Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi miatt van a féltékenység valakiben, mitől alakul ki?
Mivel küzdhető le?!
N
Nem küzdhető le teljesen, csak elrejthető, elnyomható.
Mitől alakul ki? Rossz tapasztalatok okán. És majdnem minden féltékenykedőt csaltak már meg.
Gondolom elozo csalodas. Meg alkati kerdes.
Engem csaltak mar meg, de az tinikoromban volt
Most egy cseppet sem vagyok feltekeny megsem. Es nem naivsagbol, csak ismerem a parom.
Ha nagyon durvan feltekeny valaki ott akar pszichologus is segithet. Egy normal szinten a baratokkal es a tarssal valo beszelgetes is eleg.
22L
Így még durvább lesz, mikor mégis kiderül, hogy csak azt hitted, hogy "nem olyan"... :(
3as.
Az elozorol is azt hittem. De utolag mar tudom h csak vak voltam. Ma mar felismernen a jeleket.
De hidd el a leendo ferjem nem ilyen. 2 eve elunk egyutt, 4 eve jarunk. Egy egesz regenyt irhatnek rola h miert tudom h megbizhato.
Es szivbol kivanom h minden rendes no ilyen rendes ffit talaljon mint en.
Erre mondják, hogy mázli. És mivel nekem sosem volt szerencsém semmiben, az összes leendő barátnőm meg fog csalni, pontosan úgy, ahogy az eddigiek is. Ez az átka, ha valaki mindenben tökutolsó...
5os. Szomoruan olvasom :(
De magadbol indulj ki. En is azt teszem. Ha en nem csaltam meg soha senkit, es oszinte vagyok, statisztika, h kell h ilyen enber mef legyen rajtam kivul.
Legjobbakat kivanom neked
Két okot ismerek féltékenykedésre.
1. Bizalom hiány. Ez ritkább. Amikor nem bízol abban, hogy a másik hűmarad hozzád, mert a másik egy idióta... ilyenkor általában inkább szakít az ember, ha nincs bizalom.
2. Gyakoribb: Önbizalom hiány. Amikor bízol a másikban, hogy nem csalna meg, de folyamatosan rettegsz attól, hogy nem vagy neki elég jó, és majd úgyis talál egy nálad jobbat. Mert azt gondolod, hogy Te kevés vagy, és még csak nem is hibáztatnád kb, ha valaki mást választana, hiszen Te nem is lehetsz elég jó neki. (Ez a félelem az önbizalom hiányból fakad.)
Ezek az okai. Leküzdeni pedig bizalom, és önbizalom fejlesztéssel lehet.
Sok dologgal magyarázzák, de leginkább a kisajátítás és a bizalomvesztés elleni küzdelem motiválja. Több kapcsolatom is ment már szét emiatt, mostani párom szerencsére nem ilyen.
Szerintem ebben nagy szerepet játszik a neveltetés kérdése is, van aki korábbi rossz tapasztalok miatt válik betegessé, de ez sem egyértelmű.
Ha betegesen függsz egy másik személytől, ha rettegsz attól, hogy elhagynak, kihasználnak nem lenne szabad párkapcsolatban élni, mert ez pont ugyanúgy része a játéknak mint a szerelem vagy házasság. Van aki azt hiszi mindent az irányítása alatt tud tartani és eszerint cselekszik, de ez kizárólag a saját boldogságáról szól és a partnere csak másodlagos, ellenben ha rosszul alakulnak a dolgok van kire fogni.
Szerintem ez nem küzdhető le, ha valaki így viselkedik az nem fog megváltozni, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
40F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!