Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az igazi okos és jó csajok miért járnak tanulatlan pasikkal?
Random megnyitottam a közösségi oldalon 20 jó egyetemre járó, párkapcsolatban élő lány adatlapját. 12 olyan pasival járt, akinek max érettségije volt, de utána az "élet iskoláját" koptatta, pedig a lány Corvinusra, SOTEra járt.
Én értem, hogy nem minden az iskola, de ezek olyan intézmények, ahova tényleg a legokosabbak (/leggazdagabbak) kerülnek be, és intelligenciában ég és föld a különbség akár már egy kevésbé erős felsőoktatási intézmény hallgatójához képest is.
én elég fiatalon jöttem össze a párommal.ő akkor szakmát tanult, én sima gimibe jártam.
ő szakma után elkezdett dolgozni ,én egyetemre mentem, most fogok végezni. ő a szakmájában dolgozik.
nem mondom,hogy nem voltak nézeteltérések ,de meg tudtuk beszélni mindig. és együtt terveztünk egymással az elejétől fogva.
bár,ha nem jöttem volna anno vele össze,akkor lehet,hogy én is az egyetemről választottam volna párt,mint az ismerőseim nagy része. de nem biztos. a lényeg,hogy már úgy jöttem az egyetemre,hogy több éve együtt voltunk. és működött,úgyhogy egyértelmű volt,hogy azért nem lesz vége, mert én tovább tanulok,ő meg nem.
nem mellesleg nem rossz dolog,hogyha valaki a szakmájában dolgozik. jó munkája van a páromnak és szereti csinálni . ez a lényeg.
és még annyit tennék hozzá,hogy az intelligencia nem függ össze az iskolával. attól mert valakinek nincs mondjuk érettségije, még beszélhet nyelveket,még szerethet olvasni stb.. és attól mert valaki egyetemre jár,még nem jelenti azt,hogy intelligens is. egy átlagos fizetős szakra 280 ponttal már be lehet kerülni. ehhez olyan hármas érettségik is megfelelnek. ami azért nem olyan nagy teljesítmény. + sokan vannak úgy az egyetemen,hogy nincsenek céljaik,nem érdekli őket semmi,csak random beírtak egy szakot. az ilyennek szerintem nincs értelme és nem éppen intelligens emberre vall.
Én az ELTE hallgatója vagyok, méghozzá nem is rossz jegyekkel, a párom meg már dolgozik, 2 szakmát végzett.
Miért vagyok vele? Mert nem találkoztam még olyan férfival, aki emberileg ennyire jó lett volna, mert bármiről lehet vele beszélgetni, művelt, okos, tökéletesen összeillünk lelkileg is, az ágyban is, mindenhol. Lehet vele komolyan beszélgetni akár semleges témákról, akár ha nekünk van bármi problémánk, akkor arról.. lehet vele marháskodni, mintha legjobb haverok lennénk. Lehet bulizni, lehet otthon punnyadni és csak úgy összebújva fetrengeni, meg lehet egész nap szexelni, ha úgy van. A képzettségéhez visszatérve, azt csinálja, amit gyerekkora óta szeretne, nagyon jó a szakmájában, igyekszik még jobb lenni, és szívvel-lélekkel csinálja. Nem értem, miért lenne emiatt kevesebb, mint bárki más. Sőt, én inkább felnézek rá, mert nem csak úgy "miért ne" alapon elvégzett valamit, aztán teng-leng az életben. Tisztelem ezért.
(Egy apró példa arra, hogy szereti képezni magát: mikor megismerkedtünk, rettenetes volt a helyesírása, mert diszlexiás, ezért a tanárok rá különös módon tojtak, kb lemondtak róla, de a nyelvtan tanár amúgy is csak újságot olvasni járt be az órára. Kb 1-2 hónap velem történő chatelés után rengeteget javult az írása, fél év múlva már alig 1-2 hibát vétett, annyit pedig mindenki szokott.)
Nyilván vannak olyan szakmunkások, akik buták, mint a föld, de egyetemisták is vannak bőven, akik hasonló értelmi színvonalat képviselnek. Jár egy volt osztálytársam a Corvinusra, abszolút nincs "ég és föld" különbség az ő intelligenciája, meg a barátomé között. Sőt, a leányzó kiválóan tud magolni, de azon túl szegény nagyon butus, nem lehet belőle kihúzni két értelmes szót, hacsak nem olyat kérdez tőle az ember, ami tétel volt az egyik tárgyból. Azokat viszont 100%-ig tudja. Akkor ő számít intelligensnek?
