Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van a probléma, hogy ezt bunkóságnak érzem?
Egy ideje már próbálkozom ismerkedni, legalább egy baráti kapcsolatban reménykedve, valahogy mégis ugyan abba az "akadályba" botlom. Az ismerkedések alkalmával nem számít, hogy az adott emberrel sok vagy kevés érdeklődési körünk van esetleg.
Jobb esetben egy nap után, de úgy néz ki egy párbeszéd, hogy én minden megemlített dolgon kapva kapok és kérdezek már csak puszta udvariasságból is, nem számít amúgy az adott téma mennyi nem csigáz fel. Valahogy a másik félben ez sosincs meg. Vagy nem is kerülök sorra, csak róla folyik a beszélgetés, esetleg ha valami csodafolytán mer valamit kérdezni egy tipikus "Ja,ok." reagálás után visszakanyarodik magához.
Az első... mondjuk öt eset után még elviseltem, de vicces mód egyetlen egy kivételt nem találtam a mondjuk 20 beszélgetőtársban. Ha nem érdeklem esetleg (amit kétlek, mert egy pár órás "üdítő" társalgás után el szoktak hívni randira), közölhetnék nyugodtan. Viszont ha így állnak hozzá, egy napló is tökéletesen megtenné társ helyett.
Velem lenne a baj, hogy egy normális oda-vissza történő beszélgetésre vágyom?...
A kommunikáció az nem kérdések sorozata. Ahol már 5 percen belül 10-szer kell egymástól kérdeznetek, rossz...
Az optimális kommunikációban max. 4-5 percenként van kérdés. Ahol sok a kérdés, ott mindig érezhető az erőlködés.
Az ideális kommunikáció folyamatos és folyékony, egy adott témából kiindul és mesél az egyik, hozzátesz a másik, gazdagítják a felek a közlést, jön egy-egy kérdés, amiből újabb téma születik stb.
De amióta világ a világ vannak emberek akik nem nem tudnak kommunikálni egymással, nincsenek egy hullámhosszon ahogy mondani szokás és ez független az azonos hobbiktól.
De van olyan ember is, aki egyszerűen képtelen kommunikálni, és senki nem fog tudni vele beszélni normálisan, én is ismerek ilyet, és bár van beszélgetőpartnere, kommunikáció szinten az is ugyanolyan kuka.
Ne eroltesd olyannal, aki nem hajlando kommunikativan beszelgetni. Ennyi.
Nem veled van a baj, nem is a masik fellel, egyszeruen csak nem passzoltok valamiert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!