Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
25+ éves, egyetemet végzett nők nehezen találnak párt?
Elkezdett foglalkoztatni ez a téma, miután több cikket / kutatást olvastam arról, hogy 25+ éves, egyetemet végzett nők nehezen találnak számukra megfelelő férfit, akivel eltudnák képzelni a családalapítást. Ahogy telik az idő, lejjebb adnak elvárásaikból. Intelligens, vonzó, érdekes nőkről beszélünk, de nem találnak számukra megfelelő férfit.
Na most idézem, a kutatás szó szerint így fogalmaz:
"Nincs elég férfi, aki közül a nő tudna választani" :D
Személyesen ismerek nőket akikre ez ráillik, de nem tudom elképzelni, hogy ez egy hatalmas jelenség lenne. Max azt látom hogy, kihalóban vannak a nők, akiknek nincsen macskájuk. :/
Láttam már, hogy több éves kapcsolatok mentek szét, mert a srác elveszti a vonzerejét, elkényelmesedik, sose végzi el az egyetemet, mire a lány már a 2.ik diplomára hajt.
26 éves diplomás férfi vagyok, 1-2 hetente randizom, de még sose éreztem, hogy a nő meg lenne szorulva a választásban, inkább vigyáznom kell mit csinálok az első randin, mert repül tovább egy másik udvarlóhoz. a nő oldaláról úgy érzem állandóan tesztelnek és inkább kizáró okokat keresnek. sokszor elmegy emiatt a kedvem az egésztől és szünetet tartok.
Gyakran olvasom, hogy a férfiak csak dugni akarnak. Felkelteni egy nő érdeklődését, vonzalmat ébreszteni benne és végül szexelni, olyan idő és energiaigényes és annyi ponton elhasalhat, hogy egyszerűen nem fogok azon gondolkozni, amíg le nem fekszünk, hogy hányadán állunk. A kapcsolathoz elengedhetetlen számomra a lány személyisége, motivációi, szavainak választékossága, vágyai, igényessége magával szemben, hogy bánik gyerekekkel és tegye bele magát ő is a szexbe.
Tényleg létezik, hogy nincs elég srác aki közül lehetne választani?
" Felkelteni egy nő érdeklődését, vonzalmat ébreszteni benne és végül szexelni, olyan idő és energiaigényes és annyi ponton elhasalhat, hogy egyszerűen nem fogok azon gondolkozni, amíg le nem fekszünk, hogy hányadán állunk."
Ez viszont a legtöbb nőnek kizáró ok, tehát igen, nehezen találni olyan férfit, aki nem így áll hozzájuk.
Ezt csinálod rosszul, pajti.
Mért nem tudsz örülni csak úgy a nővel töltött időnek, neki magának?
Miért kell egy erőlködést, küzdelmet, sportot kreálnod?
Mért kell kritériumoknak megfeleltetni a nőt?
Izzadságszagú az egész.
Ehelyett az önfeledt örömről és a szeretetről kéne szóljon, te pedig vizsgáztatod a nőt. Pfh.
Pl. a szexuális együttlét az önmagáért van, az együttlétért. Az mért nem elég neked?
Ez miért egy teljesítménytúra a számodra, ami eszközt valami máshoz? Csak szólok, hogy neki magának az együttlétnek kéne örülni önfeledten, mert az már a cél, nincs rajta túl semmi.
" rendszeres alkohol és/vagy fű fogyasztás; nem akar gyereket; csak a szexre hajt; több vasat is a tűzben tart; igénytelen; műveletlen."
Mi tényleg két külön univerzumban élünk. És lehet, hogy nem konkrétan mi ketten, hanem úgy általában a nők és a férfiak.
Körülnézve magam körül én nem látom férfiként ezeket a drogos, piás műveletlen férfi tömegeket.
Ellenben rengeteg hozzám hasonló férfit ismerek, fű és pia helyett sport (nem konditermes szelfizgetés, én például futok, túrázok), olvasok sokat, színházba járok (egyedül, mert úgy látom ez elég kevés nőt érdekel), normális munkahely, és a normális kapcsolat a cél (nem minden este mást fektetni le)
Én is más dimenzióban élek, én sok férfit látok aki soha nem dohányzik, se drog, se alkohol, akar gyereket, rendes kapcsolatra vágyik, még is nagyon sokáig egyedül van, és keservesen talál csak kapcsolatot, pedig kitartó is.
