Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Számít egy kapcsolatban a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Számít egy kapcsolatban a végzettség?

Figyelt kérdés
Lányok,titeket zavarna,hogy nincs diplomám,csak egy 2 éves technikusi végzettségem?A gimiben egy erős 4-es tanuló voltam.Volt,amiből 5-ös voltam,de a matek 3-as volt.

2016. jan. 17. 18:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
29%
Persze, hogy számít a végzettség! A múltkor is kidobott az exem, a hülye, mert szerinte lusta vagyok. Na mindegy, a többit nem értettem meg, mert a tv-re figyeltem
2016. jan. 17. 18:11
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Van, akinek számít, van, akinek kevésbé. Annak ellenére, hogy sok, kevésbé magas végzettségű ember van, aki intelligens, tájékozott, művelt, úgy gondolom, hogy egy bizonyos intelligenciával rendelkező embernek már egyszerűen igénye van a művelődésre és hogy magasabb végzettséget igyekezzen szerezni.

Szóval mindenképpen van abban valami, hogy egy doktori végzettségű és egy általános iskolát végzett ember nem fog összeilleni. Nem azért, mert egyik lenézné a másikat, hanem mert mások az igények.

3/17 anonim ***** válasza:
87%

Én azt mondom, egy technikusi végzettség néha még jobban is jön, mint a diploma.

Egyáltalán nem ez számít!

27N

4/17 anonim ***** válasza:
51%
Pedig 2 diplomám is van... Szörnyűek ezek a mai nők
2016. jan. 17. 18:12
 5/17 anonim ***** válasza:

Valamennyire számít. Ha visszaemlékszem azokra az osztálytársaimra, akik a legrosszabb tanulók voltak, "gyűjtős" végzettséget szereztek - esetükben ez kéz a kézben járt a tiszteletlenséggel, bunkósággal, neveletlenséggel - hát nem szívesen lennék egyikükkel sem együtt.

Ez nyilván csak egy példa. Meg lehet rá ellenpéldát hozni, stb, stb.

2016. jan. 17. 18:12
 6/17 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Túl tudok lépni ezen. Jellemet, emberséget, műveltséget nem az iskolában szerez az ember. Az mind egyéni teljesítmény.

Viszont adott a társadalmi felfogás, hogy a férfi még mindig a "kenyérkereső" és sok esetben konfliktus forrás, ha nő tanultabb, vagy sikeresebb/jobban keres, mint a "férfi". Ez lehet a legnagyobb hátrány, amit figyelembe kell venni és ha jelentkezik min probléma, akkor meg kell beszélni.

2016. jan. 17. 18:15
 7/17 anonim ***** válasza:
95%

Erről a kérdésről eszembe jutott amit fater mesélt még régebben. Amikor kint dolgozott Németországban a 90-es évek elején az építőiparban, találkozott olyan építészmérnök nővel akinek a férje az építkezésen volt kőműves.

Tökéletesen megvoltak és boldog házasságban éltek.

Szerintem az értelmesebb nőknél nem a végzettség fog számítani (vagy max nem akkora mértékben), mint a kevésbé értelmesebbeknél.

2016. jan. 17. 18:18
 8/17 anonim ***** válasza:
Nekem az számít hogy legyen valamilyen végzettsége az embernek és el tudjon helyezkedni vele.
2016. jan. 17. 18:18
 9/17 anonim ***** válasza:
84%

Ember, amit írsz tiszta röhej. Senkit nem érdekel.

28 éves srác vagyok egy silány középsulis érettségivel SEMMI TÖBB. Nem pár papírfecnitől függ mire viszi az ember az életben. Ahhoz képest folyékonyan beszélek németül és angolul (nincs erről sem papírom) és amerikai cégnél dolgozok. Volt eddig 2 párom is akik diplomával végeztek BGF-en meg Corvinus-on.

Annyi a lényeg hogy önbecsülésed legyen és ne a hazai oktatás papírjaitól válj függővé.

Ha meg nem érzed magad elégnek, az életedet tedd rendbe úgy, hogy meg tudj elégedni önmagaddal. Nem árt ha képezed magadat és folyamatosan fejlődsz.

2016. jan. 17. 18:19
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen is meg nem is.

Úgy értem, hogy két különböző végzettségű lehet akár egy pár, ha vannak közös pontok, közös érdeklődési körök.

Van amihez nem kell bizonyítvány, hogy az ember értsen hozzá vagy épp jó legyen benne, az csak egy papír.

Párommal egy szinten vagyunk, tehát a végzettségi szintünk azonos és mégis lenéz engem olyan értelemben, hogy ő műveltebb, mert elkezdte a fősulit. :D

Az más kérdés, hogy én a szakmámban dolgozom és fogok is találni munkát, ő meg soha nem tud az ővében. :)

Az egyik hozzászóló jól írta, hogy lehetnek ellentétek az igények és tudás vagy pozíció,státusz vágy(ak) miatt, viszont ezt sem tartom olyan nagy és törvényszerű korlátnak.

Van egy ismerősöm aki autókkal foglalkozik és orvos nője van. Alighanem igencsak két külön világ. :D

2016. jan. 17. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!