Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk Férfiak! Titeket mennyire zavarna ha van egy lánynak egy olyan hobbija, amivel tényleg baromi sokat foglalkozik, több éve csinálja de nem olyan jó benne?
Lassan 8 éve yogázok, és 14 évesen még csak azért kezdtem el hogy szebb legyek ,de aztán nagyon megszerettem és szeretnék nagyon jó lenni benne.
Utóbbi kb 3-4 évben szigorúan gyakorlok heti 5,6 X, és az a vicces hogy a külsőm már elég jó, de most az veszi el az önbizalmamat hogy mindig van egy csomó lány aki jobb nálam a yogában, még ha nincs is olyan jó alakjuk mint nekem.
Pl itt GYIKon is olvastam már olyat hogy valamelyik lány megtud olyat csinálni pár év alatt amit én még így 8 év alatt sem.
Nem akarok most párkereséssel foglalkozni emiatt mert félek ha megtudják hogy ennyire cső látású vagyok már és nem is vagyok benne annyira jó :(
Az értékrendeddel van baj. Irigy vagy! Versenyt csinálsz valamiből, aminek mindennek kéne lennie, csak kompetitívnek nem! Elgondolkoznék ezen...
Ez egy mozgáskultúra, edzéstípus, ha úgy tetszik, ami arra szolgál, hogy az alakodat formálhasd vele, hajlékony legyél és a többi... és semmiféle verseny nincs benne.
Kedves Kérdező!
Fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy a jóga nem versenysport. Tudod, miért nem az? Mert az önnevelésről és a tested-lelked megbecsüléséről/ápolásáról/fejlesztéséről/tisztításáról szól. Nem az ászanákról vagy a**jámáról. Azok csak segédeszközök. A jógában nincs olyan, aki jobban csinálja a többinél: hisz mindenki kvázi saját magával, a saját lusta énjével van versenyben. A lusta énedet meg legyőzted, úgy látom. (A jóga nem is a teljesítményről szól, vagyis ha úgy érzed, a hatha jógával eljutottál a határaidra, válassz valamit a többi jógaág közül. Egyre több hozzáférhető M.o.-n is.)
Ha már egyáltalán jógázol, akkor "elég jó" vagy.
Ha bármiben nem érzed magadat elég jónak, akkor a problémás életterület mellett énképeden is dolgozz egyidejűleg.
Nyugi, csőlátásod sincs, épp csak jelenlegi életszakaszodban a jóga a számodra elérhető legjobb, ami pozitív visszaigazolást ad stb. Igen, bele lehet a jógába is ennyire pistulni, Mint most Te, ez nem gáz. Csináld mindaddig, amíg nem jön valami még jobb, mondjuk egy jó kis transzformatív szerelem :DDD
Üdv R
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!