Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Depresszioskent ismerkedni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Depresszioskent ismerkedni, baratokat szerezni?

Figyelt kérdés

Szerintetek depresszioskent hol/hogyan tudnek ilyen korombeli (19vagyok)emberekkel ismerkedni(nem kimondottan parkereses celjabol,szoval lanyokkal-fiukkal vegyesen). Esetleg vannak valahol csoportos terapiak,beszelgetesek?

(Kioktatast nem kerek az allapotommal kapcsolatban,kezelnek,es par even belul teljesen egeszseges leszek).

2017. febr. 4. 14:24
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
Nem kéne. Most én is depressziós állapotban vagyok szülő halála miatt és egy barátom sincs, de nem kezdenék ilyen negatívan barátságot.
2017. febr. 4. 14:26
 2/9 A kérdező kommentje:
#1 Nyilvan lehetne jobban is baratsagot kezdeni,de nem megoldas ha evekig egyedul vagyunk(szerintem).
2017. febr. 4. 14:30
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Ne halgass az elsore! En is depresszios vagyok, de igyekszem minel tobb idot tolteni emberek kozott, mert segit! Nem szabad elzarkoznod a vilagtol, attol csak rosszabb lesz. Ezt uzenem az elsonek is.

Kezdetnek mondjuk kezdj el sportolni valamit. Az a depressziora is jo. Kondi, tancora, stb. Itt konnyen ismerkedhetsz is.

2017. febr. 4. 14:32
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
Ja es szerintem jobb ha egeszsegesekkel probalkoznal baratkozni inkabb, mert ket serult ember nen olyan jo ha osszekerul, de kit tudja lehet ez is nagyon jo kozos pont. Itt interneten (gyakori kerdeseken) nezegess regebbi kerdeseket, irj rajuk, hogy van-e kedvuk egyutt kilabalni...
2017. febr. 4. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
Lehet csak akkor a kezdeti szakaszban próbáld titkolni,hogy depressziós vagy. Én is depressziós voltam mikor a 4 legjobb barátnőmet megtaláltam és csak később mikor már bensőséges volt a kapcsolatunk akkor mondtam el nekik, hogy mi a szituáció és teljesen rendben volt minden onnantól kezdve a kapcsolatunk a mai napig megingathatatlan bizalmilag. Én igazából nem kerestem őket az élet sodorta hozzám, ahogy az akkori kapcsolatomat is. Párkapcsolatban egyébként már neccesebb így belekezdeni az megsínyli de soha nem bántam meg, mert voltak nagyon szép pillanataink is és végül is én döntöttem úgy, hogy legyen vége. Egyébként szerintem pont ezek az emberi kapcsolatok segítettek nekem kilábalni a dologból, mert csak a legvégén jöttem rá mikor már lezajlott a folyamat, hogy tulajdonképpen én gyógyult vagyok. Az egész olyan természetesen zajlott, hogy észre se vettem. Jelenleg vannak barátaid? Ha igen járj el velük ide-oda és általuk is ismerhetsz meg embereket, ha nincs egy sem akkor is lehet, hogy valakit neked is "küldenek", mint ahogy nekem de igazából azt se tudni a kérdésedből mi az, ami téged érdekel, merre laksz, mik a lehetőségeid. Nyilván egy faluban más, mint egy nagy városban.
2017. febr. 4. 14:37
 6/9 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a normalis valaszokat:)

Hat a barataim nagyresze atlakult erdek baratta miutan felfedeztek,hogy nagyon jo vagyok arra,hogy rohanjanak ha baj van egyebkent meg ejtenek(szoval nem igazan baratok) Budapesttol par kilometerre lakom,szoval a helyszin adott lenne a fejlodesre,de egyedul nehez.

2017. febr. 4. 14:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ilyen helyzetben, tudom miről beszélek.

Nekem sokat segített, hogy voltak régebbi barátaim (1-2) akiknek erről tudtam beszélni, és végig támogattak. Ismerkedni csak és kizárólag egészségesekkel, egy másik depresszióssal csak lejjebb húzzátok egyást, ez alól kivétel a csoportterápia (bár depresszió esetében nem tudom hogy használják-e). Nyilván elsőre ne azzal indíts, hogy ez van, ha megbízol benne egy idő után, akkor mondd el annak, akivel megismerkedtél.

Csoportterápia, ahogy írtam, depresszióra nem tudom hogy van-e, az jellemzően fóbiák esetén hatásos (ha van pszichológus itt, akkor javitson), de egy próbát megér, ha jársz szakemberhez kérdezd meg, illetve ő abban is tud tanácsot adni, hogy hogyan-kivel érdemes ismerkedni.

Sok sikert, és javulj!

2017. febr. 4. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem bárhol, ami az érdeklődéseddel kapcsolatos. :) Ne hagyd, hogy a depresszió határozzon meg téged, annál sokkal értékesebb ember vagy!

Csoportterápiák vannak a Magnet Házban például, de oda inkább a 35-45 éves korosztály jár (1-2 fiatalabbat láttam csak), szóval az ismerkedésre szerintem annyira nem jó, de nagyon sokat tud segíteni a depresszión

(Pénzbe kerülnek, ami szerintem bőven megéri, de lehet, hogy 19 évesen nem tudod még kifizetni az árát, vagy csak lemondások árán.)

2017. febr. 4. 19:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is depressziós vagyok, de az én szociális igényeim bőven kimerülnek annyiban, hogy pár szót váltok a szüleimmel itthon. A barátokat/haverokat egyáltalán nem igénylem, nem tudok mit kezdeni az emberekkel, tehát te érezd magad nagyon szerencsésnek, amiért egyáltalán ismerkedni akarsz.

Nem tudom, mi a hobbid, de indulj el azon az irányvonalon, keress ahhoz kapcsolódó programokat a közeledben. És egyébként is járj emberek közé, pl. könyvtárba, színházba, kiállításokra.

2017. febr. 6. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!