Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ép+mozgássérült párok, a ti kapcsolatotokat hogyan fogadták a barátok/család?
Az én párom lábát amputálták, ezért kerekesszékkel közlekedik. A barátaim nagy része jófej, mondjuk kellett beléjük tölteni két-három sört, mire túlestek a problémán.
De a család más eset. Anyukám szerint "össze fog törni" a lelkem, mert túlságosan jótékony vagyok. (WTF? Egyedül élek 5 éve, összehasonlíthatatlanul minőségibb az életem, mióta néha a párom főz, mosogat.)
Nagyanyám szerint ha megöregszem, megbánom a dolgokat. A többiek rendesek alapvetően, de mindig engem kérdezgetnek, mindenről az én véleményemet kérik ki, nem a páromét. (Tőlem próbálták megkérdezni, hogy mi baja a kazánnak, de a párom az épületgépész...)
hogyan elhet ezen változtatni? Mit érdemes kérni tőlük? Van valami tippetek?
Először is, ha ilyesmi van, hogy téged kérdeznek, mert retardáltnak gondolják a mozgássérült párodat, közöld, hogy ebben ő a szakértő. Add át neki a szót. Egy idő után el fogják fogadni, megszokják.
(Nagyanyád nem fogja amúgy megélni, hogy te megöregszel.)
Én két másodperc alatt kiosztanám őket, mert paraszt módon viselkednek.
Ha pedig nem változtatnak a hozzáállásukon, minimalizálnám a kapcsolatot velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!