Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kéne tennem abban az esetben, ha van egy lány, aki nekem nagyon tetszik és én is neki, viszont már több mint tíz éve kapcsolatban él valakivel?
A helyzet az, hogy megismerkedtem egy lánnyal aki nekem már az első pillanattól kezdve nagyon tetszett, viszont múltkor sikerült olyan helyzetbe kerülnünk, amikor tudtunk jobban négyszemközt beszélni és elmondta nekem, hogy én is nagyon tetszettem neki már az első pillanat óta (egyébként külső szemlélők is így látják).
Részleteibe nem akarok nagyon belemenni, de a lényeg; hogy már több mint 10 éve van neki egy kapcsolata, amiről igazán semmit sem tudok. A kollégáim szerint ha ennyi idő alatt nincs házasság, nincs család, akkor az a kapcsolat már halálra van ítélve; úgyhogy nem érdemes feladnom.
Szerintetek?
(Annyi kis adalék még a dologhoz, hogy ettől függetlenül munka után találkozgatunk, megvár ha úgy van és jól érezzük magunkat. Viszont azt is mondta, hogy megcsalni nem tudná a barátját, úgyhogy ez egy eléggé érdekes szituáció.)
Valami azt súgja nekem, hogy én ebből a dologból jól kijönni nem igazán fogok.
9: Mondjuk nem gondoltam arra, hogy túlságosan belekavarjak a kapcsolatukba. Ezért sem került sor semmi olyan dologra, ami már a megcsalást súrolná. A kapcsolatát pedig téma szinten szándékosan kerülöm. Megmondtam neki, hogy tiszteletben tartom őket, ezért sem kezdeményezek.
Egyébként lehet, hogy kicsit félre lettem értve, igazából ő kezdte a dolgot, nem én. Én nem tekintettem rá előtte úgy, mint választási lehetőség (tetszett, igen... de tudtam, hogy van kapcsolata). Részletekbe nem akarok belemenni, mert eléggé specifikus és könnyen rám ismerhetnének. Én csak ezen a héten kezdtem el vele jobban beszélgetni és több időt vele eltölteni, hogy ő gyakorlatilag majdhogynem kezdeményezett nálam.
A kérdésem pedig arra irányult inkább, hogy foglalkozzak-e még vele, reménykedjek, vagy hagyjam a francba és próbáljak meg mást keresni. Egyébként 4 év óta először ő az első lány, aki vonzódik hozzám, ezért is nehéz ez...
Szóval jöhetnek még a válogatott sértések és okosságok, de nem hiszem, hogy én vagyok csak ebben a helyzetben a hunyó.
10: Ez mondjuk minden kapcsolatra igaz lehet. Akár te is járhatsz úgy simán.
Igen nehéz tanácsot adni, hiszen nem ismerünk se téged, sem a lányt, sem a lány és a párja kapcsolatát, sem pedig a ti kapcsolatotokat.
1. Azt írod, több, mint 10 éve kapcsolatban van. Ez alapján a lány minimum közel lehet a harminchoz, talán el is múlt annyi. Írod, hogy nincs házasság, nincs gyerek. Ez még önmagában szerintem nem olyan durva, hiszen van, aki sosem szeretne házasodni, tökéletesen elvan élettársi kapcsolatban, gyereket is manapság sokan csak harmincon túl vállalnak. De együtt laknak? Vagy mi a helyzet a kapcsolatukkal?
2. Hogyan kerültetek közel egymáshoz? Véletlen akadtatok össze, vagy úgy néz ki, a lány már kifejezetten kifele tekinget a kapcsolatából (mondjuk tinderezik, társkeresőzik stb)?
3. Mennyire egyértelmű a te viselkedésed? A lány szerinted tutira tudja, hogy részedről szabad lenne a pálya, ha nem lenne foglalt, vagy azért te is totál kétértelműen viselkedsz vele?
