Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk! Mit szólnátok ahhoz, ha egy lány azért nem akar további randit, mert fel sem ajánlottátok, hogy fizetitek a részét (első randin)?
Egyetértek. A 350 Ft, nem probléma, de a 3000 Ft-os számla már problémásabb és nem is feltétlenül anyagilag, inkább a mögötte álló "potyázás-pazarlás-urizálás" miatt. Nem is tudom, hogy a háromból melyik a legrosszabb.
Potyázás: Egyértelműen negatív dolog, a potyás még barátnak se jó.
Pazarlás: Ez nem tűnik durvának, akkor jösz rá az igazi jelentésére ha jársz/élsz együtt egy pazarlóval. Félig teli üdítő kidobálva, "hámermá' nem olyan jó mint kinyitáskó"
Urizálás: Ez igazából lehet elkényeztetés (apuci hatására) követezménye is, mikor hozzá van szokva, hogy csak a legdárágbb "extra de luxe" ami elfogadható, minden más "szar". Hogy ki fizeti? Kitérdekel. Az ilyenek sokszor nincsenek tudatában a "pénz" fogalmának. Többségük ki is köt Mr.Bodzaszerő mellett a színezüst béemvében.
Szerintem itt egy páran félreértették a kérdést. Vagy én értem félre?
Véleményem szerint a kérdező a lány, és neki jelent problémát az, hogy a fiúnak eszébe sem jutott felajánlani, hogy kifizeti a fogyasztást, ami mint kiderült, 350 forint volt...
Én az első pár randival úgy vagyok, hogy a fiúnak illik felajánlania, hogy fizet, a lánynak meg illik felajánlania, hogy állja a saját részét.
Valamilyen szinten talán jogos, hogy ha egy srác sajnál 350 forintot egy randira (még ha nem is lesz belőle semmi), akkor egy zsugori alak. Ha pedig a lánynak eszébe sem jut, hogy felajánlja a részének a fizetését, akkor joggal jut eszünkbe, hogy a csaj lehúzós.
De talán ennyiből azért még nem kell ítélkezni.
Ha egyébként minden más stimmelt, szimpatikus volt az illető, jól elvoltunk, részemről egy második esélyt kaphatna. Sőt, lehet megpróbálnám a következő randin én meghívni őt. Ha simán hagyja, hogy én viszont fizessek helyette, akkor ez azért kicsit necces.
Csak arra gondolj, ha így necces, akkor fordítva is az, hiába általános szokás.
Jó lenne ezt általánossá tenni, sokszor dől a mérleg egyoldalra.
Hát, amikor én jártam randizni (7-10 éve) a többségnek még evidens volt, hogy a férfi fizet. Idősebb pincérek meg is mondják:én nőnek a kezébe nem adok számlát!
Akkoriban még jobban tudtak viselkedni a férfiak, illetve valóban annak nevelték őket. Ő választotta ki, hova megyünk eleinte, mivel ő(k) fizet(nek), ő tudja mire van pénze. Ha a csajnak nem tetszik a hely, abból is sok minden leszűrhetō. Vagy ha nincs pénz, van olyan program is, ahova nem kell a pénztárca.
Én nem tudok ezzel mit kezdeni, szerintem sem a mai srácoknak, sem a lányoknak nincs tartásuk -alig látok párt kávézóban pl, ahol a pasi fizetne. Biztosan mindegyik a sokadik randin van épp :xD. (NEM!)
A srácok ülnek, mint a kivagyokén, elterpeszkedve, a csaj meg pattan fizetni... Én azt látom, h a lányok majd összetörik magukat, egy-egy jobb pasiért, azok meg röhögnek rajtuk -meg is érdemlik!
Ma már nem akarnak a lányokba időt, energiát, persze pénzt is ölni, jobb 3-4szer találkozni, addigra hátha meg lehet fektetni is, aztán a haverokkal lehet röhögni, h összesen mennyiben is volt az egész -jöhet a következő.
Nekem biztosan nem kellene olyan pasi, aki nem tud kifizetni 350 Ft-ot. Ha nincs pénze, hívjon sétálni, beszélgetni, oldja meg, de ha meghívott valahova, legyen annyi tartása, h kifizeti!
Le lehet pontozni, de nem láttam, tapasztaltam soha olyat, hogy ha valakinek, pasinak VALÓBAN kellene egy nő, akkor azzal fizettetné a számlát!
Ez hozzá tartozik a férfi életéhez, tapasztalataihoz: tanulja meg kiszűrni az aranyásó, lehúzós csajokat, de maradjon már férfi, legyen tartása, ne csináljon halót 2 kávéból meg üdítőből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!