Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen helyzetben hogy lehet egy zárkózottt emberhez társkeresőn kicsit közelebb férkőzni, hogy megnyíljon ő is?
Előre leszögezem: tényleg megismerni szeretném, nem kalandot. A nemeket meg direkt nem írom, nem lényeg.
Szóval társkeresőn "futottunk össze", kölcsönösen nyomtunk a másik profiljára egy kedvelést, így végül vettem a bátorságot és írtam Neki. Amivel nem tudok egyelőre mit kezdeni, hogy nagyon zárkózottnak tűnik, nem tesz fel kérdéseket. Írta is, hogy bizalmatlan, meg merném feltételezni azt is, hogy él benne a gyanú, hogy akár kamu is lehet a profilom, mert 1 képet raktam fel csak magamról... Nehéz na... Hangsúlyoznám, nem vagyok kamu ember, egyszerűen nem szeretem a magamról készült képeket, egyen látja a fejem meg a komplett kinézetet, a többire ott a személyes találkozó. Ott sem fogok másképp kinézni.
Próbáltam érdeklődni, nyitott kérdéseket feltenni, hogy mi célból van fent itt meg mivel szereti eltölteni a szabadidejét (ne rögtön a sablon a mit dolgozol, kivel élsz meg társait erőltessük), de nem igazán válaszol, így megakadtam kicsit... Merem feltételezni, hogy azért csak szimpatikus vagyok/voltam neki, mert elég hamar válaszolt meg ugye kölcsönösen "kedveltük" is egymást.
Szóval aki hasonlóan zárkózott és bizalmatlan jellem, nálatok mi működik, mi oldja kicsit a hangulatot?
8: Köszi neked is a segítséget. Akkor reménykedem benne, hogy kapok valami érdemibb választ tőle, amit lehet tovább vinni :) Ha meg nem, én megpróbáltam :)
9 (6): Valahol biztos igazuk is van, meg elvégre én tettem fel a kérdést, a másik fél véleményét nem fogják tudni. Én azt nézem inkább, mit tudnék még tenni, a negatív kritikát is meggondolom, hátha van benne igazság. De gyakorin nem is számíto túlságosan másra, mint a támadás :D Nem veszem fel amúgy, anynit nem ér.
Nagyjából "semmit" nem beszéltünk még az illetővel máskülönben. Annyit írtam neki, hogy szimpatikus és megismerném szívesen, ki is ő. Meg az a pár kérdés, miért van itt, mivel szereti az idejét eltölteni, hoyg legyen téma. És ennyi.
Megbántani ilyennel nem szeretném, neki nagyobb baj, ha ennyire zárkózott. Én is tartok az emberektől, mert kaptam elég rosszat, viszont próbálkozom azért nyitni. De "megmenteni" mást már nincs energiám. El kell jutni oda is persze, hogy valakiben legyen hajlandóság és igény a megnyílásra.
10: na pont ezt szeretném tudni!! Hogy nálatok mi adta meg a kezdő lökést, mi volt az első közös téma amin el lehetett indulni? És az hogyan jött?
Én mindenkinek zöld kezet adtam, ne foglalkozz a lepontozókkal, köszönöm, hogy szántál rám időt.
Nyilván van oka a másik félnek, hogy miért ilyen meg bennem is vannak hibák... De egy biztos, bazári majmot nem szeretnék és nem is fogok magamból csinálni.
Akinek van építő jellegű ötlete még, örömmel fogadom!
14: köszönöm, hogy kiállsz mellettem. Kicsit rossz ez a tehetetlenség, de biztos ott van az ilyen emberekben már a szándék a változtatásra. Valami majd lesz, a legrosszabb esetben semmi nem fog történni :D
15-16: ennyire semmit nem jelentene egy kölcsönös kedvelés társkeresőn? :/ Azért nehéz elhinni, viszont van abban valami, hogy lehet más is a képben, ki tudja. Vagy nincs ideje. Nem is találgatok, inkább elengedem az egészet, aztán majd lesz, ami lesz, én beleraktam a kezdő enerigát. Mást, azt hiszem, tényleg nem nagyon tehetek.
12-es nem értem, miért hisztizik. Én is azt mondom, hogy hagyd. Senki nem kért meg rá, hogy mentsd meg.
Nem hiszem, hogy energiavámpír vagy beszari. Nem akar megismerni. Ezt is el kell fogadni. Néha elég egy mondat, amiből átsüt a stílus. Nem rossz stílus, csak nem neki való.
Ismerem az olyant - ez nem te vagy, csak lehet, ő is ismeri az ilyeneket - aki "ki akar nyitni". Mert megszokta, hogy nagyszájú emberekkel van körülvéve, és mint egy csodára néz rám. Ami engem feszélyez. Mert rengeteg olyan tulajdonságot tesz mellé fejben, aminek semmi alapja. Hisz a barátaimmal nyitott vagyok. Szerintem az a fura, aki bármilyen idegennel azonnal puszipajtás. De hát nem vagyunk egyformák.
Szerintem hagyd. Biztos van ott sok más ember.
Aki olyan kiváló emberismerő, hogy pár hétköznapi mondatból átjön neki a stílusom és a személyiségem, azelőtt emelem kalapom! :) Az ilyen tehetséges emberekkel valóban nem volna semmi közös pont, így kár erőlködnöm. Az irónia meg remélhetőleg átment.
Nem akarok vele rögtön puszipajtás sem lenni meg mindenféle leki mélységekbe merülni, a fejemeben sem él semmiféle idealizált kép, egyszerűen csak beszélgetni próbáltam. De azt hiszem, hiába koptatom a billenytűket, nem sikerül megértetnem ezt itt.
Tök mindegy amúgy, hogy most társkeresés vagy barátkozás, minden emberi kapcsolat beszélgetéssel indul, ahol normális esetben nem monológokat tolnak egymásnak az emberek, hanem kérdeznek, válaszolnak és reagálnak a másiknak...
Na de a LÉNYEG (nagy betűvel, aki ezt keresné a wall of text helyett), köszi a rám fordított időtöket, tekintsük a kérdést lezártnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!