Azért egy 10 éves kapcsolatból, ha az nem kifejezetten szar (mondjuk nem veri a párja és hasonló dolgok), nagyon nehéz kilépni. Ilyen hosszú idő után, ha jön valaki, aki szimpatikus, baromi nehéz megállapítani, hogy csak egy fellángolás, ami 3 hét után alábbhagy, vagy egy komoly jelzés arra, hogy a kapcsolata haldoklik.
Igazából ilyen esetben arra kellene rávenni a lányt, azaz a lánynak kellene magát rávennie arra, hogy ne két ember között döntsön, hanem azt döntse el, hogy a párjával akar maradni vagy sem. Persze ha valamiféle dolog van köztetek, amiről ti magatok se tudjátok micsoda, akkor a lánynak nehéz elvonatkoztatnia ettől, pedig bizony ezt kell tennie.
Valószínűleg a lány fejében pont akkora zavar van, mint a tiédben, ha nem nagyobb.
13: Végre egy normális válasz, köszönöm.
1 - Kort nem szeretnék írni, de jól sejted. Együtt laknak, de igencsak korlátozva van a lány, gyakorlatilag majdhogynem nincs élete. A többi dologról nem tudok nyilatkozni, szándékosan nem igazán faggatom a kapcsolatáról.
2 - Úgy akadtunk össze, hogy konkrétan vidékre kellett mennem munkaügyben és ő kérte, hogy hadd menjen velem. Nekem eszembe nem jutott volna magammal vinni. De mivel nekem sem volt közömbös, így belementem. Én úgy gondolom, hogy ez egy kezdeményezés volt az ő részéről. Aztán lehet, hogy tévedek. Annyira még én sem ismertem ki őt.
3 - Tudja, mivel megbeszéltük, hogy én is nagyon bejövök neki és ő is nekem. Sőt, el is mondtam neki, hogy ha nem lenne foglalt, akkor komolyabbat is el tudnék képzelni.
A fellángolásra én is gondoltam és akár még az is lehet, hogy erről van szó. Egyébként mivel ilyen helyzettel még nem igazán találkoztam, ezért is tettem fel a kérdést. Érdemes-e reménykednem valamiben, vagy sem? Álljak inkább tovább? Ha örökké egy szingli lányra várok, akkor lehet, hogy egyedül fogok megöregedni.
Egyébként azóta beszéltem egy lány ismerősömmel és arra jutottam, hogy lehet, hogy kicsit távolságtartóbb leszek vele szemben. Nekem sem jó ez a helyzet, hogy karnyújtásnyira van tőlem, mégis olyan távol. Pedig nekem úgy tűnik, hogy eléggé összeillenénk. Mindegy, ilyen a szerencsém.
12: Szerintem elég sok olyan ember van, aki úgy talál magának valakit, hogy közben van (egy nem túl jó) kapcsolata. Nyilván ez is egy jó érv, de lásd fentebb. Nagyon kevés a normális szingli lány. Akinek ebben a korban nincs kapcsolata, ott általában valami nagyobb gebasz van (vagy csak én vagyok nagyon szerencsétlen a párkeresésnél).
Igazából meg kellene ezt az egészet beszélnetek, és főleg neki kellene megbeszélnie ezt a párjával. El kell dönteni, hogy tényleg jó kapcsolatban van-e, szeretné-e folytatni. Ha ez a helyzet, akkor le kellene szakadnotok egymásról. Ha pedig nem érzi jól magát a jelenlegi kapcsolatában, akkor tőled függetlenül szakítania kellene.
Ha viszonylag rövid időn belül nem következik be az, hogy lezárja a kapcsolatát, akkor felejtős, szerintem.
15: Lehet, hogy nagyon férfiatlan és gyerekes, de egyszerűen nem merem vele ezt megbeszélni. Nagyon félek az újabb csalódástól. De azt is belátom, hogy igazad van.
Lehet, hogy jobb lesz túlesni rajta; szerintem hétfőn megbeszélem vele ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!