Én is hasonló vagyok, és hát... nehéz. Bár nem tudom nálad mit jelent a kitartás, van egy tippem hogy egy multinál való magas rang elérése, és hírnév. (Na abban nem vagyok kitartó, mert a munka nekem mindig csak munka, a lényeg a pénz, és hogy minél könnyebb legyen, nem "önmegvalósítás". :) )
Szerintem az egy nagyon rossz megfogalmazás, hogy nem talál, mert nincs elég. Én max azt mondanám, hogy nem talál, mert nincs elég számára megfelelő...
Gyerekként elvoltam keseredve, hogy az oviban mindenkinek megvan a szerelme, csak nekem nincs. Erre anyukám azt mondta, hogy mire felnő még mindenki rengetegszer lesz szerelmes, de nem az a lényeg. Az a lényeg, hogy a végén megtaláld azt az egyet, akit neked szánt az ég. Visszakérdeztem, hogy csak egyetlen ilyen ember van a világon? Anyukám válasza az volt, hogy igen. Akkor én úgy képzeltem el, hogy minden ember úgy mászkál a nagyvilágban, hogy egy "név van a homlokára írva", ez alapján kellene megtalálni, hogy ki kinek is van szánva. Lehetetlen küldetésnek találtam már akkor is...
Volt egy komoly kapcsolatom, amiből 23 évesen kászálódtam ki, nagyon komoly sebekkel. Ránézni sem tudtam másra, éppen diplomáztam és továbbtanulni készültem. A családom fel volt készülve arra, hogy az államvizsgámat elbukom bánatomban. Nem így lett, büszkék voltak rám és én is büszke voltam magamra. Elindult bennem valami olyasfajta egós gondolat, hogy nem is kell mellém senki ahhoz, hogy én jól érezzem magamat a bőrömben. 2 évig csak futó kapcsolataim voltak, senkihez nem tudtam kötődni. Aztán már zavart a gondolat, hogy egyedül, macskákkal fogom leélni az életemet és elkezdtem tudatosan társat keresni. Életem legnagyobb baklövése volt még a pozitív végkifejlettel is. A társkereső oldalakon és a tinderen tényleg csak a két véglettel találkozik az ember vegyítve ezt a bőség zavarával. Hatalmas csalódás volt ez nekem, az emberekbe vetett hitem elvesztésével. Könnyen azon kaptam maga, hogy minden héten mással randizom és már nem is emberszámba veszem a férfiakat, inkább csak azt lesem, hogy miért nem akarok vele komolyabban foglalkozni. Első megérzésre alapoztam. Túl tutyimutyi, nem tetszik a foglalkozása, nem szimpi a szavajárása, esélyt sem adtam arra, hogy jobban megismerjem, csak dobtam a kukába. Ez egy iszonyatosan balga hozzáállás, ami nagyon félreviszi az embert és a felismerés után el is határoztam, hogy ezt befejeztem. Nincs alkalmi kapcsolat, nincs randizgatás, nincs tinder. Elkezdem élni az életemet és hiszek abban, hogy rám fog találni az a nagy Ő, akinek a homlokára az én nevem van írva.
Az utolsó tinderes randira nagyon nehezen mondtam igent, mert úgy éreztem kiégtem ettől az egésztől, már nincs mondanivalóm, nem akarom... Végül beadtam a derekamat és beszélgettünk egy kellemeset egy limonádé mellett. Semleges érzésekkel jöttem haza. Találkoztunk mégegyszer és mégegyszer. Végül rájöttem, hogy itt áll előttem az az ember, akit kívántam. Mind testalkatra, mind intelligenciára, mind végzettségre, mind anyagi helyzetre, mind mindenhogy. És én nem érzem azt, hogy hűha... Elborzadtam és a mai napig tudom azt, hogy ez annak köszönhető, amit az érzésekkel a tinder tesz! Szalagon szállítja sorozatban az embereket eléd, akiket te jobbra vagy balra pakolsz és amikor hónapok után ott van a tökéletes, akkor is csak nézel ki a fejedből bambán. Elkorcsult a világ az a helyzet.
Mindenesetre ő mindenáron a bamba nézésem mögé akart látni és kitartóan küzdött, hogy a kemény héj alá férkőzhessen, nyissak felé. Végül megtettem, azóta pedig az esküvőnkre készülünk.
