Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha egyenjogúságot akarnak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egyenjogúságot akarnak a nők, akkor a nehézségeknél miért jön a férfiak - nők dolga duma? (pl: kezdeményezés)

Figyelt kérdés

Nagyon hangoztatják az egyenjogúságot! Ami sajnos még nincs meg teljesen, van olyan, ahol több fizetést kap a férfi minta nő ugyanazért a munkakörért stb.

Viszont, ha olyan dolog kerül előtérbe, ahol a férfiak hátrányt szereztek, ott mindjárt jön a férfi női duma.

Igenis egy érzelmes férfinak ugyanolyan nehéz kezdeményezni, mint egy nőnek. Nem véletlenül nem akarnak kezdeményezni a nők.

Egyszer ismerkedtem egy nővel, de nem jött be, ő viszont nagyon akart tőlem valamit, ezért randira hívott, de én visszautasítottam. Erre ő teljesen kiborult, hogy ő most kezdeményezett először és soha többet nem fog, mert ez olyan rossz érzés megalázó....stb. Valóban nem kellemes érzés, ha valakit visszautasítanak, teljesen meg tudom érteni, hogy jóval nehezebb a kezdeményező félnek lenni, mert akkor ő kapja majd a visszautasításokat.

2016. okt. 13. 19:42
1 2 3
 21/26 MolotovPunk ***** válasza:
Egy igazi demokratikus liberalizmusban mind két fél kezdeményezhet.(Nekem ennyi a véleményem erről a témáról.)
2016. okt. 13. 23:45
 22/26 Sunshinedoll ***** válasza:
74%

A klasszikus nemi szerepeket is nagy baromságnak tartom, nem csak a fizetésbeli különbséget vagy a munka megbecsültsége közötti különbséget. Tisztában vagyok vele, hogy a társadalom nem éppen kegyes a nem macsós pasis pasikkal, és azzal is, milyen (sokszor káros) elvárásokat támasztanak a férfiak felé.

Tetszik vagy nem az egyenjogúság élén mindig is a nők álltak, a nemi erőszakon átesett férfiak zöme csak és kizárólag akkor tudják hangoztatni azokat a férfiakat negatívan megkülönböztető szituációkat, amikor a nők felháborodását akarják elhallgattatni (az együttérzés és a segítségre való hajlandóság helyett). Mint ahogy most te is csinálod, egyébként.

Nem okoz gondot,hogy elhívjak valakit valahová, de alapvetően én azért szeretem a kezdeményezőbb de legalábbis egyértelműen és nyíltan érdeklődő, határozottabb férfiakat, mert szeretem tudni, mire "pazarlom" az időmet. Nem szeretek olyan után futni vagy olyannal erőlködni, aki nem foglalkoznak velem, vagy érdektelen. Ha az illetőn látom, hogy igyekszik, akkor adok neki esélyt. Ennek nincs köze a feminizmushoz, hanem ahhoz, hogy sokra tartom magam és a szabadidőmet, és nem pazarlok energiát apatikus tagokra.

Annak meg megint semmi köze az egyenjogúsághoz, hogy az egyik majdnem csajod nem bírja lenyelni a visszautasítást.

2016. okt. 14. 15:29
 23/26 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, én sacc per kábé egyetértek veled nőként, viszont engedd meg, hogy visszakérdezzek. zavarna, ha egy nő kérné meg a kezed?
2016. okt. 14. 15:37
 24/26 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként a nő, aki randira hívott, hülye. Én most írtam hasonlót egy srácnak, nem is reagált, de mégsem gondolom, hogy sírnom kéne. Ez is egy válasz tőle végül is.
2016. okt. 14. 15:39
 25/26 anonim ***** válasza:

Az EBH is csak arról tud, amit nem rejtenek el előle. Természetesen küzdenek ők is, de még mindig sokan maradnak csendben.

Pl. nemrég arról is csak egy érintettől szereztek tudomást, hogy egy munkáltató már a felvételiztetés során olyan kérdőívet töltet ki a jelentkezőkkel, amik nem befolyásolhatják az álláspályázat sikerességét. De mivel konkrét ügy nem indult, csak tájékoztatás, ezért csak annyit tesznek, hogy felhívják az illetékes cég figyelmét az egyenlő bánásmód szabályaira, lesz egy kis ejnye-bejnye, de azt már pl. nem vizsgálják ki, hogy ez a cég hány embert utasított el a kérdőívre adott válaszok miatt, gyanítom, senkinek nincs kedve tanúskodni járni, inkább keresnek mást.

2016. okt. 14. 15:57
 26/26 anonim ***** válasza:
59%

Én soha nem azért nem mentem oda pasihoz és mondtam neki hogy "józsi teccő" mert féltem az elutasítástól hanem mert én is sokszor futottam bele abba ismerősi körben hogy egyes pasik szerint az a nő nem nő aki nyíltan odalép. Többek között páromat is az motiválta hogy küzdeni kellett értem. ( nem az agyát húztam mielőtt valaki a torkomnak ugrik csupán a korkülönbség aggasztott) Ő maga mondta hogy ha nem csak jelzem felé hogy érdekel hanem elhívom akkor nemet mond.

Ami az egyenjogúságot illeti mindenkinek joga van mindenhez csupán nem minddnki vagyik ugyanazon jogokra. Gondolom az hogy a nő kezdeményez még nem jogosítja fel hogy megdugja a pasit? Vagy meg kérheti a kezét esetleg a pasik szívesen mennek majd gyesre? Ugye hogy nem minden jogra van igényed?

Persze mindenkinek joga van kezdeményezni és ha akar valamit tegye meg de ez senkinek nem kötelező.

Én ha véletlenül újra szingli leszek akkor sem valószínű hogy megteszem.

Én az egyenjogúságot sokkal inkább abban látom hogy a férfi épp úgy tud pelenkát cserélni a gyereken vagy felmosni ahogy én szekrényt cipelni vagy segíteni az építkezésben. És Marinak ugyanúgy van joga (persze hülyén fognak ránézni a suliban) hogy gépész mérnöknek menjen mint Pistinek hogy fodrásznak.

És akkor lesz szép a világ ha Pistit nem cikizik az osztálytársak és Marcsi is el tud gond nélkül helyezkedni a szakmájában.

2016. okt. 14. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!