Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az igazi okos és jó csajok miért járnak tanulatlan pasikkal?
Random megnyitottam a közösségi oldalon 20 jó egyetemre járó, párkapcsolatban élő lány adatlapját. 12 olyan pasival járt, akinek max érettségije volt, de utána az "élet iskoláját" koptatta, pedig a lány Corvinusra, SOTEra járt.
Én értem, hogy nem minden az iskola, de ezek olyan intézmények, ahova tényleg a legokosabbak (/leggazdagabbak) kerülnek be, és intelligenciában ég és föld a különbség akár már egy kevésbé erős felsőoktatási intézmény hallgatójához képest is.
Mindig megy a rinya. Most éppen ez, de máskor meg az a baj, hogy minden tanult, okos, többdiplomás nő szintén tanult, okos, és többdiplomás férfiállatra vágyik, és egy egyszerű villanyszerelő, vagy hangtechnikus nem jön be nekik.
Te valamiért az egyik oldalt látod. Mások meg a másikat.
Attól, hogy vkinek nincs diplomája, még nem feltétlen tájékozatlan, tanulatlan. Nemcsak az jár szakmunkásképzőbe, akit gimibe nem vettek fel, hanem az is, aki nem tipikus értelmiségi munkát akar végezni. Ezek közül sok nagyon jó szakember kerül ki, és ez még nem zárja ki azt, hogy vki művelt, olvasott legyen. Meg diplomás is lehet hótt tahó meg buta is (nagyon durva dolgokat hallottam már diplomások szájából... sőt olyan is volt, akiről tudtam, hogy diplomás, nem mellesleg elég komoly állással, együtt ültünk egy elég ismert drámából készült előadáson színházban, és a szünetben megkérdezte, hogy most vége van-e az előadásnak, vagy szünet van...).
Meg az, hogy most épp melyik egyetemen tanul, az sem garancia arra, hogy egy lány okos legyen. Corvinussal többször találkoztam, hát ott is volt ilyen székmelegítőnek bejáró, hótt buta tündérke. Meg ELTE kémia szakon is olyan, aki bekerült, mert olyan alacsonyak voltak a ponthatárok, hogy első év után kibukott, mert a körömlakkozás meg a bulizás jobban érdekelte, mint a kémia. Na most egy ilyen cicuskát el tudok képzelni egy tanulatlan pasassal is, ha az jól néz ki és össze tud kaparni némi zsét.
Abból is lehet hasonló ellentét ha a nő valamilyen humán szakot végzett és a férfi meg gépészmérnök. Akkor a nő beszélhet a gépésznek művészetről meg irodalomról. A gépészmérnök meg a nőnek a csapágyak axiális terheléséről mert egymás számára butának fognak tűnni. Látod ez nem diplomáról szól.
Attól hogy valakinek van diplomája még csak egy hivatása lesz. Sokan azt hiszik hogy felsőbbrendűek lesznek csak azért mert végigültek egy 3-5 éves szakot főleg ha az valami bölcsész vagy média büfészak.
A diploma még a jó fizetéshez se biztosíték ezért ez se lehet érv. Az érettségis meg kereshet többet mint a diplomás párja. Változó.
Ezek a nők normálisak mert nem képzelik magukat felsőbbrendűnek. De fordítva is igaz amikor egy diplomával rendelkező férfi van egy érettségis nővel és jól elvannak. Nem mintha az érettségi tanulatlanságot jelentene. Leginkább az utóbbi években olyan dolgokat tanítanak a gimnáziumokban mint amiket mi annak idején a főiskolán. Én azt nézem le amikor valaki felsőbbrendűsködik. Bármilyen okból is teszi. Mert az ilyen az igazi unintelligens.
5-ös vagyok
vegyész és biológus (ez tavalyi) diplomám van de egy laborban dolgozom bruttó 240e ért
nem hinném hogy ezek a diplomák rosszak lennének
a párom autószerelő és lakatos plusz pár alap villamossági dolgoz bevállal neki simán összejön a havi 500e nettó (melóhely 250e nettót fizet, plusz fusik)
de a tesómnak pedagógia diplomája van (ELTE) ezzel spec tényleg kitörölheti mert semmire sem jó - most egy suliban tanít alsósokat kb ennyire van értelme
ja a párom gyerekkori barátja épületgépész
semmi diploma nincs érettségi plusz szakképző
manapság a saját cégében havi 1,5 milla a fizetése
20fő dolgozik a keze alá
ha ezt nézem akkor egy szakmunkás magasan többet kereshet mint egy diplomás
de spec nem ezért vagyok a párommal
mert mikor összejöttünk még középsuliba jártunk mind a ketten
Még egy gondolat: ahol végzek, ott épp most indult az összeköltözés-eljegyzés-házasság dömping a hosszabb kapcsolatokban, és ahány ilyen esküvőn voltam vagy épp a facebookon láttam, mindegyiknél hasonló-a-hasonlóhoz felállás volt, tehát a férfi és a nő is (leendő) diplomás, még ha nem is egy területen mozognak. Megkockáztatom, hogy ritkábbak a nagyobb különbségek a végzettségek között, az is inkább a férfiak felé hajlik, tehát a férfi a magasabb végzettségű.
#14-es voltam
gondolom mert az ember abban a körben ismerkedik ahova jár
pl az egyetem jó hely ismerkedni
vagy egy egyetemi szórakozó hely
hasonló munkakör munkahelyen
én spec egy rock kocsmában ismerkedtem meg a párommal
na oda mindenféle ember jár
a felső vezetőtől a 8 általánosig
Nem tudom. Nyilván van az a réteg, aki azért nem diplomás, mert a körülményei miatt nem volt rá lehetőség, van olyan is, aki mondjuk fiatalon kezdett el családi vállalkozásban dolgozni, meg van, az aki tényleg h-lye és a szakmunkást is azért végezte el, hogy csináljon valamit.
Nem minden szakmunkás h-lye, igazából jól meglehet élni sok szakmából, sőt.
Egyetemisták között is vannak iszonyatosan barmok, akik azért egyetemisták, mert van pénzük, vagy/és derogált nekik még dolgozni, és inkább elmentek "tanulni" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!