Sosem volt az a nagy bumm, úristen, sokkolódás és fellángolás, atyaistendeszeretlek, élninemtudoknélküled érzés bennem iránta, de olyan mély szerelem, tisztelet, elfogadás és megértés alakult ki közöttünk, hogy igen... Ma már nem tudnám elképzelni az életemet nélküle.
A mai modern technika felszínessé teszi az ismerkedést, amellett hogy a nőket a mai világ megkeményíti. Nem lágyulnak már el a szívek egy gellért-hegyi pikniktől a naplementében. Ha tutyimutyi vagy, ettől még az is maradsz.
A mai nők, beleértve engem is, férfit keresnek! Magasabb, nagyobb darab, mint én, hasonló egzisztenciával van megáldva, mint én, keresőképes, jó állása van, hasonló vágyakkal rendelkezik minden téren. Intelligens, lehet vele beszélni komolyabb témákról is a mindennapi problémák mellett. Támogat, szeret, segít és mindemellett megmarad férfinak, határozott kiállása van.
Nehéz ilyen férfit találni abban a világban, amikor a félrenyalt haj a divat bokavillantós csőnacival...
"A mai modern technika felszínessé teszi az ismerkedést"
A technika csak egy eszköz, rajtad múlik, hogy mire, és hogyan használod.
" Magasabb, nagyobb darab, mint én, hasonló egzisztenciával van megáldva, mint én, keresőképes, jó állása van, hasonló vágyakkal rendelkezik minden téren"
Ez férfiként ugyanolyan nehéz. Nagyon jó állásom van, amit szeretek, és amit szerencsére meg is becsülnek (pénzben és egyéb téren is), így nem panaszkodhatom.
Nem azt mondom, hogy a nő is keressen annyit mint én, de azért nem lenne hátrány, ha mondjuk el tudnánk menni nyaralni úgy, hogy nem nekem kell az egészet kifizetnem, mert neki már a Balaton is elérhetetlen (ez csak egy példa). Nőből ugyanolyan kevesen vannak, akik építettek valamilyen karriert, akiknek vannak álmaik, és ezek megvalósításáért tesznek is (már azt leszámítva, hogy várják a csodát)
14-nek
Nem talált:) Abszolút távol áll tőlem a multik világa! Én egy idealista típus vagyok, többek között tanítok is, úgy hogy ez nekem nem a pénzről szól, hanem olyan dologról, amiben hiszek. A kitartás számomra azt jelenti, hogy dolgozom azért, ami fontos nekem. Ez lehet munka, emberi kapcsolatok vagy bármilyen személyes boldogulás. Én legalábbis soha nem értem el úgy semmit, hogy nem tettem bele az energiát.
Abszolút a magam nevében beszéltem, talán azt az egy mondatot leszámítva, hogy a nőknek férfi kell.
Kedves 16-os! Egy eszköz, ez igaz... ugyanakkor alapból úgy indul a skatulyázás, hogy néhány kép és egy fél mondat alapján kell eldöntened az illető-e a nagy ő, vagy sem. Már ez is felszínes.
Azt nem állítom, hogy a férfiaknak könnyebb magukhoz való nőt találni, de mivel alapjáraton a nőkre hegyezte ki a kérdező a kérdést, ezért magamra vettem. :)
Abban pedig egyetértünk, hogy az a legjobb, ha a két fél hasonló anyagi körülmények között él.
15 voltam.
#15: Köszönöm, hogy ezt megosztottad :) Szeretem megismerni milyen a másik oldalon, segít elkerülni a fekete-fehéren látást.
A válaszok kapcsán én is tapasztalom, hogy durván meghatározza milyen emberekkel találkozol amilyen környezetben mozogsz. Nem csoda, hogy ennyire eltérő vélemények vannak, hogy ki csak ezt látja, ki meg csak azt. Egy ismerősömnek sincs ilyen tömegtermék megjelenése :D
Van hogy csak azért veszek fel egy új hobbit, hogy másféle emberekkel találkozzak. Legutóbb táncra jártam, de nem volt sok hely ismerkedni, főként párok jártak és mindenki ment a dolgára amint vége volt az órának. Van hogy azon gondolkozom mit kellene még kipróbálni, de ugye előbb tudom, hogy mi az amit tudom, hogy nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!