Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek, mi a véleményetek az olyan férfiakról, akiknek tájszólásuk van?
Pl.: Vályi István, a Totalcar egykori munkatársa vagy Reisz András meteorológus.
Hogy álltok az ilyen férfiakhoz? Kizáró ok vagy pont, hogy nagyon szexi?
Reisz András beszéde szerintem kifejezetten aranyos.:D
Nem, nem kizáró ok, de előnynek sem mondanám, inkább semleges tényező. Jobban számít, hogy hogyan fogalmaz.
Engem nem zavar, még az sem ha valaki akcentussal beszél. Arra viszont allergiás vagyok ha egyes szavakat nem érthetően mond ki, illetve keveri más nyelvvel.
A barátom szlovák állampolgár, ott született ott nőtt fel, igaz magyar származású a szülei is magyar származásúak, csak rájuk ragadt a szlovák nyelv is, mert két nyelven kell beszéljenek, és a település ahol felnőtt a párom ott mindenki akcentussal beszéli a magyart, és a páromra is ez ragadt rá, meg mégis két nyelven tanult meg egyszerre beszélni, mindkét nyelvet jól beszéli anyanyelvi szinten, viszont magyar nyelvnél sokszor egy mondatba beletesz 1-2 szlovák nyelvű szót amit nem lehet megérteni. eleinte ez rettenetesen zavart, de már megszoktam, már nem veszem észre, viszont ha társasággal vagyunk és néha ott is így beszél akkor zavar engem az hogy mások csak lesnek hogy akkor most mit is mondott a párom.
" mondatba beletesz 1-2 szlovák nyelvű szót amit nem lehet megérteni. eleinte ez rettenetesen zavart, de már megszoktam, már nem veszem észre, viszont ha társasággal vagyunk és néha ott is így beszél akkor zavar engem az hogy mások csak lesnek hogy akkor most mit is mondott a párom."
Anyám felvidéki magyar nagyon cikinek tartottam kisgyerekként, hogy kinevetnek azért, mert pár szót szlovákul ismertem.
Felnőttként rájöttem, hogy ezekre a szavakra a felvidékieknek sosem volt magyar szavuk, azután születtek ezek a kifejezések, hogy elcsatolták őket, így teljesen természetes, hogy az új szavak helyére sok esetben szlovák kifejezések kerültek (nagyszüleim is tökéletesen beszélnek magyarul, de például a közigazgatás szinte összes szavát szlovákul mondják, mert a rendszerváltás után létrejött polgármesteri hivatal és társai nekik már magyarul semmit nem jelentenek)
Nincs baj vele,én is falusi vagyok.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!