Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol lehet olyan nőt találni, akit még nem szipantott be a mai világ, és van egy szigorú értékrendje?
A hamburger ami a vagdalthús alapú húspogácsát illeti, az Ttörök eredetű kaja a virslit a Németekhez szokás kötni, a kiflit a Franciákhoz és hozzánk. Ezen országokban is lehet tájegységek közti különbözőségeket, sokszínűséget kimutatni. Továbbá filmeket nem csak holywood és a felsorolt népek gyártanak. Nem sok minden van ami azóta alakult ki mióta európa szemete és a rabszolgáik odamentek "szerencsét próbálni". Akinek kultúrája volt ott, azokat ezek a roppant kultúrált emberek kiirtották és rezervátumba zárták. Egyébként abba is érdekes volna belegondolni, meddig maradna egyben az usa, ha elhallgatna holywood és nem harsogná orrba, szájba, hogy dzsásztisz, frììdöm, nésön. Szerintem előbb alkotnának az ottaniak a sajátjaikkal közösségeket, mint egymással. Nézd el nekem, csak egy kulturálatlan magyar vagyok.
30/f
Mindenesetre az a kultúra nem a sajátjuk, hanem annak a keveréke amit magukkal vittek ill ott találtak. Ez nem amerikai kultúra ez német, dán, spanyol, francia, angol, indián stbstbstb kultúrák keveréke. Ugyanis ca 300 év alatt nem lehet kultúrát/nyelvet/népet/konyhát csinálni.
30/f
"...képes megrendíthetetlenül ítélkezni..." - itt hangosan felnevettem. :D
A nap kérdése ez, bizony. Kár, hogy a régi jó dógokból már nem maradt semmi...
Nem vagy kulturálatlan, csak hülye, mert a gondolkodásod szubjektív, korlátolt, és gondolkodás nélkül mantrázod a közkeletű baromságokat.
Plusz, nem bírod értelmezni a kultúra szó jelentését.
Egyébként MINDEN kultúra gyakorlatilag más kultúrákból származik, a görög az egyiptomiból, a római a görögből, csak hogy két olyan példát említsek, amit mindenkinek ismernie kéne elvileg, aki tanult történelmet.
Tehát ilyen alapon lehúzni az amerikai kultúrát, hogy a kultúráját másoktól "lopta", ennyi erővel az összes ma létező kultúra pont annyit ér, mint az amerikai :D
Hadd ne kezdjem már el sorolni, hogy a magyar kultúra mennyi mindent "lopott"(a te értelmezésed szerint) össze, ami a mai állapothoz vezetett :D
Az a baj, hogy amit te felrósz az amerikai kultúrának, az gyakorlatilag az emberiség természetes működése :)
Lopást nem említettem bocs. Igen, történelmet egyetemen is tanultam."ennyi erővel az összes ma létező kultúra pont annyit ér, mint az amerikai" és nem ennyi erővel, hanem hanem ennyi erővel nélkül.
30/f
Szó szerint nem írtad le, de nem tagadhatod, hogy ez volt az érvelésed: az amerikai kultúra sz**rt se ér, mert hogy másoktól vettek át mindent.
Dehát minden ma létező kultúra másoktól vette át a dolgait :)
Egyébként meg kérlek rá, hogy sorold, mit lopkodtunk össze a történelmünk során. Olyan jó volna egyszer így szépen egy helyen kivonatosan látni. Ha időd engedi, oszd meg velünk légyszi. :)
30/f
Szerintem a kultúra nem csak szokások összessége. A kultúra ott kezdődik, hogy az emberek képesek kordában tartani az ösztöneiket, és nem csak azok kielégítése érdekli őket. Javak alatt nem csak anyagi javakat értenek, hanem szellemi javakat is. A kultúrált ember képes a hosszútávú célokért feláldozni a rövid távúakat. Képes félretenni a saját érdekeit, ha az a közösség érdekeit szolgálja. Van történelmi tudata, tudja, hogy honnan jött és hová tart. Felelősséget érez mind a múlt, mind a jövő iránt.
Az amerikai társadalomra, és egyáltalán a fogyasztói társadalomra a fentiek egyre kevésbé jellemzők. Ösztönlényekből áll, akiket a pillanatnyi élményen kívül nemigen érdekel más. A közösségért dolgozni, vagy jövőt tervezni egyenesen ciki. Ez már nem kultúra. Csak egy életmód.
# 28,
a kultúra definíciója nem "szerintem" kérdése, van rá egy viszonylag pontos, szabatos definíció.
A kultúrák alá-és fölérendeltségéről lehet persze vitatkozni, de ettől a kultúra szó jelentése nem változik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!