Az egyetemi szakok 90%-án a bekerülés/bentmaradás abszolút nem intelligencia-függő, hanem az számít, mennyire tud a hallgató benyalni tételeket a vizsgára.
"ahova tényleg a legokosabbak (/leggazdagabbak) kerülnek be, és intelligenciában ég és föld a különbség akár már egy kevésbé erős felsőoktatási intézmény hallgatójához képest is."
Juj. Te hol szocializálódtál, barátom? Engem mondjuk nem sért ez a vitathatatlanul buta általánosítás, mert én ismerem a saját értékeimet Corvinus és SOTE nélkül is, csak hát kicsit elszomorító ilyesmit olvasni. :/
A sok végtelenül toleráns válasz alapján mindjárt kiderül, hogy igazából a szakmunkások nem csak jobban keresnek mint a diplomások, hanem okosabbak is. :-)))
Visszatérve a kérdésre: azért járnak velük, mert a punci nem a bemagolt ismeretekre nedvesedik, hanem a kigyúrt testre. Az meg esélyesebb az autószerelőknél. :)
Majd ha benne lesznek az élet sűrűjében, felértékelődHET, h azonos legyen a világlátás.
Én azért nem tanultam tovább mert nem akartam. Anno felvettek a Rendörtiszti Főiskolára,de mégse mentem.
Buszvezető lettem nő létemre,mert imádok vezetni pl,egyszerűen ez érdekelt. Ettől még egyáltalán nem tartom magam butának,műveletlennek.
Van egy lányom,lelehet szolni nem hat meg. Most 2éves,Gyes mellett egy kocsmába dolgozom heti 2 napot és havi 80ezer plussz a bevételem. Jövő Szeptemberbe megyek Bv-s suliba Pestre,simán elvégzem ebbe biztos vagyok. Van papirom mint kutyakikébző és foglalkozom is "harcikutyák" kikébzésével is (ehez se kell diploma mégis jó pénz),fegyveres kutyás fegyőr leszek,kapok lakást és jó a fízetés. Megvan mindenünk diploma nélkül is. A páromat soha nem a végzetsége alapján választottam,a lányom apja pl diplomás,büntetőjogász.
A jelenlegi párom othagyta anno az egyetemet,elment taxizni és remekűl megél belölle. Vele jobban elvagyok és töbmindenről lehet beszélgetni,nem olyan unalmas mint a lányom apja volt sokszor.
Nem a végzetség teszi az embert. És sok esetben kitörölheted akáimilyen diplomával.
Apám gyérba dolgozik mint műszakvezető 8általánossal,a soron meg töbdiplomások is güriznek.
N24
"A sok végtelenül toleráns válasz alapján mindjárt kiderül, hogy igazából a szakmunkások nem csak jobban keresnek mint a diplomások, hanem okosabbak is. :-)))"
Nem okosabbak, így általánosan elmondva. Vannak okos szakmunkások, és okos egyetemisták, meg vannak sötét szakmunkások, meg sötét egyetemisták. Ennyi. Nyilván, ha a kérdésben lényegében az van, hogy akinek nincs diplomája, az buta, akkor ellenpéldákat fognak felhozni.
Az autószerelők kigyúrtságához meg annyit, hogy a barátom autószerelő, de csak akkor láttam, hogy izmos, mikor már együtt voltunk, és lefeküdtünk egymással, és láttam ruha nélkül. Pólóban nem különösebben tűnt annak, mivel nem kondis felfújt izmai vannak. Szóval egyáltalán nem azért jöttem össze vele, mert izmos. :)
"A sok végtelenül toleráns válasz alapján mindjárt kiderül, hogy igazából a szakmunkások nem csak jobban keresnek mint a diplomások, hanem okosabbak is. :-))) "
Nem akartam én lenni az ördög ügyvédje. Lehúztam négy évet egy szakközépben, ahol a többség szakmát tanult, és nem találkoztam azzal a kiugró intelligenciával vagy azzal, hogy rommá keresték volna magukat... aranyosak, rendes gyerekek, van köztük butább-okosabb, de egy egyetemen nagyobb valószínűséggel futottam bele értelmesebb személyekbe. Ja, és a többségük ugyanúgy az átlagmagyar fizuért rabszolgáskodik valamelyik multinál vagy magyar cégnél, és választott maga mellé főiskolás vagy OKJ-s végzettségű párt.
Most nem akartam itt felfesteni valami átjárhatatlan kasztrendszer képét mert nem is az ahogy a válaszolók példáiból is látszik, de nagy különbségek esetén gyorsabban tönkre megy a kapcsolat... Persze Goethe is szívesen eléldegélt analfabéta feleségével, de nem ez az általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!