot. Talán még annyit megér a történet, hogy elemezd utólag a próbálkozásaidat és az ott esetleg talált hibákon javítsál. pl.: Mennyit beszélsz magadról? Hagysz teret kibontakozni a másik félnek ha valamilyen az általad említett topikról diskuráltok? Mennyire mutatsz érdeklődést ha a másik fél is szót kap esetleg? (:P) Betartod azokat az íratlan szabályokat, hogy nem nézegeted az órádat (ha van), telefont stb. ? (bár ezt nem nézem ki belőled a leírtak alapján, csak rákérdezek)
Kitartást! :)
Egyszer beszélgettem egy pasival, nagyon jól kommunikált, amolyan lyukat beszél a hasadba típus, laza volt a stílusa, mégis intelligens és komoly, céltudatos, életrevaló, de csak magáról beszélt, bővebb üzeneteket is csak akkor küldött, ha kérdeztem valamit, máskülönben nagyon vontatott volt a beszélgetés. Nem is találkoztam vele emiatt, pedig a külsővel nem volt gond. Nem találtuk meg a közös hangot, vagy ennyire untattam, nem tudom. Azt vettem észre, hogy nincs igénye a mély beszélgetésekre és bőven beéri a felszínessel.
Fontos a kölcsönös érdeklődés, figyelj a beszélgetőpartneredre. Ha ez megvan, akkor csak jól kell tudni lökni a dumát, annyi mindenről lehet beszélni. Szerintem egyik nőt se érdekelted úgy igazán, mert hidd el, aki tényleg akar, az fog veled beszélni, nem is akárhogy. :) Keresni fog, érdeklődni, nem pedig passzívoskodni. Egyszerre hagyni kell az ilyet, később se lesz jobb és értelme sincs szenvedni a beszélgetéssel. Nézelődj könyvmolyok iránt, ha fantáziadús és beszédes, akár rengeteg témakörben jártas, művelt nőkre vágysz. Tapasztalatból mondom, hogy mellettünk nem fogsz unatkozni ilyen téren. :D Persze ha megvan a kölcsönös szimpátia és nem antiszociális a kiszemelt.
Nekem is ilyen gondom van(?)/volt férfiakkal, sokáig rosszul éreztem magam emiatt, leadtam az igényeimből és háttérbe szorult a beszélgetés, de csak még inkább boldogtalan voltam, hiába passzolt minden más. Ha valakinek fontos a beszélgetés, akkor nincs mese, tovább kell állni, bármennyire intelligens/kedves/jószívű/szép és a csillagos egek, stb, akkor sem tudtok egymással normálisan beszélni, úgy van értelme? Az egész élet erről szól, napi szinten kommunikálunk az emberekkel. Hogy a bánatba legyen boldog valaki egy olyan mellett, akinek nincs igénye az "életre" és arra hogy megossza a gondolatait a másikkal vagy hogy szimplán társalogjanak? Sehogy. Vagy lemondasz erről vagy majd rálelesz a megfelelő emberre, és vele nem lesz ilyen problémád.
Nem beszélgetni nehéz, a hasonlót megtalálni, na az az igazán nehéz. :)
Régen rossz ha te százalékban vagy iskolai végzettség alapján -véled-gondolod esetleg tapasztalod ki milyen kommunikatív...
Az lehet,hogy pont olyan nőkkel,lányokkal társalogsz akivel nem vagytok egy hullámhosszon'...
Vagy csupán te találod érdekesnek az adott témát.
Ha egy beszélgetés egyoldalú vagy döcög az elég kellemetlen,legalább annyira mint amikor valaki lódít össze-vissza...-vagy másnak adja ki magát mint aki-ami...
N/43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!