Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel van előrébb a nők szemében az a pasi aki lakótárssal lakik albérletben, mint egy olyan aki a szüleivel lakik?
Érdekes azt vettem észre, hogy azokat a pasikat akik már 30 fölött is idegen emberekkel laknak együtt és szobát bérelnek, azokat nem hurrogják le annyira. Azt mondják rá, hogy az a magyar átlag. Viszont azt a pasit aki a szüleivel él, azt nagyon nem csípik. Pedig ha megnézzük, az albérletes csávó az másoknak dolgozik, évi 1 millió forintot kiad másoknak és egy szemmel sincs kevésbé kiszolgáltatott helyzetben, mint a "mamahoteles". Ha veszünk egy átlagfizetést, és kiszámoljuk, hogy jön ki a mai albérletárak mellett, akkor nagyon hamar beláthatjuk, hogy egy fillért sem tud félretenni, az élete egyszerűen nem halad semerre, tehát ugyanúgy alkalmatlan jövő tervezésre. Tehát még rosszul is bánik a pénzzel. Természetesen az más ha teljesen önállóan fizetsz egy albérletet, mert akkor elmondhatod, hogy másoktól függetlenül élsz, de ha lakótársakkal vagy ne adj isten a főbérlővel laksz, akkor ott még egy alárendelt valaki is vagy. Viszont megint ha megnézzük a magyar átlagbért, akkor elmondhatjuk, hogy kevesen engedhetik meg ezt maguknak, és még akkor is ott tart, hogy más embernek megy a fizetésének java. Aki meg a szüleivel lakik, az lehet hogy azért teszi mert nem akarja másoknak a zsebét tömni és gyűjti a pénz, hogy egyszer majd legyen saját élete.
Akkor mégis miért van ez a sztereotípia, hogy aki a szüleivel lakik, az egy lúzer?
Nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja!
Elmazsolázgathatsz itt időtöltésből, de ne annak az alapján vonj le tanulságokat, hogy ugyanaz a 20 anonim nő (ha egyáltalán mindegyik tényleg nő:) mit gondol valamiről.
Általános érvényű szabály a való életben amúgy sem létezik, amit mindenkire és minden helyzetre rá lehet húzni!
Mert ha a szüleivel lakik, azt feltételezik sokan, hogy anyuci pici fia kb. semmit nem csinál a háztartásban. (Nyilván sztereotípia). Anyuka főz rá, mos, takarít, befizeti a számlákat, ő meg jó esetben csak odaadja a költségek ráeső részét.
Egy albiban alkalmazkodni kell másokhoz, fel kell osztani a munkát, sokkal önállóbb az élet. Mondom, elviekben.Az is fura lehet, hogy valakiben 30 éves korára nem érett meg az igény, hogy elszakadjon otthonról.
Én is ódzkodom az otthon lakó férfiaktól, bár nálam nem kizáró ok.
Kérdező, sajnos mindkettőt "lelúzerezik", mert az igazi férfinek lakása van 26 évesen. Hitel nélkül, vagy minimális hitellel.
Most tényleg jobb vadidegenekkel társbérletben lenni? Más szarát pucolni, mert úgyis "okos enged" alapon az értelmesebb szívja meg (lásd még "a furcsa pár") kb. így: https://www.youtube.com/watch?v=7xNFqa0QjrY
Egyedül még rendben van, magam után szívesen takarítok, de idegenek után nem. + bejöhet ég, hogy a lakótárs egy idegbeteg, aki reggel 6 és este 10 között végig üvölteti a Mambo magnón a Sláger efemet.
Nekem tökmindegy.
Nem a lakhelye alapján kerestem a párom.
Azért lehet az is gáz, mivel az albérlőtárs ismeretlen...
Összefuttok reggel, mire ő
"Hö...hö...milyen jó csöcsöd van hö...hö...Na megyek bekapcsóni a Mambo magnót, kezdődik a Sláger efemen a kívánságműsor"
Szigorúan nézve otthon lakok én is. De nekem az egész családom elköltözött külföldre, szóval annyi, hogy hitel nélkül lakok, és amit albérletre költenék, félre teszem. Engem is szóltak már le, hogy életképtelen vagyok, pedig albérletet is tudnék fizetni, de így minek? Minden számlát, kötelező befizetést, lakással kapcsolatos teendőket és házi munkát én intézek egyedül magamnak már három éve. Annyi, hogy saját lakást még nem tudok venni, de igyekszem gyűjteni rá.
Ha egy velem egykorú férfi ehhez hasonlóan élne, én nem bánnám, hogy otthon lakik, mert attól még tervezne előre, tenne félre pénzt, és nem lenne egy életképtelen agyhalott szerencsétlenség, aki inkább új zoknit vesz, csak mosni ne kelljen. De sokszor sajnos az otthon lakó pasik semmit nem tesznek a házi munkához, és pénzt se spórolnak, csak élnek kényelmesen. Ez a visszataszító, nem az, ha valaki egyelőre otthon él még.
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!