Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek létezik olyan ember, aki kizárólag (mély) barátságból tud szerelmet/párkapcsolatot kialakítani?
Csak mert úgy érzem, velem teljesen ez a helyzet, képtelen vagyok eldönteni 1 hónap beszélgetés és 3-4 randi után, hogy fogok-e akarni a másiktól bármit is valaha. Ha úgy kell ölelgetnem, csókolgatnom valakit, hogy csupán szimpátia van kettőnk között, azt durva erőszakként élem meg, egyáltalán nem esik jól. Sosem jönnék össze senkivel "vágjunk bele, aztán vagy beleszeretek később, vagy nem" alapon, muszáj jól megismernem előtte a potenciális partneremet, meg kell benne bíznom, kötődnöm kell hozzá, éreznem kell, hogy nélküle nem lenne élet az életem. Durva, de legutóbb 2 év(!) barátság után sikerült komolyan megszeretnem valakit.
Egy ilyen embernek mégis mennyi esélye lehet párt találni a mai világban? Egyre inkább tartok tőle, hogy egyedül fogok megrohadni.
én is ilyen vagyok kérdező
eddig egyetlen párkapcsolatom volt, az is barátságból indult.. vagyis csak játszottunk a neten aztán udvarolgatott és lassan beleszerettem
ennek demiszexualitás a neve,vagyis csak akkor érzed a szexuális vágyat a másik felé miután erős érzelmi szálak kötnek hozzá
én is úgy érzem egyedül fogok megrohadni de már nem érdekel a dolog, szimplán az élet más területeire koncentrálok
Én is abban hiszek, hogy a mély kapcsolathoz idő kell. Szeretem, ha egy kapcsolat lassan bontakozik ki. Ha nem is barátságból, de óvatos vonzalomból, az egymás felé való bizalom fokozatos kiépülésével.
Ez persze elég kockázatos, hiszen lehet, hogy vár az ember valakire, mert látja, hogy tetszenek egymásnak, aztán pofára esik, mert amire azt gondolta, hogy "szeret, csak fél", az csak szívatás. Ilyen szempontból megértem, aki már az elején randit, gyorsan szexet akar, mert megvan az esélye, hogy a nagy beszélgetésekből nem lesz semmi.
Mégsem érzem magam erre képesnek, szeretek lassan haladni, eleve nagy szerepet játszik nálam az intellektus és a másik lelkének megismerése, a szex nélküli mellette állás is - nevezzük ezt akkor barátságnak, szexuális megjegyzésekkel, flörtöléssel. Sokszor eszembe jut nekem is, hogy egyedül rohadok meg, mert ezzel a hozzáállásommal megengedem, hogy húzzák az agyamat, és sose teljesedjen be a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!