Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Súlyos önértékelési gondokkal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Súlyos önértékelési gondokkal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, és már kiskorom óta folyton kevésnek érzem magamat mindenhez és mindenkihez.

Bármibe belefogok, úgy érzem, hogy ez nekem úgy sem fog menni, én ehhez béna/buta vagyok, úgyis elszúrom. Ismerkedésnél ugyanez, hogy a másik sokkal jobb nőket tudna találni nálam, én nem vagyok elég szép meg csinos, unalmas vagyok neki, túl gyerekes, stb.

És a visszajelzések is ilyenek. Nem akar velem senki összejönni, maximum szexre, de az okát nem igazán tudják megmondani, mert bejövök nekik, csak hiányzik belőlem valami. Az egyetem is csak ímmel-ámmal megy, ott se tudok jól teljesíteni. Tudom, hogy normális munkahelyet se fogok tudni találni, mert ahhoz nem vagyok elég önálló és talpraesett.

Sorolhatnám még, lényeg a lényeg, hogy egy nagy szerencsétlenségnek érzem magamat. :( Pszichológus sem tudott segíteni rajtam. Valakinek van valami ötlete?

Igen, tudom, negatív vagyok, de ha pozitív vagyok, akkor se jobb semmi, mert elhinni nem tudom, hogy értékes vagyok, maximum bizonygatni magamnak görcsösen...

2016. júl. 18. 14:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Valamivel nyilván jobban, de ez nem fogja megváltoztatni a gondolataimat.
2016. júl. 18. 14:35
 12/18 anonim ***** válasza:

Én gyerekkoromban állandóan azt hallgattam, hogy "én nem vagyok jó semmire, mindenben béna vagyok"...

és ez részben annak köszönhető, mert mindig ezt kaptam, ha kaptam valami feladatot, akkor az elvárás az volt, hogy hibátlanul csináljam meg, mint a bátyám (akire rábíztak mindent és magyaráztak is neki)...

Én akkor jöttem rá, hogy nem is vagyok annyira szerencsétlen, amikor önállóan elkezdtem programozással foglalkozni és a sikerélmények miatt jobb lett a hangulatom...

külsőmmel kapcsolatban is később jobb lett a véleményem, előtte még kb tükörbe se mertem nézni...

ezért fontos, hogy valahonnan önbizalmat meríts!

23F

2016. júl. 18. 14:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Na igen, de honnan?
2016. júl. 18. 14:47
 14/18 anonim ***** válasza:
Főzni tanulj meg mindenképpen, férfiaknál ez plusz. :P Másrészről az ember mindig súlyosabbnak látja a saját helyzetét, mint amilyen valójában. 20 éves fiatal, egészséges ,életerős nő vagy. Miért nem tudod kicsit sem szeretni magadat? Más korodbeli lányok még csak szexre sem kellenének senkinek, te ráadásul még csinos is vagy, ahogy írod, hogy bejössz a férfiaknak. Ne legyél ilyen kis leborult szivarvég, hisz a mosoly egy nő legszebb ékszere. Azt én is tanácsolnám, hogy kezdj valamibe, ami érdekel és érd el, hogy profi legyél benne, mert szükséged van sikerélményre. Jönni fog vele együtt a férfi is majd, aki értékel téged. Fel a fejjel! ;)
2016. júl. 18. 14:53
 15/18 A kérdező kommentje:

Hidd el, jobb lenne, ha még szexre sem kellenék senkinek, mert ez ugyanolyan rossz így.

De akármibe kezdek bele, semmiben sem vagyok jó. A főzésben sem, katasztrófa. Mindent elrontok, odaégetek, rossz ízű lesz, stb.

2016. júl. 18. 14:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy vagyok, mint te, DE próbálok tenni ellene. Minden kis apró változás, törekvés pozitív és jó hatással lesz rád. Ne add fel, ha elsőre nem sikerül valami. Vegyük példának a főzést. Amikor először főztem, akkor az egész landolt ki a kukába. Na és? Akkor másodszorra jobb lesz vagy harmadszorra vagy addig próbálom, amíg ehető nem lesz. Nem kell rögtön öt fogásos menüt elkészítened, meg nem lesz belőled rögtön konyhatündér. Készíts könnyen elkészíthető ételeket először utána jöhet a többi ha úgy érzed. Senki sem született mesterszakácsnak, mindent az alapoktól. Ha nagyon úgy érzed, hogy nem vagy talpraesett munka terén akkor válassz egy egyszerűbbet kezdésnek ahol bele tudsz szokni a környezetbe és megtapasztalod a munkát (pl csomagolni valamit, takarítás vagy nem tudom mi az elképzelésed). Ha úgy érzed, hogy tudnál jobban teljesíteni akkor váltasz.

A legfontosabb, hogy ne mindig másokat nézz, hogy szebb, jobb, sikeresebb hanem saját magadra koncentrálj. Sosem leszel boldog és elégedett, ha azt fogod nézni, hogy Kati ilyen meg olyan. El kell fogadnod, hogy mindenkinél van jobb, de lehet te tudsz olyat, amit Kati épp nem :)

2016. júl. 18. 16:07
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem exem ilyen volt, sajnos miatta szakítottunk 1 éve, nem hitte el hogy szeretem (szerintem).

Én azt tudom javasolni, hogy merj kezdeményezni (lányként)! És ha valaki melléd kerül azt ne taszítsd el, ha azt mondja szeret akkor az úgy van, ha ő okosnak talál akkor hidd el neki,...

Ha valaki más mond pozitívat rólad hidd el, miért hazudna? És próbálj magad elé célokat kitűzni amiket folyton megpróbálsz megcsinálni, ezzel javítva az önbecsülésed.

(pl.: Programozó: írsz egy közepesen összetett alkalmazást, matematikus: megoldasz egy nehéz feladatsort)

Nem a nehézségben van a lényeg hanem a célban, a későbbiekben nehezítsd, de eleinte az "ezt is megcsináltam egyedül" a cél.

A kinézetre meg, ha ide (csak ha akarsz) felraksz egy képet szívesen elmondják az emberek a véleményüket, vannak trollok, de a többség segíteni szokott.

Neki is próbáltam segíteni, szerintem ezt így interneten keresztül nem nagyon lehet, maximum tanácsokat adni.

2016. júl. 18. 17:10
 18/18 anonim ***** válasza:

Hasonló gondolatok vannak a fejemben már elég régóta, kivéve a párkapcsolatosdi, nem igazán vagyok "emberbarát", hogy úgy mondjam így ez nekem sose jött...sehogy.

Én nem tudom, hogy ezek önértékelési gondok lennének-e nálam, de nem szeretem azt "ami" vagyok és azt ahol jelenleg tartok az életemben. Elég pesszimista-realista keverék vagyok..magammal szemben főleg pesszimista.

Engem viszont pontosan ez mozgat. A magam iránti gyűlölet(?) és bizonyíási vágy (magam és mások felé) hajt a legjobban....és hát akárhogy is nézzük motiváció az motiváció. Pihenj egy pár napot gondold végi mi tud téged motiválni, (nem kell semmi rózsaszín maszlagra gondolni, ha az nem fekszik )pattanj fel a hátára és le ne szállj róla.

Nem érzem magam jobbnak ennyi idő után se....DE leadtam vagy 35 kg-ot, napi szinten edzek, tanulok, képzéseket végeztem, és amibe belekezdek abban addig "ostorzom" magam amíg el nem végzem, tehát csak haladok valamerre.

24/F

2016. júl. 18. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!