Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csajok! Mennyire gáz, hogy nekem nem vesznek lakást a szüleim?
Szerintem is az a gáz ha a szülők veszik!
Én szülőként max hozzájarulok majd valamennyivel, de biztos hogy nem fogok egyik gyerekemnek sem venni! Dolgozzon meg érte!
Ezek felszínes dolgok, mikor 20 éves voltam én is úgy gondoltam, hogy ha van lakás meg kocsi, akkor jönnek a csajok... jah jönnek megdugod, kihasználnak és már mennek is tovább....
Én a -10 -ről kezdtem az életem, nemhogy lakást nem kaptam, de 18 évesen a lakbért is én fizettem, apámat meg támogattam, hogy ne tegyék utcára...
Gyakran el kellett döntenem, hogy cigit, vagy kaját vegyek.
Mára szerencsére egy jól menő cégnél dolgozok, és semmire sincs gondom anyagilag, de a barátnőmet akkor ismertem meg, amikor még a sittet pakoltam az építkezésen, rögtön az CBA műszak után.
Ha felszínes műbabát akarsz, egy önjáró húsdarabot, azt meg kell fizetni.
Ha igazi nőt akarsz, akkor ő ki fog melletted állni, ha a küszöböt rágod is... persze ez nem jön csak úgy magától...
Az életnek meg kell téged edzenie, hogy idáig eljuss.
Máshogy fogod látni a világot és az igazán jó csajok ezt észreveszik.
Sok pasival ellentétben?Na, nwe viccelj! Én nem hiszem,hogy annyira fehér holló vagy azzal ha nem kapsz lakást huszonévesen a szüleidtől! Manapság - főleg Budapesten- egy vagyon lakást venni, nem törvényszerű,hogy az a szülő aki addig támogatta a gyerekét, esetleg gyerekeit, még arra is képes,hogy egy lakással indítsa az életnek.
Gondolom lesz egy kenyérkereső diplomád, szakmád, keress albérletet, és egy olyan lányt, akinek nem az anyagiak az elsődlegesek.
Az irigység határtalan? Az gaz hogy apum vett pár ingatlant nekem? Egyben élek a többi ki van adva. Annyi volt neki megvenni mint másnak egy vacsorát. Miért baj ha egy szülő megdolgozott a pénzért és segíti a gyerekét. Tök rossz nekem hogy nem kell dolgoznom max majd 40 felett addig meg csak utazgatok, új kultúrákat ismerek meg, ételeket, embereket, nyelveket. Undorító.
De lehet irigykedni, de rossz nekem hogy kaptam lakást :)
Én tisztelnélek érte, ha úgy vezetnél majd egy napon körbe, hogy elmondhatod: erre te kerested össze a pénzt.:)
Alám sem fogják alámrakni a szüleim, de van már ötletem arra, hogy hogyan fogok rá (vagy egy korrekt kezdőrészletre) gyűjteni. Szerencsére nekem nem kell albérletben laknom, mert a szüleim nagyon ragaszkodnak hozzám (:P), így könnyebb összeszedni a pénzt rá, de alapvetően tudom, mennyit dolgoznak, ráadásul kétkezi munkával, és nem bírnám magam jól érezni egy könnyen jött lakásban. Nem is vágyom arra, hogy most legyen lakásom, 8-10 év alatt meg nem igaz, hogy nem tudok annyit összeszedni, hogy vegyek egy kislakást, vagy elinduljak valamerre...
Engem nem zavarna az ilyesmi egyáltalán, már csak azért sem, mert nem akarok a párommal, ha lesz is, idejekorán összeköltözni. Biztosan el fog telni pár év együtt, meg amúgy sem vállalnám be egyetemistaként, csak mikor már lesz saját keresetem. Akkor meg azzal az erővel jobb lenne a saját életemet "biztosítani", mert nem szívesen megyek valakinek a lakásába, ha nekem meg nincs. Egy kapcsolat a mai világban nem egy életbiztosítás, meg igazából a pasi sem ATM. Engem legalábbis zavarna, ha így kiszolgáltatnám magam.
Illetve még az is jó egy ilyen helyzetben, hogy kicsit jobban társamnak érezném azt, aki szintén nem teheti csak úgy meg, hogy külön költözik, és nekem jólesne az, hogy támogatna ebben a másik, meg látnám, hogy ő is küzd, vagy ha annyira komoly a kapcsolat, akár közös otthonban is gondolkodhatnánk, bár ehhez azért számomra baromi nagy bizalom (és valószínűleg házasság is) kellene.
21L
Szülőként írom...örülök annak,hogy lehetőséget tudtam adni,hogy tanuljon a gyerekem, és annak is örülök,hogy vélhetőleg tudunk Neki lakást venni. DE: elvártam Tőle,hogy maximálisan tegye oda magát, tanuljon, ne egy havi keresetet költsön havonta szórakozásra, és arra neveltem,hogy normális értékrenddel álljon a világhoz.
Mivel két olyan diplomája van, amivel azonnal el tud helyezkedni ha nem lenne lehetőségünk lakásvásárlásra akkor is el tudott volna indulni az életben.
És szerintem ennek van lényege...
???
Én konkrétan még nem is láttam olyat, hogy valakinek a szülei vegyenek lakást vagy házat... Ez komolyan szokás valahol? Olyat láttam már, hogy ha a szülők örököltek egy házat, akkor a gyerek lakhatott benne azért cserébe, hogy felújította, de ennyi...
Kérdező, Magyarországon élsz? Halál komolyan kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!