Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért támasztanak a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért támasztanak a nők irreális elvárásokat a férfiakkal szemben?

Figyelt kérdés

Provokatív vagy sem, de sajnos én ezt tapasztalom. Átlagos férfi vagyok, rendes munkával és háttérrel. Eddig semmi problémám nem volt a kapcsolat kialakításával vagy randizással. Viszont manapság azt veszem észre, hogy a lányok/nők igen nagy többsége csak egy fiktív, konkrét ideál után nyáladzik és azon kívül senkinek semmi esélye. Legyen jóképű, férfias, legyen sok pénze, legyen jó az ágyba, meg legyen legalább 2 méter magas... És utána meg jön a sírás, hogy nem találnak senkit... Persze, hogy nem, vagy aki megfelel nekik azok úgyis csak kihasználják őket. Pont egy mostani tapasztalat alapján merült fel bennem a kérdés. Van egy nő, ugyanannál a cégnél dolgozik mint én, ismerjük egymást évek óta, én egy nagyon rendes, kedves, aranyos nőt ismertem meg benne (cégen kívül is). Úgy alakult, hogy mindketten szinglik voltunk és elhívtam ide-oda. Eljött, de aztán a második randi közepétől elég tahó és suttyó módon kezdte el ecsetelni, hogy feleslegesen erőlködöm, mert hozzá valami extra szuper pasi való, nekem meg jobb egyedül... És ezt a bokrot meghugyoztam többször is mostanában. Arra nem veszik a fáradtságot, hogy a normális közeledésem, normálisan, felnőtt ember módjára elutasítsák, pedig olyan ember vagyok aki ért a szóból... És nem csak a fiatalabb korosztály...

Kinek mi a véleménye erről?

AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!

2017. nov. 12. 15:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom neked is irreálisak az elvárásaid, ezért nem talász párt. Legyen vékony, szép, igényes, okos, házias stb...igen ám, de egy ilyen lány nemis fogja beérni akármilyen pasival, teljesen jogosan :)
2017. nov. 12. 15:59
 2/21 anonim ***** válasza:
88%
Nem jöttél be neki. Ne hozz ki ebből ennyit. Ezer oka lehet hogy miért nem, ne keress okokat.
2017. nov. 12. 16:00
 3/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom ti hol csajoztok, de én világ életembe nem tapasztaltam saját bőrömön ilyet. Ha elküdtek, akkor normálisan tették, igaz a hiper-szuper jócsajoknál ritkán próbálkoztam, de ők is rendesek voltak.

Úgy sejtem inkább ott a hiba, hogy egy túlzottan jócsajnakképzelő lányokhoz mennek akik ebbe a szituációba esnek bele.

2017. nov. 12. 16:01
 4/21 A kérdező kommentje:

Már ne is haragudj, de abszolút nem irreálisak az elvárásaim, rendezett normális életem van, csupán ennyit várok el a páromtól én is. Sőt meg tudom ezt azzal fejelni, hogy nincs is konkrét ideálom, az összképet nézem, fogjon meg valami benne és ezt nem a külsejére értem.

Nem kimondottan ezen egy eset alapján fogalmazódott meg bennem, ezt csak példaként hoztam. Már amikor megpróbál ismerkedni az ember, akkor a legelején megkapom ezt mostanság... Pedig nem hinném, hogy bármi gond lenne velem. Csak mert nem vagyok híve a mai populáris dolgoknak, még nem kéne valami utolsó lúzernek titulálni egyből.

