Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, mi okozza, ezt a sok "társkeresési problémát"?
Most kicsit mélyebb filozofálgazós megfejtésekre várok.
Elmondom az én teóriám. Szóval régen, a lány szülei döntöték el, hogy kihez adják a lányt, a nő ezután teljes mértékben a férfire hagyatkozott, ugyanis háztartásbeli volt a nő, nem volt munkahelye, hanem a hézban takarított... a férfira kellett számítani, mert ő ereste a pénzt. Aztán a háborúk után a nők is elkezdtek dolgozni, többé nem a szüleik jóváhagyása kellett, de a nők fizetése lényegesen elmaradtba férfiakétól, és a nőknek kevesebb joga volt továbbra is. Aztán a jelenlegi világban, már a nők fizetése, nem csupán elérte a férfiakét, de lassacskán meg is haladja. Az egyetemeken mér női többség van, a férfiak inkább gyári munkások manapság, meg egyesek szakmunkások. Szóval a férfiaknak eddig jóval könnyebb volt a nő fölött dominálni, és ezért a nő könnyebben kapható volt. Manapság viszont amikor már a nők simán egyemrangúak a férfiakkal, a férfiak nem képesek dominanciát létrehozni a nő felett, a kapcsolat kialakulása már szinte kizárólag a nő döntésén múlik. Szóval mivel a férfi nem érzi magét dominánsnak, ezért nincs önbizalma, és így lesz belőle az a 30 éves, szüleinél élő szűz. Az a véleményem, ha már a nők vették át a domináns szerepet, akkor szerintem simán elvárható lenne, hogy ők is kezdeményezzenek(ne értsetek félre, én nem azért írom ezt, mert én nem merek kezdeményezni, és azt akarom, hogy a nők versengjenek értem, hanem nekem ez tűnik logikusnak ezekvalapján.) Várom a ti véleményeiteket, és csinálnék egy felmérést is. Mindenki írja le a válasza mellé a következőket: kora, neme, szűz vagy sem, kapcsolatban van vagy szingli. Én 21 éves férfi vagyok, szűz, és ebből kifolyólag nyílván szingli.
Szerintem a kommunikáció hiánya és az, hogy ahogy haladunk előre a generációkkal, minden kacathoz, kütyühöz jobban értünk lassan, mint egy másik emberhez. Tudod, mikor emberek terveket gyártanak arra és gurukat hallgatnak arról, hogy hogyan kell megérinteni, megszólítani a másikat, hogy kiváltsunk belőle ezt-azt, akkor elkeseredem. Persze, van, amikor ez nagyon pozitív, mert segít kifejezni magunkat és az érzelmeinket. Viszont kétségbeejtő akkor, mikor úgy akarunk embereket kezelni, mint egy gépet vagy egy állatot, hogy idomítani akarjuk, vagy használati utasítást hozzá, holott ez lenne a leginkább magától értetődőbb és természetesebb dolog a világon, hogy azzal a lénnyel, aki olyan, mint én, le tudok békében és türelemben ülni és beszélgetni. És nem fordulok sehova, senkihez, csak hozzá, hogy őt kérdezzem, őszintén, az ő reakcióit figyeljem, azt érezzem, amilyen ő és ne azon kattogjak, hogy mit mikor vessek be.
Lehet, csak én vagyok ezzel így, de szerintem az elődleges probléma az, hogy nem akarunk igazán közelkerülni másokhoz, vagy azért, mert bizalmatlanok vagyunk, vagy egyszerűen türelmetlenek. Pont, ahogy magunkhoz is, egyre gyakrabban...:(
A feminizmus/etikett/divat átalakulása előtt a nőnek bőven volt lehetőségük/módjuk kezdeményezni. Pl hogy néz a legyező fölött, kézcsókra nyújtja a kezét, elejti a kendőjét stb. Ma már ugye nincsenek ilyenek, kikoptak, pedig ezekhez egy büdös szót nem kellett szólni a másikhoz, hogy tudják miről van szó.
A szerepek felborulásához hozzájárul az is, hogy nem látják az emberek, hogy hol a helyük és azt hiszik, nincs szükségük egymásra. Mára már nem tolja a pofánkba a mindennapi élet, hogy szükségünk van egymásra. Ha olyan üzemanyagot használnánk amit nők termelnek állnának az autók, ha olyan utakon mennénk amit nők aszfaltoznak, nem mennénk sehova, ha olyan házakban laknánk amik nők építettek akkor mehetnénk vissza a barlangba, ha olyan répát tennénk a húslevesbe amit nők termeltek meg szerintem csak minden 1000. tál levesben lenne répa és sorolhatnám. Mindenesetre ez már sajnos globális kép. Ha olyan számítógépről írnék amihez a szilíciumot itt bányászták magyar férfiak akkor nem írnék ide és ti sem pontozhatnátok le. Ez inkább erkölcsi defekt lesz. A nők qrválkodnak az irodába, mi férfiak a gyárba vagy a téglarakás mellett a nevetséges fizetésünkért amiből megvehetjük azok termékeit xarér-hugyér akiket ugyan úgy lehúzkodnak, csak ők tudják, hogy kinek mi a társadalmi/nemi szerepe és bár rosszabbul élnek nálunk, túlélnek, mert együtt működnek. Szükségünk van igenis nőkre akikért érdemes csinálni és megteremti az otthon melegét, hogy másnap lehessen visszamenni a húsdarálóba nap mint nap egy életen keresztül. Férfiakra is szükség van, hogy a civilizációnkat azon a technikai/élet színvonalon tartsa vagy túllendítse azon amit eddig elért.
100 szónak is egy a vége, köllünk egymásnak no ! :D
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!