Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van az a beidegződés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az a beidegződés a társadalomban, hogy munkahelyen tilos ismerkedni, csajozni?

Figyelt kérdés
A munkahely az, ahol a napod legnagyobb részét töltöd. Olyan emberek közt mozogsz, akiknek a viselkedését, a helyzetekre adott reakcióit napi 8 órán át meg tudod figyelni. Akikkel együttműködsz, közös dolgokban veszel részt, akikkel egy levegőt szívsz. Akkor miért tabu az ismerkedés, miért köti ki mindenki, hogy munkahelyen márpedig tilos az ismerkedés? Nálunk pl. olyan ostoba szabály is van, hogy ha két ember összejön, akkor az egyiknek mennie kell...szerintem ez több mint aggasztó, és semmi más nincs mögötte, csak a kollégák irigysége a mások boldogságára. Más dolog persze, ha mindenki szeme előtt zajlik la lamour, folyamatosan egymáson csüngenek, de ilyenre én még nem láttam példát.
2017. jan. 31. 16:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem tilos, csak nem ajánlott. A probléma nem is a mindenki szeme előtti nyalakodással van, értelmes ember úgy sem csinál ilyet. Abból lehetnek gondok, ha esetleg összeveszéssel és szakítással végződik a dolog, és utána egy helyre vagytok kényszerítve.
2017. jan. 31. 16:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Persze, de ez onnantól fogva a két ember privát ügye. Amúgy pont erre volt példa nálunk, az összeveszéstől fogva szimplán köszöntek egymásnak a felek és ezzel le volt tudva.
2017. jan. 31. 16:25
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Vagy pl elég szar úgy munkába járni, hogy kangörcs józsi naponta zaklat.
2017. jan. 31. 16:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Az meg anélkül is megtörténik, hogy tiltanák...
2017. jan. 31. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
Mint ahogy anno osztálytárssal sem jött össze az ember (persze voltak akik összejöttek), a munkahelyi csajozás/pasizás is tabu szerintem, vagy legalábbis annak kellene lennie. Nyilván sokan vannak, aki ezt megszegik, de általában ebből elég sok probléma adódhat, különösen - ahogy írták - szakítás esetén. Amellett hogy a munka rovására is mehet a dolog, még rosszabb, hogy az egyik félnek, de lehet mindkettőnek is munkahelyet kell változtatnia. Hát szükség van erre? Nem egyszerűbb nem kezdeni viszonyt a melóhelyen? De!
2017. jan. 31. 16:29
 6/11 anonim ***** válasza:
40%
Munkahelyen soha. Egyetlen jó akaró kolléga és már is tudja nejem is.
2017. jan. 31. 16:31
 7/11 anonim ***** válasza:
85%

Sok helyen a cégek félnek az esetleges visszaélésektől (lehetséges összeférhetetlenség vagy vélt összejátszás, a panaszok vagy fegyelmi eljárások akadályozása, vagy indokolatlanul befolyásolása, tisztességtelen előny, stb. stb.), amik ebből adódhatnak. Dolgoztam bankban, ott például külön felsővezetői engedély kellett ahhoz, hogy mindkét ember maradhasson ilyen szituációban, miután megvizsgálták, hogy a kettőjük pozíciójában nincs átfedés vagy nem tudnak visszaélni vele (a főnök-beosztott viszony pl. abszolút tiltva volt, azonos csapaton belül dolgozni szintén, HRes családtagját sem vették fel, stb.).

Különben nem mindenki tudja felnőtt módjára rendezni az esetleges konfliktusokat, ezek pedig kihatnatnak a csapat munkájára, szakítás esetén pedig pláne necces a helyzet. Az esetleges kollégák boldogságra irigykedése nem mérvadó ebből a szempontból, nem ezért vannak ezek a szabályok, ennek még a gondolata is nevetséges.

Személy szerint én soha nem kezdenék munkatárssal, akkor sem, ha szabad a cégnél (pl. ahol most dolgozom, ebből nem csinálnak ügyet).. Túl sok komplikációt okozhat a jövőben. Anno ugyanígy voltam az osztálytársakkal, egyszerűen tabu.. Kinek mi.

2017. jan. 31. 16:36
 8/11 anonim ***** válasza:
58%
Többiek már említették a szakítást. Nekem ezen felül még az a véleményem, hogy nem "egészséges" a nap 24 óráját együtt tölteni. Szerintem legalább a napi munkaidőt töltse már külön két ember. És akkor olyan apró részletekbe nem megyek bele, hogy mi van ha bármi miatt "megszűnik" a melóhely, biztos jó dolog, ha egyszerre marad mindkét fél munka nélkül (nyilván ez együttélésre vonatkozik már)
2017. jan. 31. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:
88%
Az emberek nagyrészének érzelmi nyomoréksága miatt. Rengetegen nem tudják kezelni, megfelelően "menedzselni" a párkapcsolatukat, mégcsak kommunikálni sem tudnak egymással normálisan, nézd csak meg az itteni kérdéseket is... nagy részük vicc kategória. Namost gondolod, hogy ezek az emberek megfelelő módon el tudják választani a munkakapcsolatot a párkapcsolattól? Ugyan, kérlek... kell ez a szabályozás, még ha az okosabbak ennek ellenére is megoldják, én úgy gondolom, sok felesleges munkahelyi problémát megelőz.
2017. jan. 31. 17:00
 10/11 anonim ***** válasza:

Volt munkahelyi kapcsolatom, hosszú távon nem egészséges. Viszont tényleg jól meg lehet ismerni a másikat, és én amondó vagyok, hogy ha tényleg értékes kapcsolat alakul így ki, akkor még mindig jobban megéri összejönni és az egyik félnek munkahelyet váltani! Mert hozzánk illő társat sokkal nehezebb találni, mint jó munkahelyet.

Valamilyen szinten egyet tudok érteni a munkáltatók hozzáállásával, hiszen nem tiltják meg, hogy összejöjj egy munkatársaddal, hanem döntened kell, hogy elég fontos-e számodra az a kapcsolat ahhoz, hogy felvállald, akár a munkahely rovására is. Ettől a komoly kapcsolatok még simán kialakulnak, viszont a laza munkahelyi kavarásoknak elejét tudják venni.

2017. jan. 31. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!