Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogy szedjek fel egy ügyvédet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy szedjek fel egy ügyvédet?

Figyelt kérdés

Találkoztunk a bíróságon, olyan eszméletlenül jól nézett ki.

A nevet tudom, hogyan tovább? Egyáltalán járnak ők valamerre?

2017. szept. 4. 11:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ügyvéd esetében az iroda a legjobb megoldás. Kikeresed a nevét a neten, megvan melyik irodában dolgozik.

De mondjuk legelőbb azt sem ártana megtudni, hogy van-e párkapcsolata...

A volt kollegáim sokszor próbálták levakarni magukról a lányokat, a jogászok valahogy mindig keresettek voltak a köreikben. Aztán volt aki kihasználta, volt akit pedig idegesített.

Persze sokminden lehet...

A tárgyalàs az egyik lehetőség, de előfordulhat, plàne ha több ügyvéd van az irodában, vagy van jelöltje, hogy némelyikre őket küldi, így mégsem ő lesz ott.

Másik, hogy valami jogi ügy miatt kérsz tőle időpontot (de előtte nem árt tàjékozódni, hogy milyen ügyekkel foglalkozik. A nagyobb irodàkban pl vannak szakosodott ügyvèdek, sőt mikor én voltam jelölt, akkor pl főleg társasági joggal foglalkoztam, abszolút nem voltak sem büntető, sem pedig csalàdjogi ügyeim, örökösödèsi pedig csak egy de az magy kaliberű. Szóval ha pl cégekkel foglalkozik, de te pl szomszédjogi üggyel keresed fel, akkor nagy az esélye, hogy átpasszol egy kollegának akinek ez a szakterülete).

Esetleg kinézheted, hogy hol van az irodája, nyilvánvalóan ebédel vagy kávézik valahol naponta.

Esetleg ha bulizósabb típus, akkor jár jogászbulikra, bankármulatóba, ilyesmi helyekre...

De megmondom őszintén, az ügyvéd srácok eléggé a munkájuknak élnek. Akiket ismerek (vannak egy páran) azok kb a 30-as éveik közepéig szinglik, addig felépítik a karrierjüket, az ügyfélkört, buliznak, aztán belevàgnak a csalàdalapításba (vagy nem).

Viszont azt el kell fogadni, hogy pènz lesz mindig, de viszont mellette a párod nem igazán lesz jelen a csalàdi életben. Az ügyvédi szakma sajnos èpp olyan szabad mint amilyen börtön. Ha jól keres, akkor rengeteget dolgozik (késő estig + hétvégén) ha viszont nem dolgozik sokat, akkor általában nem is keres olyan jól.

Ha ügyvéddel jársz, aki komolyan veszi a munkáját, akkor tudni kell, hogy nincs nagyon előre betervezett hétvége, nyaralás, program. Nehéz elszakadniuk akár csak pár napra is.

Legtöbbjük vagy olyan lánnyal jár aki szintén jogász vagy gyakornok, illetve olyannal, akinek kötött munkaideje van vagy épp nem is dolgozik, cserében rendbentartja a lakást, vagy a házat, és neveli a gyerekeket.

2017. szept. 4. 15:22
 12/12 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem is elküldheted a képet priviben szakmabeli, lehet ismerem. Ha igen, azt is meg tudom lehet mondani, hogy szabad-e :)
2017. szept. 4. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!