Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Fiúk! Mit szólnátok ahhoz, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk! Mit szólnátok ahhoz, ha egy lány azért nem akar további randit, mert fel sem ajánlottátok, hogy fizetitek a részét (első randin)?

Figyelt kérdés
Egy ilyet azonnal szeretnétek megkapni a randin, vagy inkább írja meg facen?
2017. jún. 16. 12:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
71%
Itt azért az összeg se mindegy, ha mondjuk 5000 ft körüli fogyasztásról volt szó, akkor joggal gondolhatja hogy csak le akarod húzni. Persze 1 lomonádé vagy kávé nem szabadna hogy gondot okozzon.
2017. jún. 16. 12:52
 12/20 A kérdező kommentje:
10. 11. Jókat mondtok :D van benne igazság. Amúgy 350 ft-ról volt szó.
2017. jún. 16. 12:55
 13/20 anonim ***** válasza:

Egyetértek. A 350 Ft, nem probléma, de a 3000 Ft-os számla már problémásabb és nem is feltétlenül anyagilag, inkább a mögötte álló "potyázás-pazarlás-urizálás" miatt. Nem is tudom, hogy a háromból melyik a legrosszabb.

Potyázás: Egyértelműen negatív dolog, a potyás még barátnak se jó.

Pazarlás: Ez nem tűnik durvának, akkor jösz rá az igazi jelentésére ha jársz/élsz együtt egy pazarlóval. Félig teli üdítő kidobálva, "hámermá' nem olyan jó mint kinyitáskó"

Urizálás: Ez igazából lehet elkényeztetés (apuci hatására) követezménye is, mikor hozzá van szokva, hogy csak a legdárágbb "extra de luxe" ami elfogadható, minden más "szar". Hogy ki fizeti? Kitérdekel. Az ilyenek sokszor nincsenek tudatában a "pénz" fogalmának. Többségük ki is köt Mr.Bodzaszerő mellett a színezüst béemvében.

2017. jún. 16. 13:04
 14/20 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem itt egy páran félreértették a kérdést. Vagy én értem félre?

Véleményem szerint a kérdező a lány, és neki jelent problémát az, hogy a fiúnak eszébe sem jutott felajánlani, hogy kifizeti a fogyasztást, ami mint kiderült, 350 forint volt...

Én az első pár randival úgy vagyok, hogy a fiúnak illik felajánlania, hogy fizet, a lánynak meg illik felajánlania, hogy állja a saját részét.

Valamilyen szinten talán jogos, hogy ha egy srác sajnál 350 forintot egy randira (még ha nem is lesz belőle semmi), akkor egy zsugori alak. Ha pedig a lánynak eszébe sem jut, hogy felajánlja a részének a fizetését, akkor joggal jut eszünkbe, hogy a csaj lehúzós.

De talán ennyiből azért még nem kell ítélkezni.

Ha egyébként minden más stimmelt, szimpatikus volt az illető, jól elvoltunk, részemről egy második esélyt kaphatna. Sőt, lehet megpróbálnám a következő randin én meghívni őt. Ha simán hagyja, hogy én viszont fizessek helyette, akkor ez azért kicsit necces.

2017. jún. 16. 13:15
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Csak arra gondolj, ha így necces, akkor fordítva is az, hiába általános szokás.

2017. jún. 16. 13:23
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem fordítva is az. Nem is szoktam hagyni, hogy helyettem fizessenek. Vagy hagyom, de a következő kört vagy alkalmat én fizetem. Barátommal is így oldjuk meg. Egyszer ő hív meg valamire, egyszer én. És azért próbálok figyelni arra is, hogy nagyjából egyenlőek legyen az összegek (pl. nem az van, hogy meghívom egy fagyira, utána meg kifizettetek vele egy 3 fogásos vacsorát egy puccot étteremben...)
2017. jún. 16. 13:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Jó lenne ezt általánossá tenni, sokszor dől a mérleg egyoldalra.

2017. jún. 16. 13:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Én nőként fel ajánlottam mindig h fizetek, erre általában az a reakció h ufonak néznek :D aztán azt h akkor legalább a saját részem, a többség elutasítja ezt is, de ha nem azzal sincs bajom. Csak fontos az oda vissza dolog, ha én felajánlom akkor a pasi is tegyen így szerintem.
2017. jún. 16. 13:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem vàrom el,hogy fizesse,fe illik legalább megkérdezni.Egy süti,üditő,àltalàban nem nagy összeg.Ha làtom rajta hogy nem csóró,csak sóher,akkor nem kell.Később,màs dolgokban is ilyen lesz.
2017. jún. 16. 15:01
 20/20 anonim ***** válasza:
89%

Hát, amikor én jártam randizni (7-10 éve) a többségnek még evidens volt, hogy a férfi fizet. Idősebb pincérek meg is mondják:én nőnek a kezébe nem adok számlát!

Akkoriban még jobban tudtak viselkedni a férfiak, illetve valóban annak nevelték őket. Ő választotta ki, hova megyünk eleinte, mivel ő(k) fizet(nek), ő tudja mire van pénze. Ha a csajnak nem tetszik a hely, abból is sok minden leszűrhetō. Vagy ha nincs pénz, van olyan program is, ahova nem kell a pénztárca.

Én nem tudok ezzel mit kezdeni, szerintem sem a mai srácoknak, sem a lányoknak nincs tartásuk -alig látok párt kávézóban pl, ahol a pasi fizetne. Biztosan mindegyik a sokadik randin van épp :xD. (NEM!)

A srácok ülnek, mint a kivagyokén, elterpeszkedve, a csaj meg pattan fizetni... Én azt látom, h a lányok majd összetörik magukat, egy-egy jobb pasiért, azok meg röhögnek rajtuk -meg is érdemlik!

Ma már nem akarnak a lányokba időt, energiát, persze pénzt is ölni, jobb 3-4szer találkozni, addigra hátha meg lehet fektetni is, aztán a haverokkal lehet röhögni, h összesen mennyiben is volt az egész -jöhet a következő.

Nekem biztosan nem kellene olyan pasi, aki nem tud kifizetni 350 Ft-ot. Ha nincs pénze, hívjon sétálni, beszélgetni, oldja meg, de ha meghívott valahova, legyen annyi tartása, h kifizeti!

Le lehet pontozni, de nem láttam, tapasztaltam soha olyat, hogy ha valakinek, pasinak VALÓBAN kellene egy nő, akkor azzal fizettetné a számlát!

Ez hozzá tartozik a férfi életéhez, tapasztalataihoz: tanulja meg kiszűrni az aranyásó, lehúzós csajokat, de maradjon már férfi, legyen tartása, ne csináljon halót 2 kávéból meg üdítőből!

2017. jún. 16. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!