Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a véleményetek a poligámiár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek a poligámiáról? (Egy férfi több nő házassága. ) Ha elfogadott lenne a mai társadalomban, bevállalnátok?

Figyelt kérdés

Tudom, elsőre mindenkinek az a válasza, hogy nem, soha. Sokáig én is így gondoltam, aztán egy barátom (nem jártunk, csak barátság) kifejtette, hogy ő több feleséget szeretne, milyen kár, hogy tilos. Azt hittem, viccel, de rá kellett jönnöm, hogy halálosan komolyan gondolja. Azt mondja, egy férfi simán szerelmes lehet több nőbe is egyszerre, csak a mai társadalmi normák miatt ezt nem lehet felvállalni.

Elkezdtem kutatni a témában, rengeteg pasit megkérdeztem, mind azt mondta, hogy simán bevállalnák és igen, képesek lennének több nőt szeretni. Szerintük rengeteg előnye lenne: nem mindig ugyanannak a nőnek kell kielégítenie és szórakoztatnia a férfit, így kevesebb lenne a "jaj, drágám, fáj a fejem", kettő helyett három-négy ember között oszlanának meg a háztartással és a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatok és akár még több gyerek is lehetne a családban, mint max 2-3, pénzügyileg is jobban megérné.

Úgy tudom, ez volt az eredeti felállás, az őskorban eleinte egy férfire jutott 2-4 nő. Azzal is egybevág a dolog, hogy a nő arra van genetikailag programozva, hogy egy férfihez ragaszkodjon, hogy legyen, aki segít az utódnevelésben, míg a férfi szét akarja szórni a magjait, hogy minél több utódja legyen (ez persze nem azt jelenti, hogy a férfi képtelen a hűségre, vagy hogy a nő képtelen a megcsalásra...)

Beszéltem is olyan nővel, akinek az apja két nővel házasodott, állítása szerint nagyon jó volt, a két nő imádta egymást, a férj is őket, ő pedig nagyon örült a két anyukának. Az illető egy jemeni származású izraeli nő volt, a Jemenben élő zsidó férfiak még ma is elvehetnek két nőt, a többi országban ez tilos. Ő egyébként egy teljesen normális életet élő nő, óvónő végzettséggel, tehát nem arról van szó, hogy félanalfabétán, beszorítva valami gettóba nem tudja, milyen egy normális család.

Én egyre inkább hajlok arra, hogy a poligámia nem is az ördögtől való, persze, nem tudom, hogy ha a párom egy nap odaállna elém, hogy vegyünk be egy harmadikat, akkor ios ilyen jól reagálnék-e, de elméletben nincs kifogásom ellene.

Egy témába vágó cikk:

[link]

2014. júl. 4. 15:46
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
13%
Én támogatnám a dolgot inkább ilyet kellene megengedni mint a melegházasságot, de a társadalom kezd elkorcsosulni sajnos. (36 éves férfi vagyok.)
2014. júl. 4. 15:50
 2/34 anonim ***** válasza:
95%
Elfogadom ...ha más éli így az életét ! Én képtelen lennék ,nem akarnék ebbe belemenni ! Ha szeretek valakit nem osztozkodok rajta senkivel ,ha ő szeret engem nem vágyik rajtam kívül senkire !!! Én a monogámiában hiszek !
2014. júl. 4. 15:50
 3/34 A kérdező kommentje:
Második! Igen, pont ezért írtam ki a kérdést, mert mindig abban hittem, hogy "ha a férfi szeret, csak téged akar", de minden férfiismerősöm, akit megkérdeztem, négyszemközt bevallotta, hogy ez nem egészen így van. Akkor most ez hogy is van?
2014. júl. 4. 15:54
 4/34 anonim ***** válasza:
93%
Belemennék, ha élhetnék kommunában a 3 férjemmel. De jó is volna, végre nem kellene magam visszafognom.
2014. júl. 4. 15:58
 5/34 anonim ***** válasza:
90%

Nekem nincs bajom a poligámiával, elfogadom. Leginkább azért tudom elfogadni - szerintem -, mert az állatvilágra vezetem vissza. Vagyis "ösztönfélének" titulálom, egy hím több nőstényt is képes megtermékenyíteni. Kicsit sarkos, de remélem, érthető.

Én nem hiszem, hogy tudnék poligám kapcsolatban élni, de nem is tiltanám másoknak.

2014. júl. 4. 15:58
 6/34 anonim ***** válasza:
91%
Szerelemből szeretkezni a legjobb, de más a testi vágy és kielégülés... A férfiak ezeket jobban el tudják különíteni mint a nők. Én is most attól szenvedek, hogy szeretem a párom, de semmi időnk nincs egymásra de nem szívesen csalnám meg, pedig nagyon tudok szeretni de biztos nem tudnék ellenállni ilyen helyzetben. Van a hármastársak sorozat amit Tom Hanks forgatott szerintem nézd meg, ott 3 felesége van a férfinak és mindegyik szereti, hogy fordítva is így van-e jó kérdés? Akik meg nők és bárkivel lefekszenek ők nem hisznek a szerelemben.
2014. júl. 4. 16:01
 7/34 anonim ***** válasza:
23%

Amúgy pedig dolgok, amik nem érdekelnek:

1. férfiak genetikai programja

2. férfiak genetikai programja

és mielőtt elfelejtem:

3. férfiak genetikai programja

Mi a nők genetikai programja? Az, hogy összejöjjön a családcentrikus bétával, felcsináltassa magát a legjobb DNS-el rendelkező alfával, majd felneveltesse a gyereket a bétával. Tényleg kell nektek a genetikai program?

2014. júl. 4. 16:01
 8/34 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy eddig ennyire elfogadóan nyilatkozott mindenki, arra számítottam, hogy nagy felháborodás lesz.
2014. júl. 4. 16:11
 9/34 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nekem ez nagyon nem fekszik, én nem bírnám, ilyen beállítottságú vagyok. De más úgy él, ahogy akar, elítélni nem ítélném el. Ahogy azt sem, ha egy nőnek lenne több férje. :)
2014. júl. 4. 16:22
 10/34 anonim ***** válasza:
45%
Egyoldalú. Akkor már inkább alapítanék kommunát.
2014. júl. 4. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!