Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti tapasztaltatok a környezetetekben olyat, hogy a férfiak inkább maguk alatt választanak, ha intelligenciáról, tanultságról van szó?
Ismerek egy ilyen srácot. Először összejött egy lánnyal, akinek diplomája van. Egyből elkezdett ő is érettségire gyúrni, és állandó kisebbségi érzése volt, ami végül meg is mérgezte a kapcsolatukat. Pedig a lányt nem érdekelte a végzettsége.
A következő barátnője olyan buta nő lett, mint a sötét éjszaka, én azon se csodálkoznék, ha az IQ-ja nem éri el a 70-et. Mellette igazi férfinak érzi magát, el is vette feleségül.
Az igazán intelligens ember hasonló párt választ. Nem a nejétől akar önigazolást szerezni.
Inkább fordítva van a dolog. A nők nem választanak maguk alatt, hanem azonos szinten vagy felette.
Az ismerősi körömben több olyan van, hogy diplomás lány + szakmunkás pasi, mint fordítva (mint írtam, fordított helyzetet egyetlen egyszer láttam)
Mondjuk azzal egyetértek, hogy normális ember nem a párjától akar önigazolást.
Amúgy nekem nemsokára lesz diplomám, a barátomnak meg 2 szakmája van, akkor még így is "magasabb szinten" vagyok (leszek) nála? Vagy ez hogy működik? Tegnap épp jót derültünk ezen vele :D Mindenesetre vannak területek, ahol egyértelműen ő az okosabb, és ezért felnézek rá, meg vannak területek, ahol én tudok többet, ő is felnéz rám. Kölcsönös tisztelet, elég alap egy kapcsolatban....
Szerintem nem ezen múlik, oké, egy doktor ritkán jön össze 8 általánost végzettel, de önmagában a diplomától nem intelligensebb valaki, max jobban tud ülni és magolni, mint a szakmunkás. Nem tudom, ez miért számít magasabb szintnek :D
Hát az én szülővárosomban pl a sikeres nőknek a férjük/párjuk van az ő szintjük alatt.
Ott van a párom anyukája, aki elismert szakember, többdiplomás, a férje sima operátor.
A háziorvosomnak több lakása van is az országban, nyaralója, kiépített egzisztenciája és a férje szintén gyári munkás.
A polgármester asszony férje egy kis vállalkozást vezet ugyan, de az pénzben és presztízsben sehol nincs a felesége mellett.
Ott ugyanúgy vannak "aranyásó" férfiak is. Fiatal fiúk, akik javakorabeli nőkre hajtanak, akiknek megvan az egzisztenciája. (nem nagy dolgok saját ház, rendszeres jövedelem) És a nőkkel finanszíroztatják a szórakozásaikat. Olyan mint egy második mami.
Itt a nagyvárosban ahol élek, már inkább az van ami kérdésben is szerepel. De ezek a férfiak inkább supportot keresnek, tehát egy anyát, aki a családnak él. És nekik ennyi kell: kényelmes otthon, szerető, hű feleség, gyerkőcök.Cserébe mindent megad ami erejéből telik. Ettől független fiatal mérnökpárok akiket ismerek, ott egy szinten állnak a felek. Legalábbis a haveri körömből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!