Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Csajok! Szerintetek nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csajok! Szerintetek nagyon gáz, ha egy pasi jogsijával a zsebében nem mer vezetni?

Figyelt kérdés
Már lassan több mint fél éve, hogy megvan a jogsim, de azóta még nem vezettem a "családi" autót. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy aközött meg amin tanultam ég és föld a különbség és nem merem a forgalomba kivinni, mert ha meghúzom (nem feltétlenül az én hibámból), akkor apám nem fog tudni vele dolgozni és a kocsi létszükséges a munkába járásához. Annyi pénzem meg nincs, hogy akár egy fél milliós kocsit vegyek és fenntartsam (mondjuk a csajok úgysem ülnének egy olyan kocsiba). Szóval az egyetlen lehetőségem, hogy megvárom, amíg lediplomázok (ha egyáltalán sikerül) és az első éves fizetésemet csak autóra fogom félretenni. Legszívesebben automatát vennék, mert már tanulóvezetőként is utáltam a manuált, de az meg drága.

2016. okt. 8. 13:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
az a baj, h ha most para van, akkor később mikor már felejtettél is akkor mennyire lesz para? Ebbe gondolj bele
2016. okt. 8. 16:59
 12/31 anonim ***** válasza:
Ugyanez van nalam is csak annyi kulonbseggel h nekem van kocsim:-)En sem merek vezetni, annyit csinalok h csiga lassam bevezetek dolgozni es csiga lassan haza es mindig ugyanazt az utan hasznalom;-))))Az h nagyobb tavra menjek, gyorsabban....az kizart:-)Sztem ennyit te is nyugodtan levezethetsz ha lassan mesz, es odafigyelsz akkor ezek a dolgok elkerulhetoek. Sosem elozok meg senkit:/)))
2016. okt. 8. 17:26
 13/31 anonim ***** válasza:
Nem kell ettől megijedni.Akik oktatónál tanulnak vezetni, azok nagyrésze parázik az elején.Akik meg rögtön autóba pattannak, azok valszeg már a tanfolyam előtt is gyakorolták. Legalábbis itt is a többség.
2016. okt. 8. 17:28
 14/31 anonim ***** válasza:
#12 Szomorú, hogy ilyen képességű emberekkel kell találkoznom amikor kimegyek én is a forgalomba. Ilyeneknek nem szabadna jogosítványt adni. Vagy csak akkor szabadna kimenniük a többi autó közé, ha már normálisan tudnak vezetni és elmúltak a komplexusaik. Nem fikázásból írom ezt vagy mert lenézném őket. Elfogadom, hogy nem mindenkinek megy ez hamar jól, de az ilyen sofőröket konkrétan veszélyesebbnek tartom és jobban félek tőlük mint azoktól az autósoktól akik gyorsan vezetnek, de tudnak. Nekem sem ment az elején úgy mint ahogy most, de gyakorolgattam és belejöttem. Csak vannak olyanok akik 30 év vezetés után is úgy szärakodnak az úton mint mások két hónap után. Ez is balesetveszélyes nem csak a gyorshajtás. Különböző képességű, tudásu emberek vannak kiengedve ugyan azokra az utakra. Ezért van ennyi baleset.
2016. okt. 8. 17:46
 15/31 A kérdező kommentje:

"Miért nem vesztek egy olyan autót amin gyakorolhatnál és ha féletlenül meghúzod/zák nem sajnálod annyira"

---

Nem véletlenül írtam azt, hogy a tanulóautó és az otthoni kocsi között ég és föld a különbség. Ebből simán lehet következtetni, hogy csórók vagyunk. Az otthoni leharcolt Feliciával tudnék gyakorolni, szökő évente, amikor nagy ritkán nincs használatban, de amikor beülök a kormány mögé, akkor egyből az megy a fejemben, hogy egy mozgó koporsót én nem fogok vezetni, főleg, hogy baleset esetén a család a fejemet szedné le, tök mindegy, hogy nem az én hibámból. Úgyhogy valszeg az lesz, hogy egy 1,5-2 millás kocsira fogok spórolni.

De amúgy mondjátok már meg! Hogy lehet elfelejteni a vezetést? A Kreszt? Utóbbit meg simán át lehet ismételni? A parkolás/váltás meg gyakorlatilag minden autónál más. Meg kell szokni. Ezért sem értem, sokan miért jönnek azzal, hogy azonnal vezetni kell jogsiszerzés után. Gyakorlatilag a szinte zsír új Toyota Corolla tanulóautó és az otthoni Skoda között olyan nagy különbségek vannak, mintha nem is két azonos jármű lenne.

2016. okt. 8. 17:59
 16/31 veterán vas ***** válasza:

Meséld már el, hogy mi az ég és föld különbség?

Mindkét autóban elől két fotel van hátul meg egy kanapé. A bal elsőn szokott ülni a vezető, ezért ott van a kormány is. Ugyan olyan 3 pedál van, a jobb oldalit ha lenyomod akkor gyorsulsz, ha a középsőbe taposol, akkor megfejeled a szélvédőt, a bal oldalival recsegteted a váltóban a fogaskerekeket. Ja, még a váltani is mindkettőnél jobb kézzel kell. Különben -ha úgy gondolod- várjál még éveket, gyárts, különféle teóriákat a "miért nem vezetek" elméletedhez, és kis szerencsével pár év alatt azt a keveset is elfeleded, amit eddig tudtál.

Akkor meg már azért nem fogsz vezetni.

Apropó, ilyen mentalitással minek kellett jogosítványt szerezni?

2016. okt. 8. 19:10
 17/31 A kérdező kommentje:
Ha ilyen "kis" különbségek vannak, akkor mégis mit lehet elfelejteni? Még mindig nem értem. Viszont az ég és föld különbséget arra értem, hogy az egyik kis túlzással úgy gyorsul, mint egy lovaskocsi, a másikkal meg dinamikusan lehet közlekedni, stabil menettulajdonságokkal és nem kell azon agyalni, hogy mennyivel vegyem be a kanyart, mikor előzzek stb.
2016. okt. 8. 19:17
 18/31 veterán vas ***** válasza:
Előttem ne szidd a Feliciát mert beperellek! ;)
2016. okt. 8. 19:19
 19/31 anonim ***** válasza:
Elfelejteni nem lehet. Gyakorlatból lehet kiesni pár év alatt. De igazából te abból még nem nagyon fogsz kiesni, mert az ugye nem nagyon van.
2016. okt. 8. 19:24
 20/31 veterán vas ***** válasza:

Kedveském!

"..él éve van jogsim...még nem vezettem a családi autót"

Na akkor hogy a bánatba mersz vélemény alkotni? Honnan tudod, hogy mi az a "dinamikus közlekedés, és stabil menettulajdonságok" továbbá mitől "mozgó koporsó"?

Úgy tűnik egy komoly probléma van nálad: a Toyota után snassz dolognak tartod az öreg Skodát.

Ezt a betegséget sznobizmusnak hívják, és erre nincs orvosság. Járj továbbra is gyalog, nyugodtan fikázd a mások autóját.

Neked, valószínű úgy sem lesz soha.

2016. okt. 8. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!