Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkednél egy meddő emberrel?
Ismerkednék, mivel nem létkérdés, hogy saját gyerekem legyen (már ha egyáltalán lesz gyerekem)
Esküszöm, hogy nem sértésként, vagy kritikaként írom, de úgy tud fájni, amikor azt látom, hogy az emberek így állnak az örökbefogadáshoz.. Persze tudom, hogy saját gyereket a világra szülni fantasztikus, és benne vannak a génjeid, meg minden, de egy örökbe fogadott gyerek sem ér semmivel sem kevesebbet, márpedig sokszor látom, hogy úgy néznek sokan az árvákra, mint más ember maradékára. Ami gusztustalan, és elfogadhatatlan.
Szerintem dicsőség felnevelni egy olyan gyereket, akit a saját szülei félredobtak (mindegy, hogy azért, mert nem kellett nekik, vagy anyagi gondjaik voltak, a gyerek szemszögéből egyre megy) nem pedig olyasmi, amit hatszor át kell gondolni, hogy megéri-e, vagy vigaszdíjként tekinteni rá.
Örökbefogadással konkrétan megváltoztathatod egy már leírt emberi lény életét, szóval persze, hogy nem hajtanék el valakit azért, mert csak így lehet gyerekünk...
Nem csak az örökbefogadás létezik, erre találták ki a petesejt donációt és a spermabankot. Vagyis a nem meddő félnek lehet saját gyereke.
Engem mondjuk nem zavarna, mert sosem éreztem létkérdésnek, hogy legyen gyerekem. Viszont örökbefogadástól sem zárkóznék el, ha a párom úgy szeretné.
09-21 20:33
Nem ér kevesebbet az a gyerek, attol válhat nagyszerű gyerekké, felnotté. Ismeretsegi koromben volt, hogy szulok ket gyereket fogadtak be, testverek voltak. Az egyiket szepen fel tudtak nevelni, a másikkal nem jöttek ki, már nem is tartják a kapcsolatot. Nagyon mas személyiség volt. Ez sajnos zsakbamacska. Nem tudhatod, milyen embert fogadsz be, gyerekként egyformak, de felnott korukra kialakul az a személyiség, amit a szüleiktől hoztak, akiket nem ismerünk. Ettöl tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!