Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy sokan leírják, hogy viszonzatlanul szerelmesek?

Figyelt kérdés
A nagy többségnek azok tetszenek, azokba szerelmesek, akik hozzájuk hasonlóak, akik számukra szépek, rokonszenvesek, ami teljesen szubjektív, nyilván ez visszafelé is így szokott lenni. Akkor miért írja ezt sok ember?

2017. okt. 23. 10:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Vonzalom, vágy, tetszés, szerelem, ezek mind nagyon hasonló dolgok, összefüggenek.

"Úgy érte, hogy összej9öttem az adott lánnyal, de ő nem úgy szeretett, mint én őt."

Ha a "szimpátia", vonzalom nem lenne kölcsönös sokszor, még ilyen se fordulna elő, senki nem jönne össze senkivel.

2017. okt. 23. 15:26
 12/15 anonim ***** válasza:

"Vonzalom, vágy, tetszés, szerelem, ezek mind nagyon hasonló dolgok, összefüggenek"

Egyre inkább azt érzem, hogy te még nem voltál szerelmes.

Van, hogy tetszik, valaki, van, hogy vonzódsz valakihez, és van, hogy szerelmes vagy.

Összefüggenek, a szerelemben ez mind megvan- jó esetben.

De aki tetszik, abban nem feltétlenül vagy/leszel szerelmes, és aki iránt megvan a kémia és vonz mint az állat, szét kúrnád sem feltétlenül leszel szerelmes. ( velem pl volt ilyen, igen)

Szóval ennél egy pöppet azért mégis összetettebb a dolog. Plusz a szerelmet táplálni kell.Hiába tetszik valaki, ha kapcsolatban van vagy nem tartom vele a kapcsolatot, nem adok teret a szerelem kibontakozásának, akkor az nem fog valószínűleg felőrölni.

Ettől a másikban már elindulhatott a folyamat, és érezhet többet.

És a kérdésed szempontjából itt már teljesen mindegy is, hogy szerinted min múlik a szerelem, mert ennyi elég, hogy olyan sok viszonzatlan szerelem legyen.

(a viszonzott LEHETNE, de nem az, nem lehet is viszonzatlan szerelem)

"akik hozzájuk hasonlóak, akik számukra szépek, rokonszenvesek, ami teljesen szubjektív, nyilván ez visszafelé is így szokott lenni. "

Ráadásul te magad is írod, hogy ez egy teljesen SZUBJEKTÍV dolog.

Te konkrétan azt írod, hogy ki nekem nagyon tetszik, annak én is a te elved szerint tetszek. Milyen egyszerű is lenne a világ. :)

Miközben azt is, hogy ki tetszik, annyi minden befolyásolja, akár még a ismerősség, hogy hasonlít egy exedre, vagy a szülődre..(ergo ismerős).

De még egy jó pár dolog, ha utánaolvasol, pár cikk összeszedte ezeket már.

Belém is volt mér belezúgva 1-2 olyan ember, akit én pl nem tartottam még csak vonzónak sem, nem hogy belé lettem volna szerelmes én is.. Szóval erről ennyit.

2017. okt. 23. 17:34
 13/15 A kérdező kommentje:

Ez szerintem nem így van. Az, hogy tetszik valaki, vonz, stb., ugyanaz, ez lehet szexuális értelemben, személyiségben, külsőben, bármiben. A szerelem az, amikor ez a vonzalom átlép egy mértéket. Akibe szexuálisan vonzódsz csak, miért lennél szerelmes? A szerelem döntő része a személyiséghez való vonzalom, a szex teljesen más dolog. Aki valamilyen szempontból tetszik csak, nem belsőleg, abba sem lehetsz szerelmes. Nekem kevés nő tetszik, de sokkal-sokkal több, mint akibe szerelmes tudnék lenni, mert az, hogy kicsit tetszik valaki, gyakran előfordul. Ez mindenkivel így van.

