Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a véleményetek a poligámiár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek a poligámiáról? (Egy férfi több nő házassága. ) Ha elfogadott lenne a mai társadalomban, bevállalnátok?

Figyelt kérdés

Tudom, elsőre mindenkinek az a válasza, hogy nem, soha. Sokáig én is így gondoltam, aztán egy barátom (nem jártunk, csak barátság) kifejtette, hogy ő több feleséget szeretne, milyen kár, hogy tilos. Azt hittem, viccel, de rá kellett jönnöm, hogy halálosan komolyan gondolja. Azt mondja, egy férfi simán szerelmes lehet több nőbe is egyszerre, csak a mai társadalmi normák miatt ezt nem lehet felvállalni.

Elkezdtem kutatni a témában, rengeteg pasit megkérdeztem, mind azt mondta, hogy simán bevállalnák és igen, képesek lennének több nőt szeretni. Szerintük rengeteg előnye lenne: nem mindig ugyanannak a nőnek kell kielégítenie és szórakoztatnia a férfit, így kevesebb lenne a "jaj, drágám, fáj a fejem", kettő helyett három-négy ember között oszlanának meg a háztartással és a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatok és akár még több gyerek is lehetne a családban, mint max 2-3, pénzügyileg is jobban megérné.

Úgy tudom, ez volt az eredeti felállás, az őskorban eleinte egy férfire jutott 2-4 nő. Azzal is egybevág a dolog, hogy a nő arra van genetikailag programozva, hogy egy férfihez ragaszkodjon, hogy legyen, aki segít az utódnevelésben, míg a férfi szét akarja szórni a magjait, hogy minél több utódja legyen (ez persze nem azt jelenti, hogy a férfi képtelen a hűségre, vagy hogy a nő képtelen a megcsalásra...)

Beszéltem is olyan nővel, akinek az apja két nővel házasodott, állítása szerint nagyon jó volt, a két nő imádta egymást, a férj is őket, ő pedig nagyon örült a két anyukának. Az illető egy jemeni származású izraeli nő volt, a Jemenben élő zsidó férfiak még ma is elvehetnek két nőt, a többi országban ez tilos. Ő egyébként egy teljesen normális életet élő nő, óvónő végzettséggel, tehát nem arról van szó, hogy félanalfabétán, beszorítva valami gettóba nem tudja, milyen egy normális család.

Én egyre inkább hajlok arra, hogy a poligámia nem is az ördögtől való, persze, nem tudom, hogy ha a párom egy nap odaállna elém, hogy vegyünk be egy harmadikat, akkor ios ilyen jól reagálnék-e, de elméletben nincs kifogásom ellene.

Egy témába vágó cikk:

[link]

2014. júl. 4. 15:46
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi lennék hogy egy minimálbért kereső férfi hogy tartana el három nőt 8 gyerekkel.
2014. júl. 4. 17:06
 12/34 A kérdező kommentje:
Utolsó, a nők is dolgozhatnak.
2014. júl. 4. 17:11
 13/34 bivalybasznad2014 válasza:
100%

Egy nőnek max. hány férje lehet?

Egy férfinak max. hány felesége?

Elképzelhető egy olyan felállás, hogy 4 férfi 4 nő, és mindenki mindegyik ellentétes neműnek a házastársa?

2014. júl. 4. 17:33
 14/34 anonim ***** válasza:
93%
Már nem tudom, melyik távol-keleti országban, de talán Tibetben volt régebben szokás, hogy egy nő a férj összes fiútestvérének is a felesége volt, hogy ne menjen szét a családi vagyon. Még akkor is működött ez, ha a legfiatalabb férj kiskorú volt. Tehát ha a hagyományokra alapozunk, akkor a többférjűséget is be kellene vezetnünk.
2014. júl. 4. 17:35
 15/34 anonim ***** válasza:
75%

Két nőbe simán tudok szerelmes lenni, de inkább felváltva, mint egyszerre, egyszerre kettőre figyelni nem tudnék.

Azt meg nem tudom elképzelni, hogy két férfi + egy nő. Ahhoz valahogy a másik férfit is szeretnem kellene valamilyen szinten, hogy egy család legyünk, de az meg nem megy. Elviselném különösebb gond nélkül a másik férfit, de semmi több. Akkor meg ez nem egy család lenne, hanem két fél.

De biztos van akinél működik, hogy mások mit csinálnak az engem nem zavar. F42

2014. júl. 4. 18:14
 16/34 anonim ***** válasza:
91%
Benne lennék, ha mindenféle variáció lenne. Mondjuk nekem is lehetne 3 férjem, vagy mondjuk 2 nő és 3 férfi együtt lehetne, stb.
2014. júl. 4. 18:34
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

A többnejűség anélkül, hogy megengedné a többférjűséget, igencsak szexista gondolat. Ahol egyszerre mindkettő lehetséges, az a poliamori.

A kedveseimmel poliamori kapcsolatban élünk, és ha úgy alakul, akár férfival, akár nővel bővítjük majd a családunkat, de ha csak így marad, az sem probléma. Sajnos ilyesmiről még csak beszélgetni se nagyon tudunk kivel, mert hát mindenki rejtőzködik, aki ilyen elveket vall. (Nem összetévesztendő a szexkapcsolatokkal, a swingerrel, a párcserével és a hasonlókkal.)

Ajánlott olvasmány: Dossie Easton · Janet W. Hardy: Szexbolondok illemtana

A címmel ellentétben a poliamoriról szól nagyobbrészt.

2014. júl. 4. 19:07
 18/34 anonim ***** válasza:

Szerintem az a normális párkapcsolat, amikor mindkét (kérdés esetében minden) fél normálisnak érzékeli azt amiben élnek. Vannak kultúrák ahol a többnejűség elfogadott és simán elképzelhető, hogy Magyarországon is élnek olyan nők, akik képesek lennének ilyen házasságban élni. Nyilván akadnának olyan nők is, akik több férfival is tudnának egyszerre élni :) Az a lényeg, hogy minden érintett jól érezze magát a helyzetében, ki tudjon abban teljesedni, akár kettesben, akár többesben.

Számomra jelen helyzetemben elképzelhetetlen lenne, hogy a férjemen osztozzam egy másik nővel. Mint ahogy az is, hogy még egy férfi jelen legyen az életünkben, két hálószoba legyen két férfival.

2014. júl. 4. 19:19
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
nem azzal van a baj hogy több embert szeretsz hanem hogy több családot kéne eltartani 1 fizetésből
2014. júl. 4. 19:25
 20/34 anonim ***** válasza:
Ezért lenne jobb a többférjűség, mert ott csak egy ember esne ki a mondjuk három közül a munkából ha gyerekvállalásra kerül a sor, és így jobb lenne az életszínvonal.
2014. júl. 4. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!