Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti nem érzitek, hogy randizáskor manapság mintha már egy láthatatlan szabálykönyvet kéne követni, és ez elveszi az egésznek a varázsát?
Minden apró dologra figyelni kell - ne legyél túl rámenős, de túl passzív sem; ne add ki magad mindjárt az elején, legyél titokzatos; ne utalgass a szexre első randin; ne legyél túl jófiú, de túl rosszfiú sem; ügyelj arra, hogy mindkét fél egyforma arányban vegye ki a részét a társalgásból; ne lógj folyton a nőn - kicsit nyomulj, aztán hanyagold, aztán megint nyomulj; legyél humoros, de ne vidd túlzásba... még hosszan lehetne sorolni az íratlan szabályok tömkelegét.
Persze az lenne az igazi, ha mindezek jönnének maguktól, de kevés olyan ember van, aki profi módon rá tud érezni a dolgok helyességére a randevúkon. Aki meg folyamatosan azon agyal, hogy minden szabályt betartson, hogy aztán a randit majd siker koronázza, az emiatt nem tud feloldódni és egy erőltetett izé lesz az egészből. Pedig olyan jó érzés ilyenkor egy kicsit szárnyalni és sodródni, kikapcsolni a külvilágot és átadni magunkat az érzelmeknek. De nehéz, mert hol erre kell figyelni, hol arra...
Ti nem érzitek ezt? Hogy randin a fejetek felett lebeg egy képzeletbeli szabálykönyv a passzusaival, hogy "ezt így csináld, ezt úgy, ilyen legyél, ilyen ne legyél". Hogy lehet így ismerkedni és legfőképpen: hogy lehet szerelembe esni?
Mit gondoltok erről?
Nem.
A válaszoló 0%-ban hasznos választ adott.
Elvárom az ilyesmit, mert feltételezem, hogy ahogy én is, a másik is tud annyira az emberek nyelvén (nem magyarul, hanem érzi a másikon a dolgokat), hogy tudja, mit illik, mit nem és hol a helye. Ez nem szabályrendszer, amit kényszeresen pipálgatni kell magadban, hanem jön ideális esetben magától. A baj azzal van, hogy annyira felületes, türelmetlen és igénytelen néhány ember, hogy képtelen észrevenni a másikon, ha nem tetszik valami neki.
Mindig, ha randira mentem, figyeltem a másik minden rezdülését, hogy mit váltok ki belőle, ha megengedek egy durvább poént, több közvetlenséget, ha érzelgősebb témára térek, hogy hogyan reagál, ha "véletlen" megérintem, mennyire tartja a távot és mennyire "illik" nekem a személyes terébe belemenni, a múltjában mélyre ásni, vagy egyáltalán, mit akar. Volt, aki ugyanilyen szépen képes volt követni az én jelzéseimet és én is tudtam hozzá idomulni. A legtöbb esetben nem ez a jellemző, csak valaki böfög a nagyvilágba, játsza a tuskót, vagy kétséégbeesésében randizik és eladná a szívét nekem a második randin, mint akinek halvány lövése sincs arról, hogy nekem mi esik rosszul vagy mi túl "sok", mert nem figyel. Nem figyel és azt hiszi, az a jó a másiknak, amit ő kigondol a fejében, meg ami az előzőnél bejött. Ugyanez a témákkal, végigkérdez egy sor sablont, nem is érdekli a válasz, csak azt hiszi, ezt jelenti beszélgetni. Észre sem veszik, hogy a másik ember csodás támpont és egymást vezethetnék, ha képesek lennének valóban figyelni és nem össze-vissza agyalászni meg minden szemétből tanulni csajozni...
Táncolni is addig kényszeredett és kimerítő, amíg az ember rá nem érez a ritmusra és nem képes magát annyira elengedni, hogy a másik lépteit kövesse, nem is gondolkodva azon, hogy hova kell lépni.
Le fognak pontozni, mert ugye lusta dögnek lenni egyszerűbb, mint érezni a másikat, de attól még ez igaz marad.:D
4-es, szerintem te nem cáfolod, hanem alátámasztod a kérdező véleményét. Ő ugyanis egy olyan szabálykönyvről beszél, ami betanult, nem belülről jön, nincs köze a másikhoz. Te azt írod, megérinted, és odafigyelsz, hogy ő eltávolodik, vagy hagyja, míg a kérdező: "kicsit nyomulj, aztán hanyagold, aztán megint nyomulj"
Ezek az ostoba PUA tanítások, mintha minden nő egy kaptafára lenne gyártva, elég, ha betanulod a PUA-szabálykönyvet, és onnantól kezdve fölösleges a nőre figyelni.
Az én véleményem, hogy légy önmagad, és figyelj a másikra. Nekem ez eddig bejött.
Hidd el, megérzik a nők, ha nagyon nem önmagadat adod, hanem "ilyen vagy, olyan vagy". Aztán, ha be is jön a nőnek az a szerep, amit éppen eljátszol az első randin, mi lesz később? Örök életedben azt a szerepet fogod játszani, vagy kiderül, hogy te egész másmilyen vagy, és akkor lapát?
Hát én már nagyon rég randiztam, de szerintem azt az egyetlenegy szabályt érdemes tartani, amit a legbensőségesebb, legintimebb együtléttől a legutolsó "szép időnk van" small talk típusú beszélgetésig a legfontosabb alkalmazni az emberekkel való kapcsolatteremtésben: figyelj oda a másikra.
Van persze, akinek zsigerből megy az emberekre való ráhangolódás, másnak nem annyira, de nagyon fejletlennek kell lenniük a szociális készségeidnek, ha egy egyszerű ismerkedést szigorú szabálykönyvként éled meg. Ezt viszont lehet fejleszteni, de mivel te ismered jobban magad, neked kell kiderítened, hogy hogyan, illetve hogy kihez érdemes segítségért fordulnod, ha szükséges.
"Te azt írod, megérinted, és odafigyelsz, hogy ő eltávolodik, vagy hagyja, míg a kérdező: "kicsit nyomulj, aztán hanyagold, aztán megint nyomulj". "
Igen, csak én érzésből csinálom és puhatolózok, míg egy PUA szennyes ember össze-vissza szarakodik és taktikázik. Nálam ez csak arra van, hogy tudjam, mi tiszteletlenség a másikkal és mi az, amit megengedhetek vele szemben, nem manipulálni akarom, meg felszedni, hanem élvezni a társaságát. Ettől még ugyanúgy magamat adom. Te is magadat adod attól még, hogy nem fingasz randin úgy, mint otthon magadban. Ez csak tapintatosság és figyelem a másik felé.
Pont ezt mondom én is, amit te, 9-es, hogy ez a szabálykönyv úgy ostobaság, ahogy van. Az embernek vagy vannak belső szabályai (nem fingik), vagy nincsenek. Vagy oda tud figyelni a másikra, vagy nem is érdekli, csak amit a PUA tanfolyamon tanult.
Azt akartam az egészből kihozni, hogy amit te elvársz egy randin, az nem ugyan az, amit a kérdező ír. Te belülről fakadó, őszinte szabályokról beszélsz, ami természetesen elvárt, és nem is fárasztó, nem veszi el a találkozás varázsát, sőt, kifejezetten élvezetes. Ez egész más, mint a "most mi a következő lépés, mit kell eljátszanom". Az tényleg hangulat és intimitásgyilkos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!