Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon én miért nem érdeklek senkit sem eléggé?
Igen, ez nagyon sok nővel van így. Egyik legnagyobb magyarázat az, hogy el vannak hidegülve, ki vannak élve, el vannak fáradva az emberek érzelmileg, pl. a médiából is nagyon nehezen engedik az igazi pozitív, katarzissal járó történeteket, filmeket, csak adagolják a moslékot, s ezt unják az emberek.
Ami az egyik probléma lehet, de eléggé kicsit, az, hogy finoman, de érthetően kellene kommunikálnod neked, mint nő, hogy te mit szeretnél, mik az apró, de teljesíthető és annál értékesebb elvárásaid: pl. romantika, csókok, közös séták, virágok, ízek, tartalmas filmek és zenék, művészet, Közös Hobbik stb.
Erre ugyanazt lehet mondani, mint amit a nők is szoktak válaszolni arra, amikor férfiak kérdezik itt, hogy de miért nem találnak senkit, amikor ők olyan kedvesek meg normálisak:
Az, hogy te kedves vagy meg megértő, az nem valami húú de nagy extra, hanem az elvárt alap.
Amúgy meg mi az, hogy nem keres eleget? Számodra eleget, amennyit te úgy gondolsz, hogy neked jól esne? Esetleg amennyi neked járna szerinted?
Elárulok egy "titkot": nem jár neked (meg senkinek másnak sem) semmi sem alanyi jogon.
Egy férfi annak arányában keres, amennyire sikerült felkeltened az addigi teljesítményeddel az érdeklődését. Ha hetekig nem keres, akkor egy elég egyértelmű értékelése az addigi teljesítményednek, és annak, hogy nem igazán sikerült felkeltened az érdeklődését.
Ez pedig a te sikertelenséged, nem pedig a férfi hibája - márpedig az a mondatod, hogy te milyen elnéző vagy, de ezt azért nem tudod elnézni a férfiaknak, az eléggé egyértelműen azt mutatja, hogy te úgy képzeled, hogy ez nem a te hibád, hanem a férfié. Magyarán (még ha nem is gondolod ezt ilyen logikusan végig) te azt róvod fel a pasinak, hogy te béna voltál az ismerkedés során, és nem tudtad őt meggyőzni arról, hogy te milyen egy különleges valaki vagy.
Így kimondva látszik, hogy ez mennyire röhejes, és mennyire fordítva ülsz a lovon?
Valószínűleg már az növelni tudja az esélyeidet, ha ezt tudatosítod magadban, és ezen a hozzáálláson tudatosan próbálsz javítani: tehát ha azt látod, hogy a férfinek nem sikerült kellően felkelteni az érdeklődését, akkor nem megsértődsz, hanem próbálsz még többet tenni azért, hogy meggyőzd arról, hogy te különlegesebb (értelmesebb, talpraesettebb, intelligensebb, humorosabb, szórakoztatóbb stb.) vagy, mint a többi nő.
Teszem azt, gondolom azt, hogy napokat, heteket elvan anélkül, hogy keresne, azt onnan tudod, hogy te se kerested napokig, hetekig, hanem vártad passzívan, hogy vajon fog-e keresni...
"Persze utolsó, mert pasik aztán mindent megérdemelnek. Ugyanúgy ki kell mutatni az érdeklődést mindkét félnek, de ha ez mint jelen esetben úgy tűnik, hogy a lány több mindent megtett volna ezért a kapcsolatért, de a fiú ezt nem értékeli. Senki sem egy csicska hogy egy pasira várjon."
Akkor most légy szíves mutass már rá arra a mondatomra, amit sikerült úgy értelmezned, hogy a pasik mindent megérdemelnének.
Ha nekem férfiként tetszik valaki, akkor én is teszek azért, hogy a másiknak is felkeltsem az érdeklódését. És ha ez nem sikerült, akkor nem a másikat tartom akárminek, hanem a saját sikertelenségemnek könyvelem el a dolgot - ugyanezt a hozzáállást javasolnám a kérdezőnek is.
Azt is mutasd már meg, hogy azt a szövegből honnan sikerült kiolvasnod, hogy a kérdező több mindent megtett? A kérdés szövege alapján pont az tűnik valószínűnek, hogy nem túl sokat: eleve valami húú de nagy extrának van az beállítva, hogy kedves és megértő (szerinte), ráadásul a kérdés alapján eléggé valószínű, hogy ő se kereste napokig a pasit, hanem magában mérgelődött.
A végeredményből meg egyértelműen látszik, hogy akármit is tett, az bőven nem volt elég.
De ha rámutatsz nekem arra, hogy ugyan miből is gondolod azt, hogy a kérdező oly rengeteg dolgot megtett, akkor természetesen lehet, hogy meghajlok érveid súlya alatt. Csak akkor lássuk azokat az érveket...
Harmadik dolog, hogy az, hogy egy nő próbálja felkelteni egy férfi érdeklődését, az nem valami kegy a férfi felé - tehát nem olyan valami, amitől a férfinek el kéne kötelezően ájulnia. És főleg nem kötelező ettől rögtön nagyon komolyan érdeklődnie.
Ha én férfiként elkezdek udvarolni valakinek, akkor annak a nőnek kötelező ugyanolyan szinten viszonoznia az érdeklődésemet? Vagy esetleg egy nőnek van joga ahhoz, hogy sját érzései is legyenek, és ezt a jogot csak a férfiaktól vonnád meg?
És ha az adott nő nem viszonozza az elejétől fogva ugyanolyan szinten az érdeklődésemet, akkor most csicska vagyok, ha próbálok tenni azért, hogy felkeltsem az érdeklődését?
És ha így se sikerül, akkor az vajon az én sikertelenségem, vagy a nő volt mindenféle csúnya dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!