Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják, hogy egy párkapcsolatban a 7. év kritikusnak számít?
Nem átok ül, csak hét év alatt változik eleget ahhoz a két ember, hogy már kijönnek új, megoldandó problémák. Ha ezeket meg tudják oldani együtt, akkor meg tudják oldani, ha pedig nem, akkor szétmennek.
31/f
Mi 7.5 év után mentünk szét. Annyi volt csak a változás, hogy tovább akartunk mind a ketten lépni ebben a kapcsolatban csak ezt másképp képzeltük el, ami pedig összeegyeztethetetlen volt. Ő külföldi nagyváros, én itthoni kertvárosi rész. Nem volt harag, csak elengedtük egymást, hogy mindenki tehesse azt, amit kigondolt :)
31/f
Nálunk fordítva volt, mi 7 év után jegyeztük el egymást!
Azóta, 10 éve házasok vagyunk és összesen 18 éve együtt.
Ha úgy vesszük, nálunk is kritikus fordulópont volt, de jó értelemben!
Nálunk 7. év előtt ment szét a kapcsolat. Beteg lett, így én többet dolgoztam, hogy legyen orvosra pénz.
Aztán megcsalt 3 hónappal az esküvő előtt, mert nem voltam otthon, meg 16 óra munka után nem volt kedvem elemmeni sétálni.
Elég sok statisztika bizonyítja, hogy a 7-8. év között megnő a válások, szakítások száma. A szólás nem más, mint ennek a népi negfivyelése.
Érdekes egyébként, nemrég olvastam erről, hogy olyan párokat vizsgáltak egy kutatásban, ahol mindkét fél saját jogán jómódú, tehát nem fognak gazdasági okokból együtt maradni a kapcsolat elhidegülése után. És ott is az jött ki, hogy az első 1.5 év kritikus, ott dől el, hogy lesz e kapcsolat vagy marad olyan komolyabb randi szinten, és utána a 7-8. év. Előtte és utána is mennek szét kapcsolatok, de valóban van egy kiugró rész ebben a periódusban
(Az anyagi jólét azért volt érdekes, mert sok pár egy fedél után marad a kapcsolat megromlása után is, nincs hova költözni, nem tudnák máshogy a gyerekeket nevelni, így ott önbevalláson múlik, hogy elismerik e, hogy vége vagy sem. Megfelelő anyagi biztonság esetén viszont sokkal könnyebben mozdulnak az emberek, így ott már jobban lehet támaszkodni pl a válási statisztikákra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!