Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 270. 000 fizetés jónak számít egy fiatal párnak egy vidéki kis városban?
Nem alacsony a keresetetek, igaz nem is magas.
A benzinen lehet spórolni, ha kerékpárral, kismotorral vagy gyalog közlekedik az ember. Az autó nagyon jó dolog, de a biztosítással, karbantartással, üzemanyaggal együtt rengeteg pénzt felemészt.
Egészséges ételeket kell fogyasztani, mert a betegség még többe kerül, de a csoki, snack, nassolnivaló sem egészséges, sem gazdaságos. Pl: naponta egy-egy 89 Ft-os csokitok egy hónapban 5340 Ft.
Ha szeretnétek megtakarítani, akkor fizetésnapon tegyetek félre fejenként 10.000 Ft-ot, de úgy, hogy lehetőleg a következő fizetésig ne férjetek hozzá.
Alap, hogy az elején rakunk félre és a maradékot osztjuk be. Ha működik, játsszátok el még kétszer, aztán lehet emelni a tétet :)
Azért a leírásban láttam olyan dolgokat, amiket simán meg lehet szokni.
Nem tud leszokni a párod? Muszáj rávennie magát, ha mondjuk egy hónapban megbeszélitek, hogy nem vesztek, és kész.
Meg látom, hogy azért messze nemcsak alapvető élelmiszerre megy el a dolog. Nyilván nehéz dolog lemondani a luxusokról, de el kell dönteni, mi a fontosabb. A kávé, mogyi, nasika, vagy az, hogy tudjatok spórolni.
Szerintem is jó ötlet előre külön tenni. Én azt csináltam,hogy külön számlát nyitottam, és beállítottam egy automatikus utalást arról a számlámról amire a fizetés érkezett. A megtakarítási számlához nem nyúltam, mintha az a pénz nem is létezne, a másik számláról pedig nyilván fizettem a szokott dolgokat. Nem nagy összegeket (fixen havi 10 ezret teszek félre), de nagyon jó érzés,hogy mindig van mihez nyúlni váratlan kiadásoknál vagy kirándulásoknál. Ha magasabb lesz a fizetésem (most 100), akkor arányosan magasabb összeget fogok félretenni.
Volt akinek mondtam,hogy havonta ennyit teszek félre, de csak legyintett,hogy ilyen kis összeget nem is érdemes félretenni. Pedig nagyon is érdemes, fél év alatt az már 60 ezer forint. Abból már el lehet menni szép helyekre, vagy valami értelmes dolgot venni.
Nyilván lakásra nem lehet ennyiből félretenni, de én sem tervezek örökre csak ennyit keresni. 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!