Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg vannak olyan nők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg vannak olyan nők, akiknek számít a végzettség?

Figyelt kérdés
Több nőtől is megkaptam, hogy ők nálam céltudatosabb partnert keresnek. Csak Bsc diplomám van, és volt aki kerek perec megmondta, hogy ez alacsony végzettség. Kicsit meglepődtem. Mondjuk volt köztük olyan is, aki a doktoriját csinálta éppen.

2017. febr. 15. 19:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
23%

Lépjünk túl az itteni burokban lévő és minden felettem lévő hozzászólást lepontozó nőn és lépjünk ki a való világba: Rengeteg nőnek számít, hogy milyen a férfi végzettsége.

Egyetemen tanulok, hiányszakmát. Amikor beszélgetéskor szóba kerül, sok lány szeme felcsillan. Az összes végzett és jól kereső diplomával rendelkező ismerősöm panaszkodik ugyanerre. Ha körbenézünk a világban, sokkal kevesebb nő választ a saját végzettségénél alacsonyabb párt, mint ahány férfi.

2017. febr. 15. 21:09
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy milyen BSc. Nekem gépészmérnöki BSc-m van egy szűk hónapja. A legfrissebb élményen, hogy a bankba az ügyintéző nő érdeklődött arról, hogy milyen volt az egyetem, amikor látta rajtam az egyetemi gyűrűt (az volt a vicces, hogy rajta is ugyanolyan gyűrű volt, csak más szakról..) Hát ez volt ez első ilyen direkt élményem a végzettségemmel kapcsolatban, amit egy idegentől kaptam, kicsit meg is lepődtem. Szóval szerintem igenis nézik a nők a végzettséget, de ez ha belegondolsz akkor tök logikus. Számukra a végzettség = pénz = biztonság = család, gyerek, stb. Az már más kérdés, hogy sokan egy érettségivel is képesek milliókat keresni, de azért, ha nagy átlagban nézed a dolgokat, akkor egy érettségizett jó eséllyel többet keres, mint aki csak 8 osztályt végzett el, egy diplomás pedig emgint többet, mint egy érettségizett. Ha nem így lenne, hülye lenne bárki is éveket kínozni magát egy mérnökin, jogon vagy orvosin.
2017. febr. 15. 21:23
 13/25 anonim ***** válasza:
26%
Végzettség figyelembe vétele nem egyenlő az anyagiasággal,gondoljatok martin schulzra neki csak 8 általánosa van.Múltkor erről ment a rizsa a tv-be :D
2017. febr. 15. 21:35
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan nők. Mint ahogy vannak olyanok, akik csak luxusautóba szállnak be. Sőt, olyanok is vannak, akik nem állnak szóba cigányokkal, zsidókkal, négerekkel, filippínókkal (stb). Akad olyan nő, aki pont leszärja, hogy milyen a bőrszíned, busszal utaztál-e a randira, vagy okj-s képzésed van, esetlen szakmunkásképzőt végeztél. Sokfélék vagyunk. Az én életem szerelme a középiskolát sem végezte el, én diplomás vagyok. De nem izgatott, mert az értelmi képességeivel nem volt baj.

Egyébként mindenkinek szíve joga, hogy milyen képzettséget tart megfelelőnek. Maximum nem egymást keresitek.

2017. febr. 15. 21:36
 15/25 anonim ***** válasza:
54%

Nekem valamilyen szempontból számít.

Tudom, hogy sokaknak nem azért van alacsonyabb végzettsége, mert csökkent értelmi képességűek, hanem mert lehet, hogy nélküle is jól meg tudnak élni.

De azért minimálbéresekkel, Tesco pénztárosokkal -olyanokkal, akikkel abszolút nem egyezik az érdeklődésünk és a felfogásunk az életről- nem járnék.

Én vagyok a nő, tehát a férfinak kell hordani a nadrágot, így az egyetem, vagy egy jól működő vállalkozás alá nem adnék.

Tévedés ne essék, nem a pénz a legfontosabb az életemben, hanem az, hogy egy hozzám hasonló művész, lírai lelkű férjem legyen, ne egy érzéketlen favágó.

2017. febr. 15. 21:56
 16/25 A kérdező kommentje:
Egyetértek veletek, csupán azt tartottam érdekesnek, hogy valaki egy akármilyen diplomát alacsony végzettségnek tart.
2017. febr. 15. 21:58
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

#15: Ha a férfi hordja a nadrágot, akkor a nőnek a konyhában a helye? Vagy csak az egyik oldal felé szereted a szexizmust gyakorolni?

Amúgy durva, hogy a nadrág hordását úgy érted, hogy legyen pénze az illetőnek.

2017. febr. 15. 22:28
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Diplomát már egy ideje úgy nézik mint egy érettségit. Akinek megvan a mesterképzése, lenézi az alapdiplomást pont ugyan úgy ahogy az alapdiplomás az okj-st, vagy a gimnáziumban érettségizett egy szakközépben szerzett érettségit. Bosszant ez a fennhéjázás, mert pár szakot leszámítva a hülye is le tud diplomázni. Nekem szakközépben szerzett érettségim van, onnan mentem tovább történelemszakos tanárnak (még öt éves volt a képzés). Sajnos a 4. évet már nem tudtam megkezdeni, mert olyan élethelyzetbe kerültem, de dolgoztam, szabadidőmben sokat tanultam, mert sok minden érdekel, mégis mikor ez kiderül némelyek úgy néznek utána rám, mintha valami 4. elemiből kibukott suttyó lennék. Néha ez azért bánt.

30/f

2017. febr. 16. 00:09
 19/25 anonim ***** válasza:
63%

Van olyan BA amivel el se lehet helyezkedni.

Sok egyetemen a képzés vége az MA. Aki nem szerzi meg, az olyan, mintha félbehagyta volna. Mintha csak az érettségi felét csinálta volna meg.

Lehet h aki keveselte az alapdiplomát, az olyan szakra járt, ahol alappal nem lehet még elhelyezkedni. (lehet a tiéddel bizony el lehet, de az ő szemében az alapdiploma csak félegyetem)

2017. febr. 16. 13:09
 20/25 anonim ***** válasza:

Bármilyen diplomával el lehet helyezkedni. El lehet helyezkedni a leg alapabb büfé diplomával is bármelyik szalagnál, árokparton, csak ugye akinek diplomája van az "szolga munkát" nem végez ;). Mondjuk ez a szülői ráhatás miatt is van mert ugye nem az a lemez ment hogy "csinálj 1-2 hiányszakmát", hanem az hogy "hülye voltam, hogy nem tanultam, szeretném, ha többre vinnéd nálam". Ha még sikerült is volna elvégeznem a törit, akkor is alkalmazott lennék vele ahol jelenleg dolgozom. De ha pl nem engedek a szülői nyomásnak, akkor ennyi idő alatt gépésztechnikus lennék kovács szakmával , amivel lehetek alkalmazott (sok gépész kell ahol lakom) vagy lehetnék vállalkozó (megcsinálni 1-2 kaput/kerítést tehetősebb embereknek, nagyon jó megélhetés és alkotó tevékenység). Lehet, hogy le lenne nézve még ez is, de potenciálisan jobban meg lehet élni belőle, legalábbis itt a környéken, mint diplomával. Na mindegy. Mivel már nincs gondom, átképzem magam, csak az időt sajnálom. :)

30/f

2017. febr. 16. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!