Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nőként csak nekem tűnik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nőként csak nekem tűnik furának, hogy a legtöbb nő szerint az alacsony pasiknak semmivel nem nehezebb a társkeresés?

Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok. Időnként gyakran szoktam itt olvasni a kérdéseket (érdekel mások gondolatvilága párkapcsolati kérdésekben) és többször láttam már olyan kérdéseket, amelyekben alacsony pasik panaszkodnak a kudarcaikra hivatkozva. Az itteni válaszokból én mindig azt szűrtem le, mintha a női kommentelők szerint ez abszolút nem jelent semmi problémát csupán tőle alacsonyabbat kellene választania az illetőnek. Közel sem állítom, hogy az alacsony pasiknak nem lehet barátnője, hiszen több ilyen párocskát ismerek a környezetemben. Ugyanakkor szerintem elég fura kijelenteni - és cáfoljatok meg, ha tévedek - hogy egy alacsony pasinak közel annyi energiabefektetést kell eszközölnie egy nőért, mint egy átlagos magasságúnak. Az ismerősi körömben - nem ámítok senkit - minden barátnőm és női ismerősöm a magasabb (+175, de inkább +180) pasikat részesíti előnyben és a nagy többségének ilyen paraméterű is a kedvese. Akiknek pedig viszonylag alacsonyabb társa van (170 körüli vagy kisebb) azok rendszerint mélyreható ismerkedés útján jöttek össze és a pasi személyisége vagy karrierjében elért sikere nagyban befolyásolta a róla kialakult férfias attitűdöt. Most ilyen csajos kommentváltás formájában nagyon érdekelne a ti véleményeitek, mert van egy alacsony pasi, aki nagyon megtetszett (arcra és viselkedésre) és amikor a barátnőimnek elmeséltem - ha nem is tettek rosszmájú megjegyzést - de kissé ferde szemmel néztem rám, hogy biztosan illene-e hozzám egy átlag alatti pasi. Nem tudom, hogy ti szembesültetek-e már ilyen szituációval, de érdekelne erről a véleményeitek.

2017. okt. 14. 11:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#10: Érdekes a gondolatmeneted. Nem értek egyet a véleményeddel, jobban mondva nem tudok benne ésszerűséget találni egy olyan témára vonatkozóan - amivel kapcsolatban én is érintett vagyok - és egyből megkérdőjelezed a nőiességemet. Elhiszem, hogy van egy egyéni preferenciád, csak magamból kiindulva nem tudok benne logikát találni. Na mindegy, elfogadom, hogy más az ízlésed és remélem, hogy nekem meg összejönnek az elképzeléseim. Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2017. okt. 14. 14:07
 12/16 anonim ***** válasza:
Mit nem lehet azon érteni, hogy mindenkinek van egyéni preferenciája? Milyen logikát keresel ebben? Mindenkinek más jön be...ennyi, el kell fogadni, olyat kell találni, akinek úgy jössz be, ahogy vagy.
2017. okt. 14. 14:09
 13/16 anonim ***** válasza:
65%

Férfiként bátorkodom hozzászólni.

Az egy általános jelenség, hogy minden egyes panaszra, kritikus megjegyzésre a férfiak részéről, amely csak utalás tesznek arra, hogy hátrányosan érintik a nők társválasztási preferenciái, amin alig vagy egyáltalában nem tudnak változtatni, mindig ugyanaz a válasz a nők részéről: hogy ilyen nincs, ezt csak bebeszélik maguknak a férfiak, meg ilyen hozzáállással meg mit is akarnak, stb. Arról nem is beszélve, hogy minden, a nők körében sikertelen férfit automatikusan nőgyűlölővé minősítik. Ismerjük ezeket az unalomig ismételt érveket.

Miért is? Nagyon egyszerű. Mint ahogy minden ember, a nők sem szeretik, ha szembesítik őket a felszínességükkel. Ezért igyekeznek mindig a férfiakra hárítani a felelősséget, mindig náluk akarják megtalálni a hibát. Ha például itt valaki rá mer kérdezni, hogy a nők vajon miért nem válaszolnak az amúgy teljesen normálisan megírt, kezdeményező levélre (ha egyszer állítólag csak szexajánlatot kapnak), soha, de soha nem fogják kimondani a számukra kínos igazságot, ami számukra nyilván kelletlen, mely szerint kizárólag a legjobban kinéző pár férfiegyedet tartják válaszra méltónak, hanem elkezdik a te-nem-írsz-elég-jó-levelet című mesét. Te hibád, te hibád, te hibád! Pedig ők tudják legpontosabban, hogy azon kevés nagyonjópasin kívül a többi férfi a feje tetejére is állhat, akkor sem fognak velük foglalkozni a nők, mert nem miattuk regisztráltak.

Szóval visszatérve az eredeti kérdésre, még a teljesen közismert tények esetén is, mint hogy a nők a magas(abb) férfiakat választják, vagy legalábbis őket részesítik előnybe, mert ugye nem jut mindenkinek magas pasi, a nőtársaid itt mindig azt fogják hangoztatni, hogy ez kamu és hogy mennyire ismernek olyan férfit, akinek van csaja, pedig 160 cm sincs és ezen soha, semmi nem fog változtatni. Közben mindenki látja-tudja, hogy a nők hogy lekezelik, lenézik az alacsonyabb férfiakat.

(és nem, nem vagyok alacsony, mielőtt valaki a személyemet akarja belekeverni.)

2017. okt. 14. 17:49
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a barátnőiddel van valami gond ha ferde szemmel néznek rád a választásod miatt. Az én barátnőim abszolút szeretettel fogadták a 165 cm magas exemet, akivel egyébként egyforma magasak voltunk (vagyunk).

Amúgy mindig ő volt a társaság középpontja, mert humoros, intelligens, kedves férfi, és bárhova mentünk mindenütt csillogó szemű nők vették körül elég hamar. Sokadik voltam az életében és amikor elváltunk 12 év után kapásból egy magánál húsz évvel fiatalabb és nála pár centivel magasabb csinibabával vigasztalódott, igaz csak rövid távra, de nem is keresett már komolyabb kapcsolatot.

Annyiban igazad van hogy ha magasabb lenne legalább tíz centivel, lehet hogy még több csaj lihegné körbe. Viszont találni így is talált mindig.

Tehát ha valaki totál sikertelen a társkeresésben, akkor sem változna ez a helyzet ha hirtelen nyúlna 10 centit. Ha meg valaki sikeres, akkor is az, ha alacsony. Lehet hogy nem 30 nő döglik utána csak tíz, de na.

A pártalálás és az,hogy vonzó vagy-e,nem a magasság függvénye, a magasság csak egy tényező.

2017. okt. 14. 18:53
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

Igen én is a magas férfiakat részesítem előnyben, a kedvesem mégis 166 cm, 3-mal alacsonyabb nálam.

És? Kedves, határozott, megbízható ember, pont nem érdekel, milyen magas, úgyis lapos cipőket hordok.

Egyébként 26 évesen tarthatnál már ott, hogy pont leszarod az idióta felszínes barátnőid véleményét.

2017. okt. 15. 14:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem minden nő olyan gyökér hogy centivel megy randira. :)
2017. okt. 16. 04:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!