2017. nov. 12. 16:06
 5/21 anonim ***** válasza:
23%
Mert régen a szőke herceges téma véget ért, amikor kinőttek a gyerekmesék korából, az utóbbi évtizedekben viszont mindenhonnan a tökéletes, stylist által összerakott férfikép köszön vissza, legyen szó filmekről, reklámokról, zenei klippekről stb. Emellett az utóbbi időben kissé túltolták a feminizmust, ami így már nem az egynjogúságról szól, hanem arról, hogy nekik minden jár, pusztán azért, mert nők, a férfi meg oldja meg, hogy tökéletesen nézzen ki, humoros legyen, pont a megfelelő mértékben legyen romantikus és macsós, teljesítse a nő minden vágyát, anyagi téren, az ágyban stb. Így visszajutottunk a mesék korába, ahol nekik csak a toronyban kell ülniük, ês várni a tökéletes lovagot, a többit meg lerugdossák a várfalról, ha esetleg megpróbálna felmászni. De mindjárt megkapod úgyis, hogy biztos nem voltál elég tökös meg mit rinyálsz itt, mintha neked alanyi jogon járna nő, hát te csak egy alantas férfi vagy, örülj, ha egy magasztos nő egyáltalán rád emeli a tekintetét.
2017. nov. 12. 16:10
 6/21 anonim ***** válasza:
85%
Tudod melyik nő fogja a szemedbe mondani, hogy “bocsi, nem vagy elég jó, nekem egy extrajó pasi kell”? Ez kamu, a nők nem így működnek, inkább kitalának valami mást, pl, hogy “bocsi, rendes vagy, de épp nem akarok kapcsoltot” vagy ilyesmi, mert nem akarnak megbántani az igazsággal. Hidd el, nő vagyok, tudom, miről beszélek..
2017. nov. 12. 16:10
 7/21 anonim ***** válasza:
27%
Ez egy elég összetett folyamat. A nők ösztönszinten olyan férfihoz vonzódnak, akibe "felkapaszkodnak", ezzel egyébként nincs gond, mert meg van a biológiai jelentősége, ha nem lenne fontos, akkor kikoptatta volna az evolúció. Régen a nő ki volt szolgáltatva a férfinak, és lassabb, szimplább volt az élet, így ha már a férfinak volt becsületes munkája, portája és azt rendben tartotta, a nő ásó-kapa-nagyharang hozzáment. Most a nők ugyanúgy dolgoznak, a férfiak vetélytársai a munkaerőpiacon, valamint a média is eltorzítja a fejekben alkotott képet. Tehát bennünk van egy ösztön, egy biológiai kód, hogy olyan férfival legyünk, akire felnézünk és tiszteljük, mert a biztonságunkat így tudjuk bebiztosítani. Csak, hogy pontosan mit is jelent a biztonság, azt nem az ősi program szabályozza, hanem a kultúrális közeg. Régen a fizikai erő jelentette a biztonságot. A komplexebb világban már a magabiztosság, törtetés, pénz, tudás és sok más garantálja az egyénnek a stabilitását. Mivel a társadalom által felállított elvárások nőnek, ezért a nők elvárásai is nőnek, mert már nem olyan egyszerű a világunk, hogy mindenki megtermeli a saját kis kertjében az eleséget és a faluban cserekereskedelem zajlik. Minél bonyolultabb az élet, annál magasabbak a női elvárások.
2017. nov. 12. 16:12
 8/21 anonim ***** válasza:
37%

"Minél bonyolultabb az élet, annál magasabbak a női elvárások."

Ez rendben van, csak ha nőnek az elvárások, annak kevesebb férfi fog megfelelni. És ilyenkor mi van? Inkább egyedül maradnak a nők, de az elvárásokból nem engednek?

2017. nov. 12. 16:19
 9/21 A kérdező kommentje:

#6-os: Jó nyilván nem ezekkel a szavakkal mondta, hanem elkezdett minden hülyeséget össze-vissza hantázni... Pedig csak annyit "vártam" volna tőle el, hogy maradjunk úgy mint eddig. Lehet, hogy csak hülyén jött ki, én abszolút nem is haragudnék amiatt, hogy nem, de akkor is elég hülye módon jött ki, azóta meg levegőnek néz.

Pedig semmi olyat nem mondtam neki, elfogadtam, hogy nem akarja és kész.

2017. nov. 12. 16:20
 10/21 anonim ***** válasza:
29%
#8 igen, ez már statisztika. Mivel ez a folyamat a legtöbb emberben tudatalatti szinten zajlik, már az is nagy lépés, hogy valaki a tudatával felismeri, hogy ez létezik, valós gond, ami a jövőben nagy galibákat okozhat. Csak a probléma azonosítása után jöhet az a lépés, hogy logikával feléri az ember, hogy meg kell másítania a mentalitását és ez egyébként nagyon nehéz feladat, a saját "programoddal" szembemenni. De a felismerés tényleg segíthet, mint első lépés, hogy kicsit szerényebben fogjuk fel a világot. Sajnos én inkább azt látom, hogy az ember hajlamos ujjal mutogatni a másikra, minthogy bevallja, meglássa, hogy az ő elvárásai túl magasak.
2017. nov. 12. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!