Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 270. 000 fizetés jónak számít egy fiatal párnak egy vidéki kis városban?
Nemrég rendezték elég szépen a tanárok fizetését úgy hogy nem kell őket siratni.
Minket viszont lehet, könyvtárosokat mert a fizetésünket legalább 10 éve nem emelték. Kulturális közalkalmazott vagyok. Bruttó 172 ezret keresek, szóval erről ennyit és főiskolai diplomám van.
"Minket viszont lehet, könyvtárosokat"
Mondjuk én azzal a pályával nem nagyon terveznék hosszútávra, 10-20 éven belül sanszos, hogy arra a sorsra fog jutni mint a lámpagyújtó meg a telefonkezelő. És ezzel most egyáltalán nem akarlak megbántani, egyszerűen ez a realitás.
Kérdező!
Milyen szakos tanár vagy?
Jós vagy tán? Vagy jövendő mondó?
Ha nem akkor ne tegyél ilyen kijelentést, mert a jövőt senki sem ismeri.
"Jós vagy tán? Vagy jövendő mondó?"
Nem, csak látom a trendeket. Az kb bárhonnan bármivel elérhető internet, a felhőszolgáltatások, a brutálisan fejlett keresőmotorok, a világ oktatási trendjei mind mind abba az irányba mutatnak, hogy a könyvtár egy-két évtizeden belül olyasmi hellyé fog válni, mint mondjuk a levéltárak.
"Történelem- magyar szakos"
Hmm, ezzel mondjuk feladtad a leckét, mivel azért kérdeztem, hogy mondjak pár példát arra, mit lehet az adott szakkal a tanításon/korrepetáláson kívül kezdeni, de ez pont az a szakpárosítás, amivel kapcsolatban a szerkesztői, kutatós, publikálós munkákon kívül más nem jut eszembe:) De biztos van, szóval hátha nálam okosabbak/tájékozottabbak feldobnak pár ötletet, amit tanítás mellett tudnál vele kezdeni, ha van rá affinitásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!