Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok nő miért kezeli úgy a kapcsolatokat férfival mint egy vizsgáztató?
Az egész helyzetfüggő.
A kapcsolat elején még minden nagyon érzékeny és mindkét félnek oda kell tennie magát. Ha az egyik fél lemondja a randit (akár többször is), késik, szakadt ruhában érkezik, izzadtan ápolatlanul akkor elég hamar lapátra kerül. Igen olyan ez mint egy vizsgáztatás, de azért ne lehessen már mindent megtenni a másiknak. A férfinek illik meghívni a nőt az első kávéra (láttam már olyat, hogy azt sem fizette ki) a nőnek pedig illik felajánlani a fele fizetést ha túl nagy a vacsoraszámla (nem kötelező). Ezek ilyen íratlan szabályok. Egy-egy eset megbocsátható, de tényleg helyzetfüggő. Ha késik mert lekéste a buszt, elnézést kér és igyekszik többet nem késni az semmi gond. Viszont ha ez rendszeresen előfordul, lapát az illető. De ez oda-vissza igaz.
Ha pedig már kapcsolatról van szó, akkor azért sokkal több belefér már. El lehet felejteni egy szülinapot, lehet késni, lehet hibázni, de azért nem állandóan.
Én azt mondom, hogy az egésznek a lényege a figyelmesség. Hibázik a másik, elnézést kér és igyekszik elkerülni a hasonló eseteket. De mondom, minden helyzetfüggő.
Viszont rengeteg olyan esetet láttam, ahol első randiknál a pasi nullára tette oda magát. Odajött melegítőben, edzés után izzadtan, vagy lemondta a randit mert (beteg a nagymama, balesete volt, pénzügyi gondjai vannak, gondolkodnia kell - konkrét eseteket mondtam, mindről kiderült hazugság). Aztán ezek után napokig nem jelentkezik, jelentkezik majd megint eltűnik napokra, fel nem hívja a nőt mert az pénzbe kerül és csak messenger meg viber és 1-2 hét után megunja a nő ezt a nemtörődömséget és kiteszi a pasit. A pasi meg áll értetlenül, hisz ő írt neki, ő kereste a csajt.... meglepő, de rengeteg ilyen esetet láttam, főleg a netes ismerkedések ilyenek.
Én magam alapvetően toleránsnak tartom kapcsolatban, de
-Vannak hibák, amik számomra megbocsáthatatlanok. Úgy vagyok vele, hogy ha a párom erre egyáltalán képes, akkor emberileg csalódtam benne. Ilyen esetben mondjuk nem hánytorgatom fel, hanem a kapcsolat végét jelenti.
-Vannak tolerálható hibák, de ha a párom nem tanúsít megbánást, nem akar változtatni, nem tudjuk megbeszélni, akkor ott gond van. Nekem komolyabb konfliktusok esetén kell a megbeszélés-megbocsátás-feloldozás aktusa, de ez csak akkor valósulhat meg, ha a társam partner benne. Ha szőnyeg alá söpri a problémákat, akkor nem tudok továbblépni, ez tapasztalat.
-Vannak, akik minden kis piszlicsáré ügyet a párjuk fejéhez vágnak, velük valóban nem érdemes tovább folytatni.
Azt te tudod eldönteni, hogy a fentiek közül melyik eset áll fenn nálatok.
Ne haragudj, de neked ez miért probléma??
Ez nem az ovis sorverseny, ahol akkor is jár a nyalóka, ha elindultál, itt a trófeát csak a győztes kapja meg.
Ha te rosszabbnak bizonyulsz, mint amilyen társat a nő maga mellé szeretne, akkor ennyi volt. Hidd el, neked is jobb, ha nem jöttök össze olyan alapon, hogy amíg nem jön másik...
A hibák állandó felhánytorgatása viszont pont ez: nem vagy megfelelő, és nem elégedett veled, ezért reméli, hogy meg tud változtatni. Most jó ez így neked? Nem.
