Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csajok! Mennyire gáz, hogy nekem nem vesznek lakást a szüleim?
Az, hogy apád vett neked pár ingatlant, nem segítség volt számáról, inkább hátráltatás. Így nem tanulsz meg olyan fontos dolgokat az életben, amitől teljes ember lehetnél.
Mindenkinek bele kell esnie hibákba, mindenkinek vinnie kell előre a társadalmat. Attól te nem leszel több, hogy mindent a nyakadba zúdítanak... inkább kevesebb.
Nekem nagypapám mondhatni gazdag, akart nekem adni egy bmw-t, de nem fogadtam el, mert nem érezném magaménak. Azért nem én dolgoztam meg. Nem lehetek rá büszke.
Kérdeznék én valamit tőled:
Vannak céljaid? (saját)
Vannak ötleteid? (saját)
Szerinted az emberek miért dolgoznak, ha a pénzt kivesszük az egyenletből?
Hogy tudsz a barátaiddal hétköznapi problémákat és az élet nagy kérdéseit megbeszélni, ha nincs benne gyakorlati tapasztalatod?!
És számtalan ilyen kérdés van amire te sose fogod tudni a választ, mert nem élted át.
Egy jó példa:
- Egy ember fog egy tegyük fel 400 oldalas könyvet és kiolvassa.
- A másik embernek nagyjából elmondják 5 perc alatt miről szólt a könyv.
Melyik szerinted a hasznosabb?! Melyik a normális?
# 11
Vannak céljaim. Utazom, beszélek angolul, németül, olaszul és spanyolul. Megismertem új kultúrákat, embereket.
Vannak ötleteim is, nem fogom leírni.
Azért dolgoznak, hogy fejlődjenek, de én másnak soha soha nem dolgoznék. Ahhoz hogy apum vállalkozásába beszálljak több idő kellene, sajathoz még több. Jelenleg máshz van kedvem. Boldog vagyok így.
Van párom, és minden rendben van köztünk. A barataimmal is tudok beszélni.
#9 vagyok
Miert lettem leszavazva? És miért nem válaszol senki? Ez komolyan szokás, hogy a szülő házat vesz a gyereknek? De hol??
A szomszédom vett mind a 2 gyereknek ingatlanokat, a legnagyobban laknak a többi ki van adva... ebből élnek.
Soha a lábukat nem mozdították meg, munkájuk/végzettségük nincs... minek az... ha anyuci/apuci meghalna, még akkor se fulladnának bele a saját nyálukba, pedig megérdemelnék, mert ott a fix havi X jövedelem a lakásokból.
Igazi magamutogató, egoista s...fejek, akik csak azt nézik nekik mi a jó... a nőket úgy váltogatják, mint a merciket és bmw-ket... szóval igen... van ilyen is.
Persze, lehet mondani, hogy irigység meg minden...
Hülyeség... Szeretem a családomat, szeretem a munkámat, szerencsére már mindent meg tudok adni nekik, és ezt mind én építettem föl... utcagyerekből -> családapa
Ez a nem mindegy és ha netán gazdag lennék, én tuti elküldeném a gyerekeimet, járjanak végig ők is útjaikat, alakuljon ki bennük a felelősségtudat, céltudatosság, a munka és a pénz értéke, a családszeretet, az összetartás, hogy nehéz helyzetekben is állják a sarat, hogy a jég hátán is megéljenek és minden olyan eszme amiből én építkeztem, hogy idáig el tudtam jutni.
Ez az amit az újgazdag csemeték sose fognak megérteni.
Van egy ősi mondás: Ne halat adj a szegénynek, hanem tanítsd meg horgászni.
Semennyire.
Nekem sem tudnak lakást venni, mégse hisztizek. Ugyanígy unokatesóm: neki egyetem alatt azért dolgoznia kellett, hogy a kolit ki tudja fizetni, de akkor is volt már barátnője. Még mindig együtt van ugyanazzal a leányzóval, jelenleg egy jobb albérletben, de szerintem már pedzegetik a saját lakást. :)
Ezt azért mondom el, hogy lássátok: van, aki szinte a semmiről indult, és most mégis jól keres, és meg tudja teremteni MAGÁNAK a dolgokat.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!