Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol ismerhetnék meg olyan lányt, aki szereti a gyerekeket és gondoskodó típus?
Sajnos a szakma nem hozza magával feltétlen ezeket a tulajdonságokat...:( Hasonló szakon tanulok én is (itt is íratlan követelmény az empátia, a figyelem és a segíteni akarás ugyanúgy), és bocsánat a kifejezésért, de annyi nárcisztikus, manipulatív gyökér van itt, hogy az nem igaz. És akkor elvileg ezek az emberek fognak más embereken segíteni, közben meg már most is olyan kelletlenül állnak a másikhoz, meg tapossák egymást, hogy előrébb legyenek, hogy az hihetetlen...
Szerintem olyan helyen érdemes keresni, ahol az illető nem kötelességből van. Mostanában a diploma feltétele az önkéntesség is az ilyen szakokon (azt hiszem, csak mesteren), ráadásul már középiskolában is szükséges x órát ezzel tölteni, szóval hiába mész olyan helyre, ahol sok az önkéntes, ha egyszerűen ők sem feltétlen azért csinálják, mert jólesik nekik, és szeretik csinálni, hanem egyszerűen mert követelmény.
Jó szűrő erre sajnos nincs, de ne mondd már, hogy az ismerkedés során nem tudod észrevenni az első néhány üzenetváltásból, hogy mennyire van meg egy lányban az alturizmus és mennyire szociábilis...:) Azért ez nem egy olyan tulajdonság, ami túl sokáig rejtve marad.
Hobbi terén szerintem megint csak nem lehet sokra menni, van, aki jobban szereti a szabadidejét kicsit a gondolataiba mélyedve tölteni, mert egyszerűen tud sok lenni az emberekből (én is ilyen vagyok, aztán mégsem gyereket szoktam reggelizni...:) ), és ott az ellenpólus, aki hiába él társasági életet aktívabban és tölti ilyen programokkal a szabadidejét, ha fárasztja más emberek dajkálása, pláne a gyerekeké. Ismerek nem egy ilyen embert is...
21N
17-es, ha a gyerekét nevelő pasiról ilyen negatívan nyilatkozol, az baromi sokat elárul rólad.
Miért van az, hogy egy pasi sem azt akarja, hogy ő maga maradjon otthon a gyerekkel? Annyira nem kell a kölyök. Ha valaki azt írná férfiként, szeretne otthon maradni a gyerekkel, míg anya dolgozik, azt mondanám, ez tényleg gyereket akar, nem csak kihúzni valamit a listáról.
19-es:
Talán ösztönösen érzik, hogy a gyermeknek az anyja mellett van a helye. Hogy a gyermek az anyját igényli, ahogy tudtommal minden csecsemő így nő fel, nem az apa mellett.
Megmondom őszintén, először kiakadtam még régen, amikor hallottam egy huszonéves lánytól ezt a gondolatot, hogy az apa maradjon otthon a gyerekkel. Aztán idővel belegondoltam és egészen megkedveltem a gondolatot! Lehet, kissé túlidealizáltam is, biztosan sok nehézséggel is jár, de én nem ettől félek. Mostanság azt gondolom, hogy talán másmilyen lesz a gyerek, ha az apa marad otthon vele, mintha az anyja lenne. Nem tudom, jogos-e a félelmem, de a gyermek fejlődése az elsődleges és szerintem nem hiába alakult úgy, hogy a nők szoptatnak és a nőket alkalmazták leginkább kiskorúak nevelésére.
Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor én szívesebben maradnék otthon a gyerekkel, minthogy a munkahelyen fafej felnőttekkel foglalkozzak vagy legyek körülvéve. A gyerekek rám jó hatással vannak, szeretem őket! De az én szempontomnál és vágyaimnál, igényeimnél sokkal előrébb való a gyerek érdeke, az pedig szerintem az, hogy az anyjával legyen, bármennyire is megértem a gondolatodat (és tényleg megértem!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!