Ez minden ember számára szubjektív, éppen ezért az azonos típusú embereknél ez kölcsönös szokott lenni. Olvastam már pár cikket, valószínűleg sokkal többet, mint te. Az ismerősség miatti szerelem szerintem ritka, sokkal inkább arról van szó, hogy nyilván az ember szerelmei azonos típusba esnek személyiségben. Belém is voltak már szerelmesek... egy hónapig, míg rá nem jöttek, hogy nem is tetszem nekik. Ezt ne hozzuk már igazi szerelemnek. Egyik ismerősöm is azt mondta múltkor, volt már, hogy nem tetszett neki az, akinek tetszett... aztán megismerte, és megtetszett neki. Ezek rossz példák.

2017. okt. 23. 18:42
 14/15 anonim ***** válasza:

" Olvastam már pár cikket, valószínűleg sokkal többet, mint te."

Ezt mondjuk kétlem, mert van ilyen deficitem, hogy érdekelt annyira a téma, hogy bújtam át már jó pár magyar és külföldi oldalt/cikket stb-t, mert érdekel a dolog. :)) De ezt jó tudni, hogy nem vagyok egyedül én mániákus a témával.

Igazából a kommented első felében egyet értünk egyébként, sőt ugyanezt írtam szinte ( más a tetszik, a vonz, és a szerelem)

Az "Az ismerősség miatti szerelem" is egy oka a szerelem kialakulásának, ezt pl nem rég olvastam, a minimum 6 féle ok között van bizony. Pláne nőknél jellemző állítólag egyébként, a férfiakra kevésbé. De egyébként én ezt magamban is észrevettem..

Amióta "beleestem" pl egy kék szemű fiúba, de az viszonzatlan maradt, sokkal jobban felfigyeltem a hozzá külsőben, és mimikában hasonló pasikra. (pedig akkor még csak nem is olvastam a cikket sem, hogy van ilyen)

Szóval én úgy gondolom, hogy a külsőben hasonlító emberek alapvetően nagyobb eséllyel keltenek egymásban szimpátiát, vonzalmat. Ennyi biztos.

És azt is gondolom, hogy belsőleg szintén az lesz szimpatikus, aki hozzád hasonló értékeket tart fontosnak, hasonló a világnézete stbstb. Ugyanakkor nem csak ez, mert amiatt is szerelmes lehetsz valakibe, hogy az van meg benne, ami belőled hiányzik. (de pl ilyen szeretnél lenni te is belül).

Ezt alátámasztva pont be is linkelhetnék egy kérdést, ahol pontosan ezt írta le az illető, aki viszonzatlan szerelmet érez:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

Ezt a részt ajánlom a figyelmedbe:

"Rájöttem mit érzek évek óta. Olyan nyitott és életvidám szeretnék lenni mint ő, ez hiányzik belőlem. Valószínűleg ez az introvertáltságomnak köszönhetően sosem fog megtörténni, mert teljesen másképp viszonyulok az emberekhez mint ő. Ezért lettem belé szerelmes, .....

Viszont egy hasonló személyiségűt mint én, úgyszintén képtelen lennék elviselni."

"elém is voltak már szerelmesek... egy hónapig, míg rá nem jöttek, hogy nem is tetszem nekik. Ezt ne hozzuk már igazi szerelemnek. Egyik ismerősöm is azt mondta múltkor, volt már, hogy nem tetszett neki az, akinek tetszett... aztán megismerte, és megtetszett neki. Ezek rossz példák."

Ezek picit gyerekes példák..

Az első esetben nem beléd voltak szerelmesek, hiszen nyilvánvalóan nem is ismertek. Magyarul belsőleg nem is értek el, csak egy képet szerethettek maximum a fejüknek, aztán kiderült, hogy nem olyan vagy.

A 2. példában meg pont ellenkezőleg: később ahogy megismerte belsőleg, így is tudott szerelmes lenni belé, ez már igazabb,persze.

2017. okt. 23. 19:21
 15/15 A kérdező kommentje:
Akkor mégiscsak egyetértünk, pedig korábban mást írtál. Mondom, én is voltam már így, és velem is voltak már így, de mindez csak azért volt, mert egyszerűen nem ismerte egyikünk a másikat. Lehetnek más tényezők is, mint amit én írtam, de nincs olyan nagy jelentőségük ahhoz képest, hogy két ember egyszerűen összeillik, azonos típusúak, hasonló személyiségek.
2017. okt. 23. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!