Ráadásul vannak olyan hibák, amit valóban a kapcsolat végét jelentik, akkor is, ha a te szemedben nem olyan nagy dolog. Elvégre a kapcsolathoz két ember kell, meg hogy mindkettőnek jó legyen a másik mellett lenni. Ha az egyiknek már nem jó, vagyis a barátnőd boldogtalan melletted, akkor meg le fog lépni. Miért lenne kötelező tovább kínlódnia veled?!
Tedd oda magad, és teperj azért, hogy "átmenj a vizsgán", aztán nem lesz okod nyavalyogni!
Párhuzamot húzva a példáddal: sok pasi úgy van a kapcsolattal, mint sokan a sulival. Bekerültek, aztán 4 évig bejárnak, de a maximum, amit az asztalra letesznek, hogy nem buknak meg év végén. Aki meg tanul, hogy jó jegyeket szerezzen, azon röhögnek a háta mögött, hogy "stréber". És utána csodálkoznak, ha ők nem vitték semmire, a stréber meg igen!
# 3: Sikerült eltorzítani a válaszodban, amit írtam. Te a HIBÁKRÓL írtál és erre írtam, hogy azokkal szemben toleráns vagyok. Arról viszont, hogy milyen vagyok egy párkapcsolatban, 100 oldalakat lehetne írni, de ezt most nem fogom megtenni.
Viszont azt tisztázzuk: olyan férfira sosem vágytam, aki "szenved" mellettem. Ha valaki alkalmatlan a kapcsolatra, akkor ne rajtam akarjon gyakorolni: először fejlessze magát, szerezzen legalább valami minimális önbizalmat és majd utána keressen. Utoljára tini koromban voltam arra vevő, hogy egy pasi rajtam gyakorolja a "férfiasságát", de már kinőttem ebből, sorry.
Hidd el, ez fordítva is sokszor így működik :D A csajnak lehet baja abból, hogy sminkel, abból, hogy nem sminkel, van műkörme, nincs műkörme, csinosan öltözik, lazán öltözik, fizetni akar, nem akar fizetni, érdeklődik, nem érdeklődik, stb. Nem a nők a szemetek, a mai értelemben vett "ismerkedés" egy hányingerkeltő húspiac, nem is mennék bele ilyenekbe soha.
"burzsuj BMW-s", ezen sírva röhögök :D A lepukkant német selejttel járó, kétes munkaviszonyú, ocsmány bográcsfejű tahókra gondolsz? :D Igeeeen, az ilyen jó pasik minden nő vágyai. LOL :D
azért az sem mindegy, milyen botlásról van szó... :)
ha megcsaltad, akkor természetes, hogy dob, és ne itt rinyálj a gonosz nőkről
Az a gond, hogy tipikus pasiként viselkedsz!
Nem első botlásnál dobott ki a nő, csak te nem figyeltél eddig oda!
Jellemző menetrend: valami zavarja, egyszer szól. Változás semmi. Szól többször is, te besértődsz legfeljebb, hogy állandóan piszkál, de változás még mindig semmi.
Aztán egy idő után kiadja az utadat, te meg pislogsz, és nem érted, hogy miért, mert neked minden nagyon jó volt, és sejtelmed sincs, mi volt a baja a csajodnak.
Az olyan eseteket is vegyük sorra, mikor a pasi szerint egyszeri félrelépés csak "botlás", és megbocsájtható, vagy egy pofon nem jelent semmit?
És ha a csaj nem lép túl rajta, akkor "durcáskodik és hánytorgatja a hibáid".
Viszgákon is van beugró, vagy vannak a kötelező fogalmak, amiket a ketteshez tudni kell. A legtöbb nőnél ez a nem függő, nem csóró, nem ronda, nem ostoba, magasabb nála, egészséges.
Ezzekkel bejuthatsz vizsgázni. Utána már tőle függ, miket tart fontosnak.
Nem tudom miért fáj az neked, hogy a nőknek is vannak elvárásaik. Nem jó érzés, ha pont téged keres egy nő X és y tulajdonságod miatt?
Nyilván nem zavarna, ha olyanok lennének az elvárások, amiknek megfelelsz. Nem velük van a gond, hiszen te buksz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!