Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 30-as nő az a pasik szemében már "időtől vonzerejét vesztett" kategóriába tartozik?
Nem akarok kortesbeszédet mondani a korosztályom mellett, van párom, akit nem tervezek lecserélni, csak a saját tapasztalataimat osztanám meg...
(4. válaszadó vagyok egyébként).
Amellett, hogy válásom után harmincas éveim végén korábban soha nem tapasztalt érdeklődést tapasztaltam a személyem iránt a férfiak részéről, további előnyöket is érzékeltem.
Mivel már van gyermekem, nem ketyegett a biológiai órám, nem akartam már MINDENÁRON pasit fogni, kvázi spermadonornak úgy, mint azt sajnos több gyermektelen nőismerősömnél tapasztalom. (Van köztük olyan - több is - aki a pocsék párkapcsolatában is fel akarja magát csináltatni, aztán dobná a pasit...)
Az is tény, hogy egy huszonéves nőről ember nem mondja meg, hogy hogy fog kinézni 10-20 év múlva, egy, vagy több gyermek születése után. Gyakorlatilag zsákbamacska. Egy érettebb nőnél meg már lehet látni.
Hogy gyermekvállalásra mennyire vagyunk alkalmasak... ez nyilván egyénfüggő, de azt kevesen tudják, hogy 40 körül a legtöbb nőnél drasztikusan megnő a fogamzókészség. Én sem tudtam, a nőgyógyászom világosított fel róla, amikor teljesen váratlanul teherbe estem. Szokás hivatkozni a genetikai rendellenességek kockázataira, de ez a mai diagnosztikai eljárások mellett nagy butaság, ugyanis az idősebb nőket már szinte automatikusan szűrik, és a statisztikák szerint pont a fiatalabb nőknél fordul elő nagyobb számban a genetikai rendellenességgel születő gyermek (mivel őket ugye nem szűrik).
Ami pedig a kapcsolat minőségét illeti: a párom bevallási szerint sokkal jobban érzi magát velem, mint korábban a huszonéves barátnőivel, akik még önmagukkal sem voltak tisztában, játszmázásokkal tették tönkre a kapcsolatot. Bevallása szerint én sokkal toleránsabb, türelmesebb, alkalmazkodóbb vagyok, mint az exei.
Biztos vannak hátrányok is, de mi nem ezekre koncentrálunk a kapcsolatunkban. Mindenesetre felhívnám azok figyelmét, akik leírják a 30 felettieket, hogy ők is lesznek ám 30-40-50 évesek... és nem árt, ha meg tudnak barátkozni az éppen aktuális korukkal és megtanulják látni annak előnyeit.
,,de azt kevesen tudják, hogy 40 körül a legtöbb nőnél drasztikusan megnő a fogamzókészség."
Szólj a dokinak, hogy adja vissza a diplomáját. Biológiát tanítok középiskolában, de nem ezen van a hangsúly. 6, ismétlem 6 38 és 41 év közötti nő van a tanári karban, aki évek óta próbál teherbe esni, akár orvosi segítséggel. Egyiknek sem sikerült egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!