Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Ha egy 30 körüli férfi nem keres vidéken (Pesten ki tudja mi az elvárás) kézbe 200 ezer Ft-ot, akkor kacagva menekültök tőle, mikor ez kiderül? A kérdés igenis komoly, mert sokan elröhögik magukat, hogy egy újabb lúzer pasas.
"Nekem gázabb lenne,ha olyat dolgozna emellett,amit utál és cseszne rajta változtatni."
Ez szerintem mindkét nemnél gáz. Randiztam már pár nővel, akik gyűlölték a munkahelyüket, gyűlölték a szakmájukat, de semmit nem tettek, hogy ez változzon.
Mindig azt láttam, hogy ha egy 25-35 közötti ember már utálja a munkáját max 10 év után, akkor mi lesz vele 50 évesen? Még hátra van több mint egy évtized a nyugdíjig, és olyasmit csinál, amit zsigerből gyűlölt az elmúlt 30 évben. Ne mondja senki, hogy az ilyen mindennapok nem nyomják rá a bélyegüket a hanglatára, a viszonyára más emberekkel, az életszeretetére.
19! Más veszi ki a lóvét az építkezésekből, nem a mérnökök (és az egyéb kis szakikról ne is beszéljünk). Az sem véletlen, hogy ma már egy jó ácsot, kőművest, akárkit nem találsz otthon. Ha az építkezések egyszerű kishalai is meglennének fizetve, az ég világon nem lenne semmi baj az építőiparban. Egyszerűen csak mindig vannak nagyobb halak, akiknek a zsebét tömni kell. Valószínű egy szavam nem lenne a milliárdos foci stadionok ellen, ha havi 5 millával betömnék a számat valamilyen jogcímen. Vajon miért mindig valami kormány közeli pajti nyeri ezeket a projekteket? Hát nem azért, hogy végre a jó magyar építőmérnököket és mester embereket itthon tartsák!!! :)
Építőmérnöki, nem építészmérnöki! :) Valamint nem is említettem, hogy csak állami szférában lehet vele elhelyezkedni, inkább arra próbáltam rávilágítani, hogy ugyan hatalmas az utánpótlás hiány, mégsem akar senki oda menni. Egyébként vízépítőmérnökként tevékenykedem. A vízügyi ágazat "haldoklik" a szó legszorosabb értelmében. Elöregedett, senki nem megy már állami szférába, mert nem becsülik meg az embert, pedig nagyon is nagy szükség lenne rájuk!
Hogy mi a baj az építőmérnök szakmával? Hogyha nagyobb beruházásokat nézünk, az már szinte mindig önkormányzati, állami, eu-s projekt. Ez mindig arról szól, hogy valaki valahol lenyúl egy csomó pénzt és sosem a lényegre fog jutni. Ez egy abszolút független multinál egy gépészmérnök, vagy informatikus esetében sosem fog gondot okozni...
Régebben sok évet dolgoztam egy állami projecten (bár nem állami alkalmazottként), van némi rálátásom, hogy mi megy (engem nem is az lepett meg, amikor mindenféle tanácsadó cégek vittek el pénzt, a semmiért, ezt úgy sejtettem hanem a maradék teljesen dilettáns elköltése, pedig még abból is csodás dolgokat lehetett volna kihozni). Gondolom nagy változások azóta sem történtek, pedig ez már nem tegnap volt.
Azért egy multinál is vannak marhaságok, de kétségkívül milliószor jobb, mint az állami szektor. Ha van lehetőséged, akkor menj át a privát szektorba.
22 "Az égvilágon semmi baj nem lenne az építőiparban.." Nem értek túlzottan az építőiparhoz, de annyit még én is látok, hogy a problémák nem csak jövedelemalapúak!
Először is az építőipari produktumok 90%-a a felső tízezernek épül... ők meg nincsenek annyian, hogy ennyit vegyenek. Másodszor, a nagy része állami megrendelés, ahol a 100 Ft-os BT-k nyerik el a fővállalkozóként a jogot, aztán eszük ágában sincs kifizetni az alvállalkozókat, kb az ilyen építkezések 90%-ában. Az alvállalkozók meg feketén dolgoztatnak és szintén nem fizetnek a melósoknak. Szóval van itt baj dögivel és nem csak építőiparban, hanem az élet összes területén dögszag van. Rothad az egész ország erkölcsileg. Ezért röhögik ki a "nők" (bár szívem szerint itt mást írtam volna) azokat, akiknek nincs magas keresetük. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!