Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzik egyesek reménytelennek a külsejüket?
Főleg olyanok, akikkel a legtöbb esetben nincs is semmi probléma. Az évek során több felhasználóról láttam már képet, akik a külsejük miatt érezték magukat boldogtalannak, de úgy igazán reménytelen eset egy se volt köztük. Egyik nemben sem.
Most már érdekelne akkor, kihez, mihez viszonyítanak?
Ha végigpörgetem azon férfiak listáját a fejemben, akikkel eddig dolgoztam, tanultam, vagy így látásból ismertem (szűkítem ezt most a 18-35 közti korosztályra) szinte senkire se tudnám azt mondani, hogy nagyon rosszul nézett volna ki, és sosem álltam volna szóba vele.
Most akkor annyira rossz a nagy átlag már nem lehet. Mégis itt lassan szitokszónak számít az, hogy "átlagos".
De ugyanez a nőknél is. Még csak teltnek sem nevezhető lányok posztolják a képeiket, hogy ők most kövérek-e, és valóban soha senkinek nem fognak majd kelleni.
Illetve az irreális képzeletbeli elvárások, hogy valakinek igazából azért nincs kapcsolata, mert nincs luxusautója, nem 7 számjegyet keres, nem magas, nem sötét hajú....valamint a nők meg egymást szidják, ki milyen igénytelen, amiért nő létére nincs kigyúrva, ha vékonyszálú a haja, miért nincs póthaja, miért a New Yorkerből öltözik, miért nem a Zaraból, miért nem festi a haját, túl nagy amelle, így sosem lesz teljes értékű nő.
Szóval a férfiak magukat, a nők meg egymást alázzák itt. Csak tudnám, mi a célja.
Teljesen hétköznapi nőként sosem volt gondom a párkereséssel, és sosem vártam el, hogy az aktuális párom majd Calvin Klein fehérnemű modell lesz, mert nem ez az, ami számít. És szerintem a többségnél szintén nem.
3 hónapja szakítottunk az exemmel, és én most a napokban kezdtem el magam olyan jól érezni, mint soha. Mindenféle külső befolyás nélkül, úgy érzem (talán életemben először) hogy nem reménytelen a külsőm, hogy jól nézek ki, hogy igazából egyáltalán nem vagyok olyan csúnya, mint amilyennek sokáig gondoltam magam. Sokkal magabiztosabbnak, jókedvűbbnek és motiváltabbnak érzem magam most, pedig tényleg semmi nem történt, nem szólítottak le pasik, nem is nézett meg senki. Mégis valamiért végre pozitívan látom magam. :D
Tanácsom nem sok van a többieknek akik önbizalomhiánnyal küzdenek, de talán reményt ad, hogy úgy érzem magam jól a bőrömben, hogy néhány hónapja egy gyönyörű lány miatt hagytak el.
Ha olvasom a gyk-t, egész reménytelennek érzem a külsőm, a koromról nem is beszélve. :-)
Nos, viccen kívül, mert a kevés pozitív,őszinte véleményt simán eltörli a sok rossz, felületes visszajelzés. Sok olyat kaptam, aki nem is látott még, de a kor/magasság/súly alapján nemhogy nem keres, hanem sérteget. Ugyanakkor semmi egyebet- miért annyi az annyi, nem csak testből áll egy ember- nem vesz figyelembe. A sok rossz megdönti azt az önértékelést, amit évek alatt sikerült kialakítani-nem a külső miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!