Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Már több helyen olvastam ezt a kifejezést, hogy "facebook-os látszatboldogság". Miért mondhatják ezt?
És téged mégis miért érdekel, hogy valakinek jó e vagy rossz a kapcsolata?
A mondás nem arra vonatkozik, hogy aki megoszt magáról mindent, annak jó a kapcsolata vagy rossz, csak arra, hogy a FB-on hajlamosak vagyunk a kirakat dolgokra koncentrálni. Nem csak párkapcsolati téren, hanem mindenben. Az ember megosztja, hogy a gyerek ötöst kapott év végén matekból, de azt nem, hogy kettest kapott a helyesírására. Azt megosztja, hogy a kocsija éppen 230-at megy a pályán, de azt nem, hogy havonta 3 napot a szervizben áll.
Mondtam, az éremnek két oldala van (mindenben), de a FB/Insta megosztások szinte kivétel nélkül csak a pozitív oldallal foglalkoznak, ettől pedig a valóság lehet egy kiegyensúlyozott kapcsolat, de akár egy nagyon rossz is.
Te feltöltesz képet arról amikor éppen bőgsz, hogy lássák milyen fos az életed? Vagy inkább boldognak próbálod tetetni magad, hogy mások irigyeljenek?
Én nem szoktam semmit megosztani face-en, csak egy profilkép van rólam, nem is érzem szükségét, hogy megosszam az életem az összes ismerősömmel + jó pár idegennel aki megnézi, de ha mégis meg kellene valamit osztani nem azt osztanám meg amikor éppen hülyét csináltam magamból és éppen szánalom tárgyát képezem :D
"Honnan tudhatják, hogy a FB-ra kitett képek által mutatott boldogság csak látszat?"
onnan, h erőltetik. aki valóban boldog, az nem nyomatja ezt orrba-szájba a face-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!