Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Régen miért volt elfogadott,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Régen miért volt elfogadott, ha egy férfi a szüleivel lakott még?

Figyelt kérdés
Apám is, meg testvérei is, mind szüleivel élt és úgy ismerkedett meg a mostani feleségeikkel és csak utána együtt költöztek külön albérletbe. Ma már ha egy férfi szüleivel lakik és úgy keresi a feleségét, akkor vagy anyuci pici fia vagy nem önálló stb.
2016. jún. 14. 20:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%
Hány évesen? Apám is így költözött össze anyámmal, 22 éves korában, és előtte két évet töltött távol a szülői háztól katonaként. Azért ez így kicsit más, mint amikor valaki 30+-osan is otthon él a szülőkkel...
2016. jún. 14. 20:13
 2/18 A kérdező kommentje:
28-30 évesek voltak mind!!!!
2016. jún. 14. 20:13
 3/18 anonim ***** válasza:
0%
Nagyapáméknál volt, hogy 3 család zsúfolódott össze, a bátyja már 30 körül volt és gyereke is volt, a húga és a férje laktak még ott, ő meg öreganyám és a dédipapa. A maradék testvérek laktak külön az egyik a férjénél a másik pedig összecsalt egy házat a zavarosban a háború után. 2 évig éltek így, utána a tanács lakást épített a másik 2 tesónak.
2016. jún. 14. 20:19
 4/18 A kérdező kommentje:
Sőt nem hogy az volt elfogadott, hogy a szüleivel éltek a férfiak, hanem az is hogy utána a szülőknél maradtak lakni a párok.
2016. jún. 14. 20:21
 5/18 anonim ***** válasza:
55%
Régen a nők is kevésbé voltak önállóak, nem volt túl sok karrierlehetőség számukra. Ahogy a nők önállósodtak, egyre inkább elvárták a férfiaktól az önállóságot (hiszen továbbra is szerettek volna felnézni a férfira, akivel összekötötték az életüket). Az más kérdés, hogy a társadalmi trendeknek megfelelően azok a nők is elkezdték elvárni a férfiaktól az önállóságot, akik saját maguk nem képesek erre.
2016. jún. 14. 20:22
 6/18 anonim ***** válasza:
71%

Apám (már nyugdíjas) munkásszállón lakott, amikor megismerte anyámat, a szüleit meg segítette a fizetéséből. Mikor régen? Anyai nagyapám csak azért élt a szülői házban, mert ő örökölte a házat egyetlen fiúgyerekként, a lánytestvérei mind férjhez mentek és úgy költöztek el.

De azért tudod, van különbség az olyan ember között, aki indokoltan él a szüleivel, mert pl. gyűjt saját lakásra (vagy a - leendő - párjával közös lakásra), vagy ápolja az idős, beteg szüleit, vagy egy többgenerációs házban élnek egyébként külön lakrészben, meg van különbség aközött, akinek egyszerűen csak így kényelmes és fényesre van nyalva a popsija a szülei által.

2016. jún. 14. 20:25
 7/18 anonim ***** válasza:
61%

Azért kíváncsi lennék, hogyan vegyen lakást egy fiatal a mai "fényes" fizetésekből. Apámék idejében könnyű volt. Kedvezményes állami lakáshitel fix törlesztővel, panelprogram meg ilyenek...

2016. jún. 14. 20:29
 8/18 anonim ***** válasza:
62%
30 évesen én nőként lakást vettem, Budapesten, nem túl fényes fizetésből, nem tették a fenekem alá, nem örököltem, munkanélküli is voltam, viszont tudok spórolni, és addig én kihúztam a nehéz természetű szüleimmel, megvolt a cél, elértem. Valahogy így. 30 fölött már én sem élek a szüleimmel, és más szüleivel sem akarok.
2016. jún. 14. 20:32
 9/18 anonim ***** válasza:
50%

# 7: Senki nem várja el a saját lakást, a kérdésben is albérlet szerepelt.

Amikor a párommal összejöttem, ő albiban lakott, több száz km-re a szülői háztól. Jópár éve elköltözött otthonról, mikor egyetemre ment (kolesz, utána albérlet).

És lehet azzal jönni, hogy jaj, drága fenntartani, DE: pontosan ugyanannyiból jön ki a közös életünk rá eső része az én, saját tulajdonú ingatlanomban, mint amennyibe neki egy hónapban az önállóság került. Ha ezt nem lett volna képes megteremteni, akkor összeköltözés után én tarthatnám el...

2016. jún. 14. 20:34
 10/18 anonim ***** válasza:
27%
És mivel a támogatások többségére nem vagyok jogosult, nekem a lakáskassza volt a megoldás, amire ott az állami támogatás, hitelben pedig kiszámítható. 35 évesen már nem lesz hitelem.
2016. jún. 14. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!