Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért számít egyesek szemében...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért számít egyesek szemében nagy dolognak, hogy legyen hobbija? Ez tényleg olyan borzasztó?

Figyelt kérdés

Komolyan teljesen le vagyok ezen döbbenve. Itteni válaszokban olvastam ilyeneket, erre alapozom, nyilván akinek nem inge, ne vegye magára.

Azt megértem, hogy lefogyni, sportolni, meggazdagodni nem annyira egyszerű dolog, helyesnek/szépnek lenni születés kérdése is, a jól öltözködéshez is foglalkozni kell a kérdéssel. Ha valakinek ezekkel az elvárásokkal van baja, ott még értem, mi az indoka. De sok olyan választ láttam itt férfiaktól, ahol azt kritizálják (többek között), hogy a nő elvárja, hogy legyen több érdekes hobbija. És ezt a fentiek mellett említik, mintha hobbit szerezni ugyanolyan nehéz lenne, mint lefogyni vagy nyelveket tanulni vagy akármi. A hobbi már definíciója szerint is arról szól, hogy élvezed, szóval olyan bonyolult nem lehet. Én is vonzónak tartom, ha valakit érdekelnek dolgok, és csillogó szemekkel tud beszélni valamiről. Ez még akkor is vonzó, ha olyasmiről van szó, ami hozzám nem áll közel. De nem csak a párválasztás, az egyszerű barátkozás esetén se bírom az érdektelen embereket, akik mindent utálnak, vagy semmi sem érdekli őket, semmiért sem lelkesednek, mindig minden sz..r. Értelmes emberek is ilyenek pedig sokszor. Illetve nem tartom hobbinak azt, hogy valaki tévézik vagy zenét hallgat. De az már igenis hobbi, hogy valakit érdekel a filmtörténet, és végignézte 1940-től 2007-ig az összes nagy filmet, vagy ismeri a rockzene történetét. Szóval hogy mi hobbi, az releváns persze, de még a valami gyűjtése is hobbi, még csak kreatívnak se kell hozzá lenni, az is elég, ha valaki szeret olvasni. A tévés példában is csak annyi a lényeg, hogy tudatosan választja meg, mit néz, nem csak azt, ami ömlik a tévéből, és van kedve róla beszélgetni, és tud róla érdekeset mondani. Meg vagyok azon döbbenve, hogy ez egyesek szerint olyan nagy elvárás, mint pl. a gyúrás, a fogyás, a magas végzettség stb. Mi olyan iszonyatosan nehéz azon, hogy az ember találjon egy hobbit? Egyszer elmész uszodába, már tudod, szeretsz-e úszni. Elolvasol 2-3 különböző műfajú könyvet, kiderül, szeretsz-e olvasni. Megnézel egy régi filmet, már tudod, tetszenek-e a régi filmek. Jó, kicsit túloztam,lehet hogy nem egy, hanem három alkalommal kell mondjuk valaminek utánanézni. Hogy lehet ez olyan bonyolult hobbi?

A kérdésem lényege nem a provokálás, hanem komolyan érdekel, hogy lehet hobbi nélkül élni, vagy hogy lehet nem rájönni, hogy mi érdekel, mert el se tudom képzelni. Csak szerettetek valamit csinálni valamikor, nem?

2017. ápr. 18. 22:06
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Továbbá a facebookot is csak arra használta, hogy velem beszélgessen, mert más beszélgetőpartnere nagyon nem is volt.

Tehát, nálam a fő kérdések: Hogy éled meg a munkádat? Fontos, hogy előrébb juss? Mennyire fontosak a barátok? Mi a hobbid?

Ha azt szűröm le, hogy nincsenek barátaim, utálom a munkám, a hobbim a potenciális párkapcsolatom, és nem motivál a pénzkeresés, menekülőre fogom.

2017. máj. 18. 15:34
 22/22 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, egyetértek, elég unalmas és zavaró, amikor valaki totálisan rád akaszkodik.
2017. máj. 18. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!