Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mai világban miért olyan nagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mai világban miért olyan nagy mumus az ismerkedésben párkapcsolatokban az anyuka?

Figyelt kérdés
Ha anyával lakik valaki maris halálra van ítélve ha beszél vele máris anyuka pici fia. Ha egyáltalán valamilyen kapcsolatot tart fent vele szinten anyuka pici fia. Régen tök természetes volt ha anyuka ott van egy párkapcsolat életében, sőt generációk együtt laktak
2016. júl. 18. 08:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
szerintem tudni kell elengedni a "pici" fiát.
2016. júl. 18. 08:03
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

Mások lettek a szokások, elvárások. Nézd meg, régebben pl a fiús család vett házat a fiatal párnak (ezt halottam) plusz akkor olyan volt a berendezkedési norma. Ma más.

Szerintem abból fakad, hogy sokan azt hiszik, ha valaki 25 (na jó ez még talán oké) de ha már 30 évesen is még anyukára van rászorulva, az hogy fogja a saját családjának a szükségleteit ellátni? Sokan gondolnak erre vagy arra hogy kényelmesebb "anyu kicsi fiaként " az élet, hogy van aki főz mos takarít beágyaz kiszolgál, mintha magának kéne megcsinálni. És őszintén, nőként nem vágyok arra hogy a párom anyja legyek, szerintem sokan így vannak vele. Személy szerint nem ítélnék el emiatt egy pasit se, de ha nem látnám, hogy hajlandó leszállni anyuka szoknyájáról, akkor erőteljesen elgondolkodnék, akarom-e a dolgot.

Na meg persze egy PÁRkapcsolat a párról szól, nem anyukáról. Akik lássuk be, legalábbis a többség úgyis mindenbe beleszólna, mert hát hiába felnőtt akkor is az ő kicsi lánya kicsi fia. És ez akkor a legrosszabb, ha nem tudja elfogadni, hogy felnőtt. Szerintem ez az oka.

2016. júl. 18. 08:07
 3/11 omba ***** válasza:
85%

Nem tudom, milyen "régi világ"-ra gondolsz, de az a sok anyós vicc nem véletlenül alakult ki a régi világban.

De mindegy is, ma ma van.

2016. júl. 18. 08:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Régen talán hasznos volt a fiataloknak, h ott vannak a fenekükben éjjel-nappal a szülők és ellátják őket tanácsokkal meg segít anyuka kavarni a rántást, megmondja, hogyan tartsd a fakanalat. Nekem pl. felajánlotta anyósom is, anyukám is, hogy ideköltözik hozzánk, mikor megszületett a lányom és segítenek. El se tudtam volna képzelni rosszabbat. Van internet kikeresgettem magam az infókat. a mai fiatalok sokkal tájékozottabbak, sokkal önállóbak, határozott elképzeléseik vannak a közös életről, nem nagyon tűrik el, h bárki, akár a saját szüleik is beleszóljanak, h mire költik a fizetésüket, mennyi új ruhát vesznek, már megint új cipő, jaj, mennyi kaja a hűtőben, tiszta pocséklás. Én odaköltözhettem volna a az akkor még barátom családjához, szívesen láttak volna, mégis nemet mondtam, mert én pl. kellemetlenül érzem magam, ha szombaton szeretnék tovább aludni (9-ig) és merek is tovább aludni, akkor már úgy néznek rám, mint egy minden áldott nap délig fetrengő lusta disznóra. Inkább albérlet sok pénzért.
2016. júl. 18. 08:39
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Mert anyukák elfelejtenek normálisan hozzáállni ahhoz, hogy a kisfiuk felnőtt...

Pl az én anyósóm se tudja elviselni ha valamelyik fiának párja van. Nekünk már gyerekünk is van, kb 10kmre lakunk, de mai napig hívja, hogy menjen haza ebédelni, füvet vágni, ezt azt csinálni. Pl ha segíteni kell megértem, de hogy enni...

2016. júl. 18. 08:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem legfeljebb csak az zavarna, ha valaki nem képes saját magát ellátni és mindent az anyukája tesz elé. Főz, mos, takarít, szinte a szájába kanalazza az ételt - vannak ilyen anyukák. Az, hogy 20-30 évesen ott lakik, az nekem még nem mond el semmit. Nem mindenkinek telik 20 évesen saját lakásra. A bérlés ilyen esetben kidobott pénz az ablakon, ha elfér még a szüleinél, miért ne maradhatna, amíg gyűjt sajátra? Közben dolgozik, ellátja magát... Aki életképes, azon akkor is meglátszik, hogy az, ha az anyjánál lakik. Tervei vannak, és ha felmerül valami probléma, nem a szüleihez szalad, hogy oldják meg.
2016. júl. 18. 09:25
 7/11 anonim válasza:
Szerintem fontos, hogy egy férfi jó kapcsolatban legyen az édesanyjával, ha szükséges segítsen neki, de van az az élethelyzet, amikor szerintem már nem egészséges, ha együtt élnek. 40 évesen egy pasinál szerintem már ciki, ha anyukának be kell előre jelentenie, hogy ma itt alszik a barátnője, 20 évesen ez még aranyos, de nekem ilyen korban már inkább visszataszító, még akkor is, ha normális a pasi. Az persze más, ha nagyon idősek a szülei vagy betegek, de egyébként nem hiszem, hogy jó ötlet több generációnak együtt élnie!
2016. júl. 18. 09:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem mostani anyósjelölttel teljesen jó a viszonyom. Egy imádnivaló nő. Mindenben segít és mellettünk van. Párom még náluk lakik, mivel egyetemista, és így egyszerűbb, mert csak alkalmi munkákat vállal, így jobban megy neki a tanulás, ami nem egyszerű azon a szakon, amin van. De semmi gond nem volt a szüleivel, tényleg rendes emberek.

Ellenben volt olyan exem, akinél anyósjelölt messze nem volt ilyen kedves. Ott tett keresztbe, ahol tudott. Én voltam a gonosz behatoló, aki meg akarta rontani a pici fiát. Na, ezért van az a nagy ellenszenv sok esetben. Nem mindenki reagál jól arra, hogy a pici fiacskájának más nő is van az életében. Pedig nem vagyok egy romlott nőszemély. Szeretek főzni, dolgozom, és elkényeztetem aktuális páromat (kaja, sör, közös programok, amikbe én is jócskán beleadok...stb).

2016. júl. 18. 10:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

En egy régi, többgenerációs családban nőttem fel.

Megvolt a maga szépsége, de rengeteg játszma ment nap mint nap.

Apu nem tudott leválni a szüleiről. Mindig ment a vita. A nagyim csodás nagymama volt, de anyósnak szörnyeteg. Ő is együtt élt a dédimmel, de csupán 10 évig. Nagyim nem hatvanasként halt meg, hanem 86 évesen.

Csak azért működött mindez, mert anyu rettentő önbizalomhiányos volt, a nagyim ott törölte bele a lábát, ahol akarta. Viszont ez a szülői kapcsolatoknak is betett.

Mi se tudtuk tisztelni anyut vagy aput, miután végignéztük, ahogy a nagyszülők úgy beszélnek velük, mint két hülyegyerekkel.

2016. júl. 18. 10:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Rossz tapasztalatok.

Egyébként régen is voltak mumus anyukák, például anyai nagyanyám is mumus típus, vele csak távolról lehet jóban lenni.

2016. júl. 18. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!