Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elrontottam az életem?
Ahogy olvastam a kérdést, már fogalmaztam is fejben a választ, hogy dehogyis. Az életnek semmi értelme, neked kell adnod neki. Ennek nem kötelező egyformának lennie a többség véleményével. Ha te nem vágysz erre, akkor semmi gond. Ha vágysz, akkor törekedj az elérésére.
Viszont a végén leakadtam: "csak családdal lehet boldog az ember gyereke?"
Ugye ez csak elszólás? ÉS nem anyuka pici fiaként értelmezed még mindig önmagad?
A legjobb korban vagy, csak szedd össze magad. Lehet még nő is, család is.
Jobb ha ezek vannak, de attól még nélkülük is értékes ember lehetsz.
Ha annyira nincs önbizalmad, hogy kizárólag a külső elvárásoknak való megfelelés alapján értékeled magad, akkor igen, elrontottad.
Ha van annyi eszed, hogy rájössz, hogy a boldogságot és az értékeket a saját igényeid, szempontjaid és vágyaid szerint kell értékelni, akkor egyből elmúlik a szörnyű társadalmi nyomás, ami miatt ilyen buta kérdéseket teszel fel, és rájössz, hogy semmiről sem késtél le és nem rontottál el semmit.
A párom 30 éves lesz, és előttem évekig volt egyedül. Nem azért, mert ne talált volna barátnőt, hanem azért, mert nem akart csak azért együtt lenni valakivel, hogy "legyen".
Nyugi nem rontottad